28 Nisan 2024 Pazar

Rantı değil kamu yararını gözeten kentsel dönüşüm geliyor

Rantı değil kamu yararını gözeten kentsel dönüşüm geliyor

Isparta

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, göreve geldiklerinde  kentsel dönüşüm çalışmalarını doğrudan ve öncelikli olarak depreme dayanıklı, ucuz, sağlıklı ve güvenli konutların üretimi amacıyla yürüteceklerini söyledi.
Seçim vaatleri arasında kentsel dönüşüm  de olan Başkan Adayı Ahmet Tural, göreve geldiklerinde kentsel dönüşüm modelini nasıl uygulayacaklarını anlattı. “Öncelikle doğal deprem riskinin yüksek olduğu ilimizde yaşanabilecek tüm yıkım ve kayıpları en aza indirecek; kentsel dönüşüm ve imar faaliyetlerini vatandaşlarımızla el ele, rantı değil kamu yararını gözeten bir anlayışla hayata geçireceği” diyen Tural “ Kentsel dönüşümü,  depreme dayanıklı konut üretilmesiyle birlikte, sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik boyutlarıyla ele alan bir politik anlayışla yürüteceğiz. Doğrudan ve öncelikli olarak depreme dayanıklı, ucuz, sağlıklı ve güvenli konutların üretimi amacındayız.

YEŞİL ALANLAR GENİŞLETİLECEK  MÜLK SAHİBİNİN HAKKI KORUNACAK 

Kentsel dönüşüm uygulamalarını yerinden etme ve mülksüzleştirme sonuçları doğurmayacak şekilde yöneteceğiz. Deprem ve doğal afet riskinin yüksek olduğu yerleşim alanlarında yapı stoğunun, ulaşımın ve nüfusun azaltılması, yeşil alanların genişletilmesi önceliğimiz olacak. Kentsel dönüşüm projelerini, milletimizin barınma ve konut edinme hakkının korunması anlayışıyla hazırlayacağız. Kentsel dönüşümde tapu ve mülk sahiplerinin haklarını koruyan bir yaklaşımı esas alacağız. Tapu ve hak sahipliği konusunda yaşanan sorunların; kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla, ivedilikle ve kolaylıkla çözülmesini sağlayacağız. Kentsel dönüşüme ilişkin tüm karar alma ve uygulama süreçlerini ilgili tarafların katılımına imkân tanıyan bir anlayışla yürüteceğiz. Özetle kentsel dönüşüm anlayışını değiştireceğiz” dedi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR