28 Mart 2024 Perşembe

Yıllar sonra hedeflerini yine 12'den vurdular

Yıllar sonra hedeflerini yine 12'den vurdular

Isparta

Terörle mücadele sırasında yaralanan ve uzuvlarınıkaybederek TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tedavi gören gaziler,komando eğitiminde dünyanın en zorlu okullarından biri olarak gösterilenEğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eski günleriyaşamanın heyecanını duydu.

 

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, Doğuve Güneydoğu'da terörle mücadele ederken yaralanan ve uzuvlarını kaybedengazilere tekrar askerlik anıları yaşatmak ve tedavi süreçlerinde motive etmekiçin etkinlik düzenlendi.

 

Komutanlıkta Türk bayrağı sallayan askerler tarafındankarşılanan gaziler, silah arkadaşlarıyla tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadı.Etkinlik kapsamında Karaburun bölgesindeki dağcılık konusunda dünyanın en büyükeğitim kulesine giden gaziler, önce komutanlıkta komando kursu gören subay veastsubayların gösterisini izledi.

 

 Ardından temeldağcılık eğitimi hakkında bilgi alan gaziler, gerekli teçhizatlarınınbağlanmasının ardından 48 metre yükseklikteki kuleden iniş gerçekleştirdi.Çatışmalarda tek bacağını ve kolunu kaybetmiş bazı gazilerin, kuleden inişlerialkış topladı.

 

19 yaşında bir bacağını kaybetti

 

Kuleden tek bacağıyla iki kez inen Vahap Tümen, AAmuhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl'ün Genç Şehittepe köyünde 1994'te terörörgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada tek bacağını yitirdiğini söyledi.

 

18 yaşında köy korucusu olduğunu, 19 yaşında bir bacağınıkaybettiğini anlatan Tümen, asker olmadan gazi olduğunu kaydetti. Tümen,komandoluğun hayali olduğunu, hayalini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunudile getirdi.

 

"Bir hayalin içindeyiz"

 

Bingöl-Muş Karayolu'nda 2004 yılında terör örgütünündüzenlendiği saldırı sonucu gazi olan Ekrem Aktaş ise saldırıda bacağından veakciğerinden yaralandığını söyledi.

 

Tedavisinin TSK Rehabilitasyon Merkezinde sürdüğünü ifadeeden Aktaş, kendilerine sağlanan imkanlar sayesinde tedavilerinin en iyişekilde yapıldığını kaydetti.

 

Gazi arkadaşlarıyla geldikleri Eğirdir Dağ Komando Okulu veEğitim Merkez Komutanlığının mükemmel bir yer olduğunu dile getiren Aktaş,"Geldiğimiz günden beri sanki bir hayalin içindeyiz. Gazi olduğumdan beriilk defa bu kadar güzel bir ilgi gördüm. Herkese çok teşekkür ediyorum"dedi.

 

Burada tekrar askerlik günlerini hatırladığını belirtenAktaş, vatan için canını vermeye her dakika hazır olduğunu vurguladı.

 

Hedefleri 12'den vurdular

 

 Dağcılık Kulesifaaliyetinin ardından Karaburun bölgesindeki diğer kursiyerlerin faaliyetleriniizleyen gaziler, daha sonra Camiliyayla bölgesine gitti. Burada komando timi vetimin kullandığı silahlar hakkında bilgi alan gaziler, timdeki yeni silahlılarıyakından inceledi.

 

Daha sonra mevzilere yatan gaziler, nezaretçi komutanlareşliğinde asker iken kullandıkları kanas keskin nişancı tüfeği, AK-47kalaşnikof, MPT 76 (Modern Piyade Tüfeği), G-3, HK-33, accuracy keskin nişancıtüfeği, PKMS (BKC) ve MG-3  makinelitüfekleriyle değişik tip ve modelde silahlarla atış yaptı.

 

200 metreden hedeflere yapılan atışlarda hedeflerini 12'denvurarak başarı gösteren gaziler, komutanların da takdirini topladı.

 

Komando oldular

 

Faaliyetlerin ardından düzenlenen törende konuşan EğirdirDağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, Türkmilletinin şerefini ve namusunu, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak içiniçtiği anda bağlı olarak görevini yerine getirirken gazi olan vatanevlatlarına, büyük bir minnet ve şükran duyduğunu kaydetti.

 

Binlerce yıllık tarih boyunca kahraman gazilerin, kutsalvatan sevgisinin ve insanlık idealinin meşalesi olduğunu anlatan Akkaya,"Gazilerimiz, feda ettikleri kanlarıyla mukaddes bayrağımıza al renginivermiştir, bayrağımıza yüreklerinin aydınlığını yansıtmışlardır. Gazilerdenalınan güçle Türkiye geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemektedir" diyekonuştu.

 

Konuşmaların ardından Akkaya, faaliyetleri başarı iletamamlayan gazilere komando beresi ve brövesi taktı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR