24 Nisan 2024 Çarşamba

YİNE YÜREĞİMİZ YANDI

YİNE YÜREĞİMİZ YANDI

Isparta

DÜN AKNKAR A 

Terör kanlı yüzünü bu kez Genelkurmay Başkanlığı, Deniz,Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanlarının bulunduğu, TBMM,Başbakanlık Merkez bina ve İçişleri Bakanlığı’na 200 metre uzaklıkta gösterdi.Askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte araçlar alevler içinde kaldı. Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti, 61kişi de yaralandı. Başbakan Davutoğlu, ''Hayatını kaybeden 28 kişiden 27'si TSK mensubu, biri ise sivil'' dedi.

BUgün DİYARBAKIR 

Diyarbakır'da askerleri taşıyan araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 1'i astsubay, 6 asker şehit oldu.Yaralıların da bulunduğu bölgeye çok sayıda ambulans istendi.

 

EL YAPIMI BOMBA İLE HAİN TUZAK

 

Edinilen bilgilere göre olay, sokağa çıkma yasağının sürdüğümerkez Sur ilçesi kırsalında bulunan Diyarbakır-Lice yolu üzerindeki Ali Bardakköyünde meydana geldi. Teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bomba,askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

 

AMBULANSLAR ARDI ARDINA CENAZE TAŞIDI

 

Bombanın büyük bir gürültüyle patlaması bölgede infialeneden oldu. Bölgeye Diyarbakır merkez ve ilçelerden çok sayıda ambulans istenirken, zırhlı araçlarla çok sayıda askeri birlikler de sevk edildi. Bir taraftan geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, ambulanslar hastanelerde ardı ardına cenaze ve yaralı taşıdı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR