19 Nisan 2024 Cuma

Yeni Otogar Yeni yaşam alanı olacak

Yeni Otogar Yeni yaşam alanı olacak

Isparta

Belediye, 200 bin m2'lik Yeni Otogar alanında satın alma ve takas yöntemiyle kamulaştırmada yüzde 90'a ulaştı. Otogardaki ticari alanlar için profesyonel AVM yönetimi modelinde kiralama şirketlerinden hizmet satın alınacak.

 

Isparta Belediyesi'nin 2016 vizyonu için belirlediği Yeni Otogar Projesi'nde ihale aşamasına gelindi. Çünür'de imarda otogar alanı olarak belirlenen 200 bin m2'lik alanda kamulaştırmada yüzde 90'a ulaşıldı. Belediye bu orana meclisten aldığı arsa karşılığı dükkan verilmesi kararı ile ulaştı.Belediye Başkanı Günaydın, Yeni Otogar Projesi ihalesinin yakın zaman içerisinde yapılacağını müjdeledi.

 

ULUSLARARASI KİRALAMA ŞİRKETİYLE ANLAŞMA

         Isparta Belediyesi, arsa karşılığı dükkan verilecek hak sahipleriyle anlaşırken kira yönetiminin tek elden yapılacağı şartını koydu. Belediye hizmet satın alma ihalesi ile Otogar'ın işletmesi ile bünyesindeki 70'e yakın işyerinin kiralamasını AVM'lerde olduğu gibi profesyonel şirketler üzerinden gerçekleştirecek. Böylece Yeni Otogar'ın Isparta'nın prestijli bir yaşam merkezi olması hedefleniyor. Mevcut Otogar'daki kiracılara öncelik tanınacak.

 

KAMULAŞTIRMA BİTMEK ÜZERE

         Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Otogar Projesi'nin yapım ihalesi hazırlıklarının sürdüğünü söyledi. Projelendirme çalışmasının tamamlandığını belirten Günaydın, "arkadaşlarımız titiz bir çalışma yürüttüler ve halen yürütüyorlar. Isparta için prestijli bir proje. İçerisinde kulesi olan birproje. Isparta'nın yeni yaşam alanı, yeni bir prestij merkezini oluşturmak istiyoruz. Kamulaştırma aşamasında yüzde 90'a ulaştık. Meclisimizin aldığı kararla arsasına karşılık dükkan isteyenlere dükkan verdik. Ancak dükkan anlaşması yaptığımız hak sahipleriyle otogar yönetimi ve kiralama yönetiminin tek elden profesyonel bir şekilde yapılacağının şartını koştuk. Dükkan sahipleri istediğigibi istediğine dükkan kiralayamayacak. Profesyonel bir AVM yönetimi gibi düşünüyoruz" dedi.

 

YENİ OTOGAR AVM MANTIĞIYLA İŞLETİLECEK

200 bin m2 alanda inşa edilecek Yeni Otogar'da 70 civarında işyeri olduğunu belirten Günaydın, "burada hizmet satın alma ihalesi yapacağız. Uluslararası veya ulusal bazda kiralama işi ile ilgilenen firma temsilcilerini davet ettik, görüşlerini aldık. Bu noktada hizmet satın alma ihalesi yaparak Yeni Otogar'ın işletilmesi ve oradaki ticari alanların değerlendirilmesini tek elden yapacağız. Bizim hizmet satın aldığımız firma tarafından işyerleri kiralanacak. Orada markalı işyerlerini, Isparta'ya değer katacak işyerlerini görmek istiyoruz. Bu konuda iddialıyız. Otogar Isparta'nın yeni yaşam alanı olacaktır. İnsanlarımız sadece işi olduğunda değil, gezmek için de oraya gidecekler. AVM gibi ailecek gidip, gezecekler, yemek yiyecekler" diye konuştu.    

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MAPUSANE ETRAFINDA DİKENLİ TELLER

13 Ocak 2016 Çarşamba 01:59

MAPUSANE ETRAFINDA DİKENLİ TELLER

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR