20 Nisan 2024 Cumartesi

YÖRÜKLERDEN TELEVİZYON DİZİSİNE FETÖ TEPKİSİ

YÖRÜKLERDEN TELEVİZYON DİZİSİNE FETÖ TEPKİSİ

Isparta

Isparta Yörük Türkmenleri Derneğince bir televizyon kanalında yayınlanan dizide Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) anlatılırken"Yörük Albay" ifadesi kullanılmasının "onur kırıcı" olduğu savunularak, Türkmenlerden özür dilenmesi istendi.

Isparta Yörük Türkmenleri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, bir televizyon kanalında yayınlanan dizide FETÖ anlatılırken"Yörük Albay” ifadesi kullanıldığı belirtildi.

Bu ifadenin Yörük ve Türkmenler için onur kırıcı bir anlatım olduğu savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu ifadeyi şiddetle kınıyoruz çünkü Yörük Türkmenler,Asya bozkırlarından Anadolu'ya gelirken hainlik ve ihanet gibi kavramları Çin Seddi'nin temellerine gömerek yola çıkmışlardır. O nedenle Yörük Türkmenler tarihin hiçbir döneminde vatanına, milletine, bayrağına ve dinine ihanet etmemiştir. Sözünü ettiğimiz dizide onurlu Yörük kelimesini asker kıyafeti giymiş bir haine atfedilerek 'Yörük Albay' denilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Oğuzların torunlarından hain çıkmamıştır ve de çıkmaz. Yörük Türkmenleri hain FETÖ ile ilişkilendirerek bir algı operasyonuna girişmek açık bir ifade ile alçaklık ve ihanet içinde bulunmaktır. 'Yörük Albay' ifadesi kasıtlı olarak yapılıyorsa Yörük Türkmenler bunu asla affetmeyecektir."

Açıklamada, televizyon kanalının bağlı olduğu medya grubu, dizinin senarist ve yapımcılarından, diziden "Yörük Albay" karakterinin çıkarılması ve Yörük Türkmenlerden özür dilenmesi istendi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR