26 Nisan 2024 Cuma

YOLSUZLUKTA DUDAK UÇUKLATAN ARTIŞ!

YOLSUZLUKTA DUDAK UÇUKLATAN ARTIŞ!

Isparta

Geçtiğimiz günlerde ilk kez Bomba 32 Haber Sitesi’nin duyurduğu SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’ndeki yolsuzluk olayında şok bir gelişme yaşandı. Yapılan denetimler sonrasında 4 Milyon TL değil, tam 12 Milyon TL paranın başka hesaba aktarıldığı ortaya çıktı.


SDÜ'de kendi hesabına para aktardığı yapılan denetimlerde ortaya çıktıktan sonra tutuklanan Y.P. isimli bir şahsın ardından olay farklı bir boyut kazandı. 


Zimmet yoluyla yolsuzluğa konu olan para miktarının 4 Milyon değil, 12 Milyon 14 Milyon TL olduğu ortaya çıktı. 12 Milyonun büyük kısmının özellikle Hasan İbicioğlu'nun rektörlüğüne tekabül eden 2012 yılından itibaren gerçekleştiği belirlendi.


 Olayı tesadüfen ortaya çıkaran görevlinin "Benne yaptım da bu konuyu ortaya çıkardım" şeklinde beyanlarda bulunması, bu boyuta ulaşan bir sonucu kendisinin de beklemediği ve muhtemelen baskı görmüş olabileceğini akla getirdi.


 Maliye Bakanlığı kaynakları olayın son yıllarda üniversitelerde gerçekleştiği tespit edilen yolsuzluk olaylarının en büyüğü olduğunu dile getiriyorlar. Diğer taraftan Maliye Bakanlığının aylar önce olaydan haberdar edildiği, olayda dahli olabileceği ihtimali nedeniyle üniversite yönetimini bilgilendirmeyip konuyu doğrudan Savcılığa ilettikleri iddia edildi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bojuware 201

30 Eylül 2014 Salı 18:47

Hırsıza hırsız denince hırsıza yol açanada hırsızın verdiğini alanada AHLAKSIZLIĞINI hatırlatınca utanmadan onursuzca yazdığını beğenmedik diye biliyorlar. AZICIK UTANIN BE. Memleketin içine ettiniz Allah diye diye.

akıbeti aynı

30 Eylül 2014 Salı 14:25

ERDOĞAN EN SONUNDA KENDİ KAZDIĞI KUYUYA ÇIRPINARAK DÜŞMÜŞ VE SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR

bojuware 201

30 Eylül 2014 Salı 12:18

Ya şu bakan hırsız başbakan hırsız cumhur hırsız çocukları hırsız paraleli hırsız alayı hırsız. Ya seçenler onlar masummu. Makarna kömür vs ye oy verenler. Onları babalarının mallarındanmı dağıttılar. Alanda verende biliyor hırsızlık. Şimdi bu ahlaksızlığa tenezzül edenlerde milletin devletin geleceğini çaldılar. Şerefsizler birde çalıyorsa çalışıyor dediler. Elinizde tesbih başınızda tekke dilinizde zikir hepinizde aynı fikir HIRSIZ AHLAKSIZLAR. Dışborç 550 milyar dolar oda kağıt üzeri.

gercekci

30 Eylül 2014 Salı 11:31

bu nedirkii arkadaşlar asıl vurgun tıbbı malzeme alımlarındaa yıllardır kimlerden nasıl mal alımı yapıldı kimlerden nasıl alındı daha ucuzları varken sartnameye uygun neden aynı adamlardan o malzemeler pahalıya alındı .seker olcüm cihazı cubugu en kalitelisi bayer contour ts bunu hastane kullanıyordu bayer hastanemize her al yüzlerce kutu bagıs yapıyor dısından hastaneden para cıkmıyordu ama nedense ihale yapılıp başka firmadan parayla almaya gittiler ve en yüksek fiyata bunu aldılarr . bu kücük

BELLİ OLDU

30 Eylül 2014 Salı 11:08

ORDA ÇALIŞAN BİR TANIDIĞIM VAR DÖNER SERMAYECİ OLDUĞU HALDE HİÇ EK PARA ALAMIYORDU DEMEKKİ PARALARIN NEREYE GİTTİĞİ BELLİ OLLDU

akkaya

30 Eylül 2014 Salı 08:56

Üniversitemizde böyle yolsuzlukların ifşa olması ve yine üniversitemizin bu iddialarla anılması çok acı ve bir o kadar da düşündürücüdür.Yapan kim varsa elbette hesabını verecektir.Hem bu dünyada hem de her hesabın sonuna kadar görüleceği mahşer meydanında. Ancak şunu belirtmeden geçmiyeceğim, kim bu iddialara karıştıysa şu anda bilemiyoruz ama, hastanenin Baştabibi hocamız Prof Dr.Tuğrul Bey'i bu iddiaların dışında tutmakta fayda var.Çünkü bu iddiaların içerisine çekilecek en son kişidir.

Mansur

30 Eylül 2014 Salı 11:43

Tuğrul Sezer bu yolsuzlukların tam ortasında. Sadece kendisi de değil damadının Üniversitede aldığı 21/f doğrudan temin işlerini duymayan kalmadı. Tuğrul Bey arka tarafının korkusundan olsa gerek yorumlarla kendini aklamaya çalışıyor.

galata

30 Eylül 2014 Salı 08:46

Bu olay vekillerin tamamen ıspartaya olan hakimiyetlerini kaybettiklerini göstermektedir. Üniversitede paralel kol gezsin sen hiçbirşey yapama,sağlıkta kol gezsin hiçbirşey yapma,sendikada kol gezsin hiç bir şey yapma. Zaten 5-6 ayımız kaldı yeni gelen vekiller düşünsün modu mu bu?

ak parti 32

30 Eylül 2014 Salı 02:03

Dünyalık peşine düşenlerin açgözünü, ya kanaat ya da mezar toprağı doyurur(Hz.Mevlana)

Apple Juice

30 Eylül 2014 Salı 01:45

GünAydın daha yeni mi öğReniyorsunuz. 12 milyon dEvede kulak. Asıl büyük skaNdal Özel bir firmAnın Dubai'ye gönderdiği Uzman V..i Ç....ı marifetiyle Cemaatçi öğrencilerin nasıl mezun edildiğinin ortaya çıkmasıyla patlayacak. Hocaların kişisel bilgilerinin Cemaate aktarıldığını söylemeye gerek yok herhalde. Bakalım kaç kişinin diploması iptal olacak? Sıkı durun Bomba haber: Rektör Yurt dışına çıkma yasağı olduğu için Hacca gidememiştir. Bilginin doğruluğu %99.9 Araştırın. Antalya'da gizleniyor.

ak partili 32

30 Eylül 2014 Salı 00:09

İnş hakedenler cezasını bulur.

mehmet

30 Eylül 2014 Salı 02:52

giden gitmiş para nereye gitmiş önemli olan ooo

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR