24 Nisan 2024 Çarşamba

YILLAR SONRA İLK KEZ

YILLAR SONRA İLK KEZ

Isparta

Isparta’ya birkaç yıldır yağmayan kar dün yağdı. Şehrin bazı ilçelerinde de etkili olan kar yağışı vatandaşların yüzünü güldürdü.

Ispartalılar güne kar yağışıyla uyanırken, kent merkezindekar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Meteorolojinin uyarısıyla birlikte Ispartabelediyesi ekipleri kaldırımlarda kar temizleme çalışması yürütürken, trafikteaksamalar yaşanmadı. Kara karşı tedbirini alan taksi esnafı da araçlastiklerini 1 Aralık tarihini beklemeden kış lastikleriyle değiştirdi.Isparta’da gülün üzerine kar manzarası ise görenleri adeta büyüledi.

"ŞİMDİLİKOLUMSUZ BİR DURUM YOK"

İl Milli eğitim Müdürü İlyas Can, kar yağışı nedeniyle şuanda okullarda eğitime ara verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Özelİdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu da meteorolojinin uyarısı doğrultusundayoğun kar yağışı beklenen Davraz Kayak Merkezi ile Yenişarbademli ve Aksuilçelerinde tedbirlerini aldıklarını açıkladı. Bu bölgelerde ekiplerin hazırbekletildiğini kaydeden Zadeoğlu, "Şu ana kadar kapalı köy yolumuz yok.Ekiplerimiz olumsuz durumlara müdahale edebilecek şekilde konuşlandırıldı"dedi.

DAVRAZA’DA KARSEVİNCİ

Davraz Kayak Merkezi’nde ise oteller bölgesinde karkalınlığının 20 santimetre ulaştığı belirtilirken, Davraz Kayak MerkeziTesisler Sorumlusu Ömer Tetik de kar yağışının bu şekilde sürmesi durumundagelecek hafta kayak sezonunun açılmasını umut ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR