20 Nisan 2024 Cumartesi

YILLIK 2 MİLYON LİRA VURGUN YAPAN ARAÇ MUAYENE ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

YILLIK 2 MİLYON LİRA VURGUN YAPAN ARAÇ MUAYENE ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Isparta

Ankara Emniyet Müdürlüğü Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araç muayene şirketinin web sitesinin kopyasını yaparak yıllık 2 milyon lira vurgun yapan dolandırıcılık çetesini çökertti. İstanbul, Antalya, Bursa, Aksaray ve Isparta'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 24 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu koordinesinde kopya web sitesi üzerinden araç muayene danışmanlığı hizmeti verileceği vaadiyle pek çok kişiyi dolandıran çeteyi takibe aldı. İnternet tarayıcılarına verdikleri reklamlar sayesinde sitelerini sosyal medyada ön plana çıkaran ve araç sahiplerine ücretsiz araç muayenesi vadeden dolandırıcıların, bu yolla yıllık 2 milyon lira vurgun yaptığı anlaşıldı.

3 farklı şirket üzerinden faaliyet yürüten şüphelilere, İstanbul, Antalya, Bursa, Aksaray, Isparta'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. 14 şüpheli emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 10 kişi ise adli işlemlerinin yapılması için Ankara'ya sevk edildi.

DOLANDIRICILIĞI KÖYÜNDEKİ EVİNDEN YÖNETTİ

Gözaltına alınan kişilerin evinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ve paraya el konuldu. Şüphelilerden birinin, kurduğu siteyi Aksaray'da bulunan köy evinden yönettiği öğrenildi. Dolandırıcılık şüphelisinin evinde yapılan aramada 8 laptop ile 266 bin 400 TL para ele geçirildi. Şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

10 TANE OLMALI ISPARTADA

05 Kasım 2020 Perşembe 02:52

Gerçekten el atılmalı yarı parasına bakacak milyon işyeri var. Bence Tam soygun yeri. LÜTFEN KAMU OYU.L HERYIL BIKTIK VALLAHİ. DEVLETE GİTSE ACIMAM. ORMAN KANUNUNU GEÇTİ

turan

01 Kasım 2020 Pazar 22:08

Ya Devletimiz birde inşaat dan milleti dolandıran HIZIROĞULLARI na el atsa Doktor G.Çetin ailesi ve Üçkol aileleri fellik fellik ortalıkta hava atar olmuşlar Adalet er geç yerini bulur diyorlar 4 sene oldu hala yerini bulmadı

Vatandaş

29 Ekim 2020 Perşembe 02:08

Araç muayene bedelleri çok yüksek. Bir de bu iş tekel haline gelmiş. Verilen hizmet belli. Maliyeti araç başına kaç para eder. Ama uçuk rakamlar isteniyor.

DEMİR

28 Ekim 2020 Çarşamba 20:05

VİZE İŞİNİ TÜM ARABA SERVİSLERİDE YAPMALI ELEKTRİK-SU-DOĞALGAZ-TÜV-OTOPARK HALKA TEK EL OLDUĞUNDA HİZMET KALİTE REKABET ÜRETMİYOR MALUM YÖNETİCİLERDE BETON-RANT EKONOMİSİ PEŞİNDE ACİL RAKİP ŞART

gönenli

28 Ekim 2020 Çarşamba 17:31

Gölbaşı köyündeki çetinkayalar mı yoksa

Ispartalı gökçaylı

28 Ekim 2020 Çarşamba 16:07

Milletimiz de çok saf kardesim.Banka Tc nunu sifreki istedilermi bil ki dolandırıcı.Şifreyi banka bile isteyemez.Biz de saf bitermi acep???

mahoni

28 Ekim 2020 Çarşamba 12:54

Rahmetli dedem derdiki eskiden eşkıyalar yolları keser milleti soyardi şimdi zaman değişti devlet eliyle soyuluyoruz derdi (TÜVTÜRK Tedaş vb.)

Tüvçete

28 Ekim 2020 Çarşamba 11:42

Arabaya koyamadığım benzinin parasını muayene diye tüvçeteye veriyoruz asıl büyük vurgun orda. Vatandaşı bukadarda sağılacak inek görmeyin. Mutsuzduk dahada mutsuzuz ve umutsusuz artık.

asdasd

28 Ekim 2020 Çarşamba 10:32

yasal olan tüvtürk çetesini de inşallah bir gün çökertirler. 1 civata sıkmadan onca parayı alıyorlar. bu çete değil de nedir ki

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR