29 Mart 2024 Cuma

YOLLAR KAPANINCA MAHSUR KALDILAR

YOLLAR KAPANINCA MAHSUR KALDILAR

Isparta

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

 ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde kar nedeniyle yolların kapandığı Yayla Mahallesi'nde 2 aile mahsur kaldı. Yolların açılmasını isteyen vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

Yalvaç-Akşehir karayolunun 15'inci kilometresinde bulunan 1600 rakımlı Yelli bel mevkiinin yaklaşık 4 kilometre ilerisindeki 6 haneli Yayla Mahallesi'nin yolları kar nedeniyle kapanınca Bilici ve Yılmaz aileleri mahsur kaldı. Hayvancılık yapan aileler kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulması nedeniyle kapalı olan yolların açılmasını istedi.

'ÇARE BULAMADIM'

Babası, annesi ve kardeşi karda mahsur kalan Zahit Bilici,geçen ay İl Özel İdaresi tarafından yolun açılması için iş makinesi gönderildiğini ancak arızalandığını söyledi. Bilici, "Dozer 1 hafta burada kaldıktan sonra tamir edildi. Biz yol açmaya devam edecek diye beklerken götürdüler. Kaymakamlık, İl Özel İdaresi hatta Valilik ile görüşme yaptım bir çare bulamadım. Son olarak BİMER'e yazdım. Yazımın İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü'ne ulaştığı bilgisi geldi ama beni oradan arayan yetkili dalga geçti.Burada neredeyse 2 metre kar var. Yolumuzun açılmasını bekliyoruz. Sondaj kuyusuna düşen bir canlı için 9 gündür seferber olan devlet neden bu konuda duyarsız"dedi.

'DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI'

Yaylada mahsur kalan Hikmet Bilici, "Bugüne kadar idare ettik ama bundan sonrası için durumumuz oldukça zor. Sesimizi duyuramıyoruz. Benim 100 koyunum, 7 ineğim var. Sütümüzü bile gönderemez olduk" dedi.

Mahsur kalan Şaban Yılmaz da kendilerine bir an önce yardımcı olunmasını istediklerini belirtti.

'İŞ MAKİNESİ KİRALADIM'

Karayoluna en yakın noktada oturan Yadigar Kaplan da eviyle yol arasındaki bölümü temizletmek için iş makinesi kiraladığını ve 800 TL ödeme yaptığını anlattı. Kaplan, "Ben süt satarak geçimini sağlayan bir insanım.800 lira benim 1 aylık gelirim. Yolum yine de tam olarak açılamadı. Süt tankına toplama aracı ulaşamıyor. Çaresizim" diye konuştu.

Isparta İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri ise sıkıntının kendilerine ulaştığını belirterek, en kısa sürede bölgeye iş makinesi göndererek vatandaşın sıkıntısını gidereceklerini aktardı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Turkiye

19 Şubat 2020 Çarşamba 19:42

Orasi almanya oradaki cifcilerde hepsinde kuruyebilecek arac ve ekipman var burasi turkiye burada cogu ciftcinin traktoru bile yok almanyayla zaten kiyaslanamaz burasi

ALMANYA

17 Şubat 2017 Cuma 13:51

AKILVERMEK GIBI OLMASIN AMA; DEVLETTE NEREYE KADAR YETISECEK VE NE ZAMAN YETISECEK DEGILMI? ALMANYADA KÖYDE IKAME EDIYORUM ; VE CIFTCILER TRAKTÖRLERININ ÖNÜNE KAR KÜRÜMEK ICIN KEPCE AGZI ADEPTE EDIP TRAKTÖRLERINE YOLLARI KÜRÜYORLAR! ZATEN BU ALETI CIFTCILIK VE HAYVANCILIK YAPTIKLARI ALANLARDADA KULLANDIKLARI ICIN !

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR