28 Mart 2024 Perşembe

YİNE ISPARTA YİNE TELEFON DOLANDIRICILIĞI

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde oturan yurt dışından emekli N.K., "Hesabınız terör örgütü tarafından kullanılıyor, aklama yapmamız lazım" diyen dolandırıcılara 130 bin lirasını kaptırdı.

Isparta

Telefonda kendilerini 'polis' veya 'savcı' olarak tanıtandolandırıcıların son kurbanı, Yalvaç İlçesi'ne bağlı Hüyüklü Beldesi'nde oturanyurt dışından emekli N.K. oldu. Önceki gün Sabah saatlerinde N.K.'ya ceptelefonundan ulaşan ve kendini 'polis' olarak tanıtan dolandırıcı, bankadabulunan hesabının terör örgütünün kontrolüne geçtiğini ve aklamalarıgerektiğini söyledi. Söylenene inanan N.K., telefondaki sözde polisintalimatlarına uyarak Yalvaç merkezdeki banka şubesine gitti ve hesabındaki 28bin lirayı çektikten sonra istenen hesaba aktardı.

BANKA GÖREVLİLERİNİ DİNLEMEDİ

Bir süre sonra N.K.'yı tekrar arayan sözde polis, bu kez debaşka bir hesap numarasına 30 bin lira havale etmesini istedi. Tekrar bankaşubesine dönen N.K., banka görevlisinin uyarılarına rağmen ikinci havaleyi deyaptı. Üçüncü kez arayan sözde polisin talimatları üzerine yeni bir havaleyapmak isteyen N.K.'ya banka görevlileri engel oldu. Dolandırıcılarıntelkinleriyle bankadan çıkarak özel otomobiliyle Yalvaç'tan 104 kilometre uzaklıktakiIsparta kent merkezine gelen N.K., başka bir şubeden çektiği 72 bin lirayıyanına alarak şubeden çıktı.

ARANMAYINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

İddiaya göre, telefondaki dolandırıcının söylediği adresepoşet içinde 72 bin lirayı bırakan N.K., bir daha aranmayınca dolandırıldığınınfarkına vardı. Soluğu karakolda alan N.K. durumu anlatarak şikayetçi oldu.Polisin yaptığı incelemede N.K.'nın havale ettiği paraların İstanbul Kartal veAdana'dan çekildiği tespit edilirken, poşet içinde bırakılan paranın akıbetininne olduğu ise belirlenemedi.

'LÜTFEN KANMAYIN'

Yalvaç İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer, vatandaşlara butip dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları için sözlü ve yazılıuyarıda bulunarak, cep telefonlarına gönderilen kısa mesaj yoluylabilgilendirme yaptıklarını belirtirken, "Ancak yine de bu tür olaylarınolması bizi üzüyor. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum.Hiçbir emniyet mensubu sizden para istemez, kontör istemez. Lütfen kanmayın.Önümüzdeki günlerde banka müdürleri ve çalışanlarıyla bu tür durumlarda neyapılması gerektiği konusunda toplantı düzenleyeceğiz" dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR