20 Nisan 2024 Cumartesi

Yeni otogar projesi

Kamulaştırma için istenilen borçlanmaya AK Parti grubu karşı çıktı

Isparta

Belediye Meclisi'nde 283 milyon TL'lik 2016 yılı bütçesi AK Parti'nin reddine rağmen kabul edildi. AK Parti kanadından gerçekleşmesi mümkün olmayan bütçe yorumuna Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan 'Kişi başına 57 kuruluşluk bir rakam. Hizmet veriyoruz çok mu?' diye sordu

BÜTÇE 43 MİLYON TL ARTTI

Belediye Meclisi'nin   Kasım ayı toplantısında 2016 yılı bütçesi kabul edildi. 2015 yılına göre 43 milyon TL'lik artışla bütçe 283 milyon TL olarak belirlendi. Yatırım kalemi Mali Hizmetler için 66.4 milyon Tl'lik bütçe ayrılırken, Özel Kalem bütçesi 3.9 milyon TL olarak öngörüldü. Bu yıl yeni kurulan Muhtarlık Müdürlüğü için de 180 bin TL'lik ödenek kalemi ayrılması planlandı. Geçtiğimiz yıl Belediye bütçesi 240 milyon TL olarak kabul görmüştü. Toplam bütçenin 35.7 milyon TL'lik kısmı yatırım için ayrılmıştı. Çünür Mahallesi'nde 197 dönüm üzerine yapılması planlanan Yeni otogar için kamulaştırmada harcamak üzere İller Bankası'ndan 10 milyon TL borçlanılması konusu da AK Parti'nin reddine rağmen geçti.

Bütçe raporunu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan okudu. AK Parti kanadından bütçeye red geldi. Komisyon Üyesi Salim Güntaç, bütçenin şişirme olduğunu belirterek, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı doğrultusunda 2014 yılında 209 milyon TL'lik bir bütçe hazırlanmış ve 123 milyon liralık bir harcama yapılmış. Yani gerçekleşme yüzde 58. Şimdi bu dikkate alınmadan aynı şişirme rakamlarla ayağı yere basmayan bir bütçe hazırlanıyor. Burada bizim ayrıca rakamların haricinde mevcut daire müdürü arkadaşlarımızın kendi birimleriyle alakalı bütçe içinde neler yapacakları hakkında bilgi vermelerini istiyoruz. Bu bütçe gerçekleşmesi imkanı olmayan bir bütçe bunu için red veriyoruz" dedi.

Olağanüstü durumlara göz önünde bulundurularak, rakamların yüksek tutulduğunun doğru olduğunu belirten Gürakan ise, " Şimdi 240 milyondan 283 milyona geldik. Isparta nüfusu, TÜİK Verilerine göre 209 bin. Yani yıllık kişi başı 206.73 TL günlük 57 kuruş gibi bir artış rakamına ulaşıyoruz. Yani kişi başına 57 kuruşa hizmet veriyorsunuz. Bunun içinde personel maaşları temizlik, asfalt, park bahçeler, ana kalemlerin tamamı var hizmet durmuyor. 57 kuruşluk hizmetten bahsediyoruz Açılımı bu. Takdir meclis üyelerinin" diye konuştu.

YENİ OTOGAR KAMULAŞTIRMA

BORÇLANMASINA AK PARTİ'DEN RED

Öte yandan Çünür Mahallesi'nde 197 dönüm üzerine yapılması planlanan Yeni otogar için kamulaştırmada harcamak üzere İller Bankası'ndan 10 milyon TL borçlanılması konusu da AK Parti'nin reddine rağmen geçti. AK Partili Salim Güntaç, yeni otogar için imarda gösterilen yerin 90'lı yıllarda öngörülerek ayrıldığına dikkat çekti. Trafik yoğunluğu da göz önüne alınarak farklı bir noktada yapılmasının hatta belediye imkanlarıyla yapılmasının uygun olduğunu söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal da, otogarın yerinin bir başka bölgeye kaydırılmasıyla ticaretin de bu bölgeye kaydırılmış olacağını anlattı. Kadir Özkan da , Aliköy'de Belediye'nin 100 dönümlük yeri olduğunu belirterek, "Burada yapılsın. üçüncü çevre yolu güzergahı burada. BU da dikkate alınıp kamulaştırma buruda yapılırsa evet veririz. Çünür'de oluşmuş zaten bir rant var. Ama başka bir yerde yapılırsa hem kamulaştırmadan kar edilir hem de ticaret buralara kaymış olur" dedi.

ISBAŞ'IN SERMAYESİ ARTTI

Belediye Meclisi, Isparta Belediyesi'nin en büyük şirketi ISBAŞ'ın geçmişten gelen SSK ve Maliye borçlarının yapılandırma suretiyle temizlenerek daha kurumsal bir yapıya kavuşması amacıyla sermaye artırımına onay verdi. ISBAŞ'ın 8 milyon TL olan sermayesi, 19 milyon TL artırılarak 27 milyon TL'ye çıkarılmış oldu.

5 DAİRENİN SATIŞAN ONAY

Karağaç Mahallesi'nde Elit Yapı Kooperatifi tarafından yapılan Belediye'ye ait 5 dairenin satışı için Encümene yetki verilmesine de Meclis sıcak baktı.

ÜNİVERSİTE HATTINA 4 OTOBÜS DAHA

SDÜ öğrencilerinin özellikle sabah saatlerinde kampüse daha rahat ulaşmaları için Halk otobüsleri tarafından 2 adet 18 metre körüklü, 2 adet 12 metre otobüs hat satın alınması yönündeki teklifi kabul gördü.

 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

26 Kasım 2015 Perşembe 16:44

ne işi var otogarın orda. kimlere peşgeş var yine. uyan artık ısparta uyannnn. oradaki tarla sahipleri sizde uyanın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR