28 Mart 2024 Perşembe

YAŞLILAR ARTIK EV ORTAMINDA YAŞAYACAKLAR

YAŞLILAR ARTIK EV ORTAMINDA YAŞAYACAKLAR

Isparta

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup kütük ve Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy yeni acılan Gelincik Yaşlı Yaşam Evini ziyaret etti.

3-4 yaşlımızı bizim kiraladığımız veya satın aldığımız birevde bir arada yaşamaları, ihtiyaçları da tarafımızdan karşılanması şeklindebir uygulama olduğunu belirten İl Müdürü Yakup Kütük, Yaşlı Yaşam Evi modeliherkesin kendine ait dilediği gibi yaşayabileceği bir odası mevcut. Ayrıcasosyal yaşantının gerektirdiği evin salonu ve mutfağı gibi özelliklerle arzuedilen şekilde yaşama imkânı, alışverişe çıkma imkânı, sosyal hayata daha yakınolma ve her türlü sosyal ortama daha fazla katılma imkânı sağladığını belirtti.

İl Müdürü Yakup Kütük, yaşlıların yaşayacakları apartmandaveya mahallede, çevrelerindeki kişi ve aileler ile daha etkin iletişimkurmaları, yaşam standartlarını yükselterek ev ortamında yaşamlarınısürdürmeleri, aile bireylerinin ziyareti ile geçmiş yaşam deneyimlerini yenidenyaşamaları ve alışkanlıklarını devam ettirmeleri ve yaşlıların güvenli birortamda yaşamalarının sağlanmasını hedefleniliyor dedi.

Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, Yaşlı Yaşam Evi’ndekalan yaşlılarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırırken yalnız olmadıklarınıonlara hissettirmemek ve gösterdiğimiz ilgi, sevgi ve şefkatle yaşlılarımızınonurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacaklarını ve ilçemizin her olanaklarındanyararlanacaklarını belitti.

Atabey Gelincik Yaşlı Yaşam Evi’nde Kalan Yaşlılar ise, İlMüdürü Yakup Kütük ve Belediye Başkanı Tevfik Atasoy’un yaptığı ziyarettendolayı teşekkür ederek yeni alışmaya başladıklarını ve  evde günlük yaptıkları aktiviteleri sayarken,Bu ev tam istediğimiz gibi. Huzurevinde bu kadar rahat değildik. Odalarıpaylaşmak zorunda kalıyorduk. Burası daha güzel. Kendi evimiz gibi. Kendiodamızı kapatıp yatabiliyoruz. Misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR