25 Nisan 2024 Perşembe

YENİ YIL VE KANDİL MESAJI

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilimizi nasıl bir adım daha ileriye götürebiliriz düşüncesi ile yatırımların ve girişimlerin önünün açılması noktasında gereken argümanların sağlanması için çaba sarfediyoruz dedi.

Isparta

Zenginliğin yolu ticaretten geçer diyen BaşkanBaşdeğirmen; "halkların zenginleşmesi için ticaretin ve yatırımın önüaçılmalıdır. Biz katıldığımız her platformda bunu savunuyoruz" şeklindekonuştu.

IspartaTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni yıl dolayısıylayayınladığı mesajında,  “2015 yılının Ülkemiz ve bölgemiz için beklentilerimizinkarşılandığı, başarılarla dolu, ekonomik anlamda etkili bir yıl olmasınıdilerim.”dedi.

Başdeğirmen’in mesajı şöyle: “Yeni bir yılı daha birliktekarşılıyor olmaktan duyduğum mutluluğu tüm üyelerimiz ve hemşerilerimizlebirlikte paylaşıyorum. Isparta Ticaret ve SanayiOdası olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da çalışmalarımızıyaparken üyelerimizin beklentilerini gerçekleştirmenin, Isparta’nın  ticari ve ulusal çapta tanınırlığını veetkinliğini arttırmanın gayreti içinde olduk. Sahip olduğumuz güzelülkemiz ve ilimizin ekonomik ve sosyal anlamda güçlü bir geleceğe  kavuşması için birey olaraksorumluluklarımızın farkında olarak çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz.

 Hepimizinbildiği gibi zenginliğin yoluticaretten geçer. Halkların zenginleşmesi için ticaretin ve yatırımın önüaçılmalıdır. Biz katıldığımız her platformda bunu savunuyoruz. Isparta Ticaretve Sanayi Odası olarak ekibimizle birlikte ilimizi nasıl bir adım daha ileriyegötürebiliriz düşüncesi ile yatırımların ve girişimlerin önünün açılmasınoktasında gereken argümanların sağlanması için çaba sarfediyoruz. Şehrimizde üretilen ürünleri tanıtmak ve Isparta’nınihracatının 2023’de 500 milyon dolara ulaştırmak için yurtdışı iş gezilerineönem veriyoruz. Isparta’nın dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet edilemez anlayışıile ticaret hacmimizin fazla olduğu ülkelerin yanı sıra hiç ticaretyapmadığımız ülkelere de iş gezileri düzenleyerek Ispartamızı tanıtıyoruz. Buçalışmalarımızla Isparta’nın ihracatta yeni ufuklara yeni pazarlara yelkenaçacağına inanıyoruz.

Sosyal projelerimize devam ederken Isparta’nın kalkınmasına öncülüketmek üzere çalışmalarımıza da hız veriyoruz. Gelecekte ilimizin kendideğerlerleriyle marka olarak, Türkiye’nin tarımıyla, sanayisiyle ekonomisigüçlü illeri arasına girmesi adına;            YağlıkIsparta Gülünün desteklenmesi, elmaya ihracat iadesi yardımı, yatırım teşviksisteminde Isparta’nın yerinin yeniden değerlendirilmesi, Isparta – AntalyaDereboğazı ve Isparta-Konya Karayolunun “Duble” Yol Olması, Antalya-Afyonkarahisar- Isparta- Antalya Hattı Yüksek Hızlı Tren çalışmaları, THYİstanbul – Isparta – İstanbul sefer saatlerinin düzenlenmesi ve her gün ikisefere çıkarılması, Isparta’ya Kozmetik, Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Hammadde veÜrün Araştırma Geliştirme Ve Kalite Kontrol Merkezi Kurulması (AkrediteKozmetik Laboratuarı) Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ninStatüsünün Karma OSB’ye dönüştürülmesi, KKK Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı’nınIsparta’ya taşınması gibi taleplerin yerine gelmesi için Valimiz,  Milletvekillerimiz, belediye başkanımız,bürokratlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte var gücümüzleçalışıyoruz.

İşadamları olarak 2015 yılında öncelikle Ispartamız için bu taleplerin yerinegelmesi en büyük arzumuz. Bütün bunların yerine gelmesi halinde Ispartamızınekonomik anlamda adından söz ettiren iller arasındaki yarışa katılacağınainanıyoruz.  

            Tabiki taleplerimizin yanı sıra devam eden iki projemizleilgili de bilgi vermek isterim. İlimizin kalkınması adına 2015 yılında ikiönemli hayalimizi gerçekleştiriyoruz, birincisi, Isparta’daki kalifiye elemanve işsizlik sorununa çözüm bulacağına inandığımız TOBB’un desteği ileyaptırdığımız 24 derslikli teknik lisemizin açılışını yapacağız, ikincisi iseIsparta’daki tüm ekonomik dinamikleri bünyesine alacak olan ve Türkiye’ye örnekteşkil edecek Ekonomi Kampüsü Projemizin temelini atacağız.       

Ülkemizde sonyıllardaki ekonomik büyümeyi gözlemleyerek Isparta iş camiası olarak ülkemizinve bölgemizin geleceğine umutla bakmaktayız. Temennimiz 2015 yılının Ülkemiz vebölgemiz için beklentilerimizin karşılandığı, başarılarla dolu, ekonomikanlamda etkili bir yıl olmasıdır.

2023 vizyonu dahilinde kendi hedeflerimizi yüksektutarak, ülkemizin kalkınmasına doğru orantılı gelişmeye devam eden güzelilimizin tüm fertlerinin ve ekonomiye değer katan işadamlarımızın yeni yılınıkutlarım. “

ITSO BAŞKANI BAŞDEĞİRMEN’DEN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen Mevlit Kandilidolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Başdeğirmen’in mesajı şöyle:

 “Mevlid Kandili, güzel ahlakın, adaletin, sevginin, hoşgörünün vemerhametin sembolü yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed’in dünyaya gelişininyıldönümünü ifade etmektedir. Peygamberimiz yaşayış tarzı, verdiği ilahimesajlarla sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirmiştir. Bizler de inanç vekültür hayatımızın örnek şahsiyeti Peygamberimizi daha yakından tanımalı,verdiği mesajları gençlerimize tanıtarak özümsemelerini sağlamalıyız. Her sözü ve davranışıinsanlığın ufkunu açan Peygamberimizin, bize kazandırdığı doğruluk, dürüstlük,  kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet,tevazu, hoşgörü, sadakat vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanıtemsil etme, helal kazançlar sağlama gibi değerlere hem sosyal hayatımızda hemde iş hayatımızda daha da  işlerlikkazandırmalıyız. Ancak bu şekilde sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıdabulunabiliriz. Bu mübarek günlerde birlik, beraberlik ve kardeşlikduygularımızın devam etmesini, Mevlid Kandilinin bütün insanlığa rahmet vehuzur getirmesini dilerim.

Bu duygu ve düşüncelerle, insanlığın içine düştüğüsıkıntıların aşılmasını, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesini ve yeni rahmetkapılarının açılmasını Yüce Rabbimizden diliyor, üyelerimiz ve Ispartalıhemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam aleminin Mevlit Kandili’ni kutluyorum.”

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR