19 Mayıs 2024 Pazar

Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler yarın ilk derse girmeyecek

Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler yarın ilk derse girmeyecek

Isparta

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesi öğretmenler tarafından protesto edilecek. Isparta’da Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, yarın ilk derse girmeyecek.

Türk Eğitim-Sen’in bağlı bulunduğu Türkiye Kamu Sen Isparta İl Temsilcisi Hilmi Yılmaz, açıklamasında; “Her gün kamu çalışanlarına şiddet haberi ile uyanıyoruz. Nitekim önceki gün de bir öğrenci, okuldan atılmasına neden olduğunu düşündüğü okul müdürünü silahla ağır yaralamıştı. Ne yazık ki, öğrenci kılıklı vahşinin silahlı saldırısında ağır yaralanan İbrahim Oktugan müdürümüz hayatını kaybetti. Öğretmenimize Allah’tan rahmet, öğrencilerine, eğitim camiasına ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Görevini yapmakta olan kamu çalışanlarına yönelik şiddet kabul edilemez. Hayatımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımız, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, postacılarımız, zabıtalarımız, güvenlik görevlilerimiz sokak ortasında, kurumlarında, iş yerlerinde, görevleri başında darp ediliyor. Hayatları ellerinden alınıyor. Böyle bir vandallığa izin veremeyiz! Kurumlarımızda bu tür hadiselerin önüne geçebilmek için güvenlik sorununun çözülmesi lazımdır. Bunun için de okullarda yetkin güvenlik görevlisi kadrosu tahsis edilmeli, kamu çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve faillere yönelik caydırıcı müeyyideleri içeren yasal düzenlemeler de artık hayata geçirilmelidir. Türk Eğitim-Sen’in aldığı karar gereğince 9 Mayıs Perşembe günü, kamu çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla öğretmenlerimiz ilk derslere girmeyecek, cuma günü ise iş bırakma eylemi yapılacaktır. Sendikamızın aldığı bu kararı destekliyor, imkânı olan tüm kamu çalışanlarımızın da bu haklı protestoya destek vermesini bekliyoruz. Toplumumuzda kamu görevlilerimizin hak ettiği değeri ve saygıyı görmesi için yetkililerimizi gerekli tedbirleri almaya, eylem ve söylemlerinde daha hassas davranmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

öğrencileri düşünün

09 Mayıs 2024 Perşembe 16:19

ÖĞRETMENLER NASIL SAVUNMAYA GEÇMİŞ BELLİ. öğretmen öğrenciyi döverken nıye döven öğretmeni eleştirmezsiniz sizin çocuk dövülsün istermisiniz.size bahane lazım demekki kar yağdı tatil güneşa açtı tatil alıştınız fırsatını bulup yatmaya doymadınız tatile kar yağınca öğrenci neysede öğretmen nıye gitmez okula müdür toplantı yapsın seminer yapsın Otorite boşluğu var demekki MEM müdürü yardımcıları şube müdürleri komple değiştirilmesi gerekir eğitimden başka her işle ilgileniyorlar kadrolaşmaya son

Ihffg

09 Mayıs 2024 Perşembe 10:51

Greve giden öğretmen.. Ekdersinin kesileceğini zaten biliyor...Öğretmen hayatını...birgünluk ekdersle kıyaslayan zaten .................dır.

Kljj

09 Mayıs 2024 Perşembe 09:47

İs bırakma Anayasal bir haktır......Çatır çatır bırakırız....avanak....soruşturma açılacakmış...yürrüüü..

Büken

09 Mayıs 2024 Perşembe 09:31

Bundan sonra veli gelip de "ah hocam şimdiki çocuklar şımarık okumuyolaaa, bizim zamanımızdaki eğitim olsa keşke" derse iki çift lafım olacak.

Yazık

09 Mayıs 2024 Perşembe 09:25

Ben öğretmenim. O kadar okulda çalıştım abartmıyorum hepsinde de maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için bir komisyon kulüp vs kurulur ve öğretmenler bu evlatlarımıza el uzatır. Hatta bir vakıf yada hayırsever yardım yapacağı vakit muhtara ona buna sormaz öğretmene sorar çünkü biz biliriz muhtaç olanı ve git kendin bul demeyiz.Yorum sahiplerine de elbet bir öğretmen eli değmiştir. Ama vefa sadece bir semt adı ahir zamanda belliki. Beddua etmem ama ölen öğretmen değil milletimizdir bunu biliniz.

Görev

09 Mayıs 2024 Perşembe 00:25

zorbalığa dur denilsin. Göz yumulmasın öğretmende iyi öğrenci de zarar görüyor

Vatandaş

08 Mayıs 2024 Çarşamba 23:13

Müdürü öldüren ıraklı bir mülteci çocuk.Bunları bu ülkeye sokan,sarayda keyif çatıyor.Sarayda oturanda yargılansın.Bize sordun mu bu suriyelileri ülkeye alırken?

No name

08 Mayıs 2024 Çarşamba 17:10

UslüpsuzlarrrrEdepsizlerrrrŞuraya yazdıklarınızda saygı yok ki bir de akıl öğretiyorlar…Bizim emeklerimize yazık… Bugün öğretmenin başına gelen yarın sizin yavrunuzun başına gelmesin!

FES ciler

08 Mayıs 2024 Çarşamba 17:10

derse girmeyen öğretmenler ve göz yuman öğretmenlere derhal soruşturma açılmalı bunu takibinide öğrenci velileri yapmalıdır çocukların eğitimi sekteye uğratılamaz sonradan telafi edecekler mi? Baydur müdür ve yardımcıları maarif müfettişleri yarın ilk işleri okulları dolaşıp derse girmeyenleri tespit etmelidir ama zannımca MEM müdürü sendikal hak der üstüne yatar ama eğitimde anayasal haktır bunu da bilsin inşaatları kontrol teknisyeni baksın sen eğitime ağırlık ver teknik adam değilsin anla

kimse

08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:57

derse girmemek ne kadar doğru dürüst iyi öğrencilerde var çok fazla onlar için derse girmeniz gerekmez mi

Öğrenci velisi

08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:34

Ders e girmeyen öğretmenler hakkında soruşturma açılsın.Görevine tazminatsız bir şekilde son verilsin.

Idam nerede

08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:32

Okullarda hademeyi zor buluyorlar,güvenliği nereden verecekler???Kaldı ki özel okulda oluyor cinayet.Asil proplem idam cezasının olmaması..

raskalnikov

08 Mayıs 2024 Çarşamba 14:27

Habere konu bu özel okula kaç Türk vatandaşı çocuğunu gönderebilecek maddi imkanlara sahip acaba???

Emekli öğretmen

08 Mayıs 2024 Çarşamba 13:37

Yanlış yöntem... Bu şekilde öğrenciyi daha çok karşınıza alırsınız... Hem psikologlara hem sosyologlara sorun isterseniz...

veli

08 Mayıs 2024 Çarşamba 13:37

olmaması gereken olay için gerekli kınamayı zaten yaptınız. neden derse girilmiyor. öğretmenler öğrencileri döverken, taciz ederken neden derslere girilmiyor.

Neyzen

08 Mayıs 2024 Çarşamba 13:29

Girmediginiz o ders paralarını hazineye geri ödeyin ozaman

tıstıs zekai

08 Mayıs 2024 Çarşamba 13:10

DERSE NIYE GİRMİYORSUNUZ VARMI ÖYLE BİRŞEY SONRA GİRMEDİĞİNİZ DERSİN EK DERSİNİ BİLE ALIRSINIZ ÖĞRENCİNİN SUÇU NE SINAVLAR KAPIYA DAYANMIŞ MESAİDEN SONRA GİDİN TREN GARINDA MİTİNG YAPIN YÜRÜYÜŞ YAPIN KAYMAKKAPIDA BİLDİRİ OKUYUN DERSE GİRMEMEK İÇİN BAHANE LAZIMDI BULDUNUZ ÖĞRETMEN ÖĞRENCİYİ DARP EDİNCE NERDESİNİZ TES CİLER ZEKAİNİN VESAYETİNDEN ÇIKIN ARTIK

321

08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:27

Öğrenci değil ...Okula değil ISLAHANE YE sabitlenmiş gereken bir...TERÖRİST......

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR