28 Mart 2024 Perşembe

Yok böyle cami

Hayırsever İşadamı Ferhat Uzunlulu'nun hayata geçirdiği müthiş proje görenleri hayrete düşürüyor.

Isparta

Isparta-Antalya karayolunda 2012 yılında hayır sever bir vatandaş tarafından yapılarak ibadete açılan Yüksel Uzunlulu Camide her gün yüzlerce kişiye ücretsiz olarak yemek ve çay ikram ediliyor.

İŞTE ISPARTA SEVDALISI FERHAT UZUNLULU NELER YAPTI NELER HEDEFLİYOR

Ortaokul yaptırıp Millî Eğitim’e armağan eden; Dereboğazı Yolu Çamlık Mevkii’nde Camii inşa ettiren, yolculara 24 saat yemek dağıtan, her ay 60 öğrenciye burs veren iş adamı Ferhat Uzunlulu, şimdi de yardımlarının kalıcı olması için Vakıf kuruyor.

Aslen Yozgatlı olan ancak Kayseri’de ticaret yapan iş adamı Ferhat Uzunlulu örnek olacak önemli bir çalışmaya daha imza atıyor. Isparta ile ticari veya başka bir ilgisi bulunmayan Uzunlulu Isparta’ya özel bir önem veriyor. 

Isparta’ya okul yapan, Dereboğazı yolunda cami yapan ve cami yanında 24 saat yolculara yemek veren Uzunlulu, her ay 60 öğrenciye burs veriyor. Uzunlulu yardımların kalıcı olması için Isparta’ya yatırım yapacak ve Vakıf kurarak, gelirleri Vakfa verecek.

TÜM GELİRİ TOPLUMA

Ferhat Uzunlulu, Isparta’ya yatırım yapacak. Ayrıca Vakıf kuracak. Isparta’ya yaptığı yatırımın tüm gelirini bu Vakfa bahşedecek. Vakıf, çok başarılı ama ihtiyaç sahibi çocukları okutacak, yardımları bu kanaldan yapacak ve yardımlar sürekli olacak.

60 ÖĞRENCİ BURSU 

Sanayici Ferhat Uzunlulu, şu an Isparta’da 35; Kayseri de ise 25 öğrenciye burs veriyor. Dereboğazı Yolu’nda inşa ettirdiği Camii ise kusursuz bir Mabet. Ramazan’da iftar/ sahur; normal zamanlarda 24 saat yolcular için içecek/ yiyecek ikramı var.

ISPARTALI DEĞİL AMA BU COĞRAFYAYI ÇOK SEVİYOR: Ferhat Uzunlulu… Yozgat doğumlu. İş yükü Kayseri’de… Ama Isparta’ya 24 derslikli bir ortaokul ve 1.000 kişi kapasiteli bir Camii inşa ettirdi. Isparta’ya yatırım yapacak; tüm gelirini ise kuracağı Vakfa bahşedecek. 

O bir Eğitim, Sağlık ve İnsan DOSTU

Ferhat Uzunlulu… Isparta’ya 24 derslikli/ kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarı, teknoloji sınıfı olan bir ortaokul inşa ettirip çocuklara armağan etti. Okulun marka olması için desteğini aralıksız sürdürüyor.

Dereboğazı Yolu’nda Çamlık Mevkii’nde 1.000 kişi kapasiteli Camii inşa ettirdi. Eser, kusursuz bir Mabet. Şu an İftar ve Sahur veriliyor. Diğer zamanlarda ise 24 saat ‘yolcular için/ yolda kalanlar için’ yiyecek- içecek var. Eser sadece bir İbadethane değil. 5 yıldızlı otel konforunda donanımları var. Her gören hayretle bu inanç ve sevgi/ saygı/ paylaşım/ dostluk bağını geziyor.

YATIRIM YAPACAK GELİRİNİ VAKFA BAHŞEDECEK

Ferhat Uzunlulu, Isparta’da yatırım yapmak gayesinde. Bu konuda Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ve diğer kurum/ kuruluşların yol göstermesini diliyor. Hedefi gerçekleştireceği yatırımla elde edilecek tüm geliri sosyal projelere bağlamak. Bunun için de Melek Sanayici Ferhat Uzunlulu, Vakıf kuracak. Bu Vakfın tüm gelirini işte o yatırım sağlayacak.

ŞU AN 60 ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR. GAYE: SÜREKLİ GELİR

Ferhat Uzunlulu, şu an Isparta’da 35; Kayseri’de ise 25 öğrenciye burs veriyor. Gayesi kuracağı Vakıf ile burs sayılarını ve destek oranlarını artırmak. Ve kalıcı hale getirmek… Ferhat Uzunlulu, kendi ismini taşıyan Ortaokulun da üzerine titriyor. Zira Uzunlulu, okulun kütüphane, laboratuvar, bilgisayar donanımlarını karşılamaya devam ediyor. 

MELEK İŞ ADAMI

Ferhat Uzunlulu
Doğduğu coğrafya Yozgat
Yatırım yaptığı, gelir elde ettiği, istihdam sağladığı, vergi ödediği yer: Kayseri
Ama kalbi Isparta ve Burdur’da da atıyor
Zira Kayseri ve Yozgat’ta gerçekleştirdiği Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projeleri kadar Isparta ve Burdur’da da güzel, insanın hayatına iyilikle, şefkatle, sevgiyle dokunan işler yapıyor. 

O BİR DÜNYA İNSANI

Ferhat Uzunlulu, bir dönem ticaret yaptığı Bucak’ta (Burdur); Isparta’da çok güzel hatırları olduğunu söylüyor. Bu hatıralar aşkına bu topraklarına çocuklarına sarılıyor. Umut aşılıyor. 
İşte okuyacağınız aşağıdaki bilgiler, Ferhat Uzunlulu’nun bu toprakların çocuklarına bir tebessümü… Vaadi… Vefa borcu…

- 24 DERSLİKLİ OKUL YAPTIRDI.
- 1.000 KİŞİLİK CAMİ YAPTIRDI.
- CAMİ AVLUSUNDA AŞEVİ KURDU;
24 SAAT YOLDA KALANLARA SICAK
YEMEK, İÇECEK VERİYOR.


Ferhat Uzunlulu, Isparta’nın çocukları için 24 derslikli Ortaokul yaptırdı. Millî Eğitim Müdürlüğü’ne armağan etti. Millî Eğitim’de esere ‘Ferhat Uzunlulu Ortaokulu’ ismini verdi. 
Ferhat Uzunlulu, bununla da yetinmedi. Isparta’da 35; Kayseri’de ise 25 kişiye Eğitim Bursu vermeye başladı.
 Okulun da kütüphanesinde, bilgisayar ve bilgi teknoloji sınıflarında, fen/ matematik laboratuvarlarında her eksikliği karşıladı. 

İNANILMAZ GÜZEL BİR MABET

Ferhat Uzunlulu, Isparta- Burdur- Antalya ortak noktasında muhteşem bir sosyal projeye daha imza attı: 
Camii
Çamlık Mevkii’ndeki 1.000 kişi kapasiteli Cami, inanılmaz güzel
Ayrıca Kampus içerisinde adeta Vakfiye var.
Koskocaman bir Aşevi ve Dinlenme Salonları var
Yolda kalanlara, yolculara hizmet veriyor
Şu an Camii’de İftar ve Sahur veriliyor
Ama diğer zamanlarda 24 saat boyunca yemek/ içecek çıkıyor. Tüm masraflarını Melek Yatırımcı Ferhat Uzunlulu karşılıyor. 

VALİLİK VE ITSO’YA ÇAĞRI YAPTI:
YATIRIM YAPMAK İSTİYORUM
TÜM GELİRİNİ DE KURACAĞIM
VAKFA VERECEĞİM. BURS İMKÂNI
KALICI VE SÜREKLİ OLACAK


Ferhat Uzunlulu, Isparta’da yapmak istediği 2 projesi daha olduğunu söyledi. 
Bu konuda Valilik, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ITSO) yol gösterme açısından kendisine destek çıkılabileceğini anlatan Melek Yatırımcı Ferhat Uzunlulu şöyle dedi:
“Isparta halkına şunu söylemek istiyorum:
Buraya yatırım yapmak istiyorum
Ticari bir işletme olacak
Ama bir Vakfiye kuracak. Tüm geliri, bir vakfiyeye yönlenecek
Bunun için de Vakıf kuracağım.
Yatırımın tüm gelirini bu Vakfa bağışlayacağım.
Vakıf ne iş yapacak?
Vakıf Merkezi Isparta olacak.
Vakıf, Isparta, Kayseri ve Yozgat’ta öğrencilere burs verecek.
Burs sürekli, kalıcı olacak
Burs sisteminin kendine has geliri olacak. O havuzdan öğrencilere imkân yaratacak.”
Bu hedefler için Isparta’yı yönetenlerin bana yardımcı olmasını ümit ediyorum. Tek isteğim bana yardımcı olunması; yol gösterilmesidir.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Duran Baba

02 Şubat 2024 Cuma 08:04

Allah senden razı olsun kardeşim rabbim bereketini artırsın inşaallah.Antalya ya gidip gelirken yol kenarındaki bu nimetten 3-4 defa bende faydalandım

dr hasan

04 Ocak 2016 Pazartesi 15:16

Allah razı olsun

haziran .....

04 Ocak 2016 Pazartesi 10:36

Allah razı olsun,her yolculuğumda dua ediyorum.böyle insanlar nadir çıkıyor.inşaallah diğer maneviyatlı işadamlarına da örnek olsun.

.

03 Ocak 2016 Pazar 23:14

Caminin olduğu yer Isparta değil Burdur Bucak olacak, bilginize...

HAYIRSEVER

05 Ocak 2016 Salı 11:35

NE FARKEDER LA

Sezgin

03 Ocak 2016 Pazar 20:28

ALLAH RAZI OLSUN ABIMIZDEN NAMAZ KILDIK EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİK DUA ETTIKÖZELLİKLE LAVABO VE ABDEST ALMA YERLERİÇOOOK GÜZEL İNŞALLAH KULLANANLAR KIYMETİNİ BİLİP TEMİZ KULLANIRLAR

Ömer

03 Ocak 2016 Pazar 16:38

Bu iş adamımızdan Allah razı olsun. Dünya gelip geçici. Ne zenginler, krallar, hükümdarlar, devlet başkanları, bu dünyadan gelip geçti. Allah'ın elçiler peygamberler dahi geldi geçti. Bir daha dönüşü olmayan bir dünyada ne verirsen elinle oda gider seninle.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR