29 Mart 2024 Cuma

YIKIM BAŞLADI

YIKIM BAŞLADI

Isparta

Yalvaç’ta bir dernek tarafından huzurevi olarak yapılan ve Yalvaç Belediyesi’ne verilen, ardından Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilerek uzun süre Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevi olarak hizmet veren binanın yıkım çalışmaları başladı.

2014 yılında yeni hastane binasının hizmete girmesiyle boşaltılan ve yaklaşık 7 yıldır metruk vaziyette boş bekleyen binayla ilgili olarak yaz aylarında yapılan meclis toplantısında yıkım kararı alınmıştı.

Kararın alınmasının ardından yine uzun bir bekleyişe giren metruk bina, yıkımın gecikmesiyle ilgili gelen tepkiler üzerine hastaneden devir alınarak yıkımı ihale edildi. Ankaralı bir firmanın aldığı yıkım çalışmaları bu hafta sonu başladı ve bugün de devam ediyor.

Depreme dayanıklı olmadığı belirtilen binanın güçlendirilmesi için belirlenen tahmini rakamdan daha düşüğüne yeni bina yapılabileceği gerekçesiyle yıkılan binanın ardından söz konusu arazinin nasıl değerlendirileceği merak konusu.

Zira, söz konusu binanın yapıldığı derneğin de yöneticileri arasında yer alan Külcü ailesi, arsalarını huzurevi olarak yapılması şartıyla verdiklerini belirterek, söz konusu binanın yıkımına karşı çıkıyorlardı. Binanın yıkımının ardından yerine nasıl bir proje yapılacağı merakla beklenirken, antik kentin dibindeki bu alanda yeniden bir inşaat izninin verilip verilmeyeceği de bilinmiyor.

Diğer yandan, çevrede oturan vatandaşlar, binanın mevcuttaki metruk haliyle tehlike yarattığı için yıkım kararına destek veriyorlardı. İşte birçok insan için pek çok anıyı da barındıran doğumevi binasının yıkımından görüntü ve fotoğraflar:

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

dumrul

17 Ocak 2021 Pazar 22:37

inşallah yerine güzel bir bina yapılır.atıl kalamsın. eski hastane ve antiochia otel gibi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR