26 Nisan 2024 Cuma

Yine Donacağız

Yine Donacağız

Isparta

Hafta sonu boyunca etkisini sürdüren fırtına bugün yerinisağanak yağışa bıraktı. Sıcaklığın 8 derece birden azalacağını bildirenyetkililer, bugün ülkenin batı kesimlerinde çamur yağacağını ve oluşabilecekolumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. 9 Şubat'ta iseTürkiye yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek...

 

Meteoroloji’den yapılan açıklamada,“Ülkemizin batıkesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toztaşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamurşeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli vetedbirli olunmalıdır. Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınçmerkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından,İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu,İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm)sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatlive tedbirli olunmalıdır.” denildi.

 

9 ŞUBAT'A DİKKAT!

Şubat ayının hareketli geçeceğini söyleyen MeteorolojiMühendisi Hüseyin Öztel, önümüzdeki günlerde beklenen hava olaylarına ilişkindeğerlendirmelerde bulundu. İşte Öztel’in o açıklamaları:

 

Orta Avrupa’ya kutupların soğuk ve çok geniş alanda etkilihavası inince ülkemiz batısındaki bu soğuk havaya göre ılık tarafta kaldı. Sıcaklıklararttı ve bir Şubat günü 20 dereceleri geçti. Ancak bu kutupsal basınç kadargüçlü bir hava sirkülasyonu yarattı ki Türkiye son yılların en kuvvetlifırtınalarından birini yaşadı. Kış boyu bu tip geniş coğrafyaları etkileyenhava olayları yaşamaya devam edeceğiz. Bu hafta ülkemize göre batıda yer alanbu soğuk ve yağışlıhava orada kalmaya ve Balkan ülkeleri ile Doğu Avrupa’yıetkilemeye devam edecek. Türkiye’de ise yağışlar aralıklarla, zaman zaman dasağanak şekilde sürecek. 1.200 – 1.500 km uzağımızdaki çöllerin, çorakarazilerin tozları şu an İstanbul’da. Üst seviyerüzgarlarının taşıdığı bu tozluhava ile lodosun şehirlerden kaldırdığı toz çamur şeklinde yağışlara sebepoluyor.

 

"YENİ SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR"

Bu hafta Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar yenidenartmaya başlayacak, İstanbul 17 dereceye Ankara 15, İzmir 21 dereceye kadarısınacak. Ancak bu ısınmanın da ömrü uzun değil. 9 Şubat gibi ülkemiz yeni birsoğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

 

Marmara dahil yeni kar yağışları Şubat ayının ortasıgelmeden tüm yurtta etkili olmaya başlayacak. Yani önce lodos fırtınası,yükselen sıcaklıklar ve bahar havası. Peşine kuvvetliyağmur, sel ve subaskınları. Ardından da kış mevsiminin sert yüzünü tekrar hatırlatacak yeni birsoğuk ve yağışlı hava ülkemizi etkisi altına alacak.

Isparta Hava durumu 14 günlük 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hasan

02 Şubat 2015 Pazartesi 23:00

9 Şubat ta en düşük gece sıcaklığı -2 derece ile donuluyorsa donacağız._16 ları görmüş bir Isparta -2 de donacağını sanmıyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR