24 Nisan 2024 Çarşamba

YASADIŞI BİLGİLERİ KİM VERİYOR?

Dönemin Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Isparta Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon ile çok konuşulmuştu. İşte O müdür Gürkan ile bugün çok büyük bir iddia ortaya atıldı.

Isparta

Köşe Yazarı MAHMUT ÖVÜR'ün İŞTE O YAZISI

CHP'YE YASADIŞI BİLGİLERİ KİM VERİYOR?

Gülen Cemaati'yle CHP arasındaki özel ilişkinin nasılyürütüldüğü bir sır gibi saklanıyor. Geçmişi kaset komplosu öncesine dayanıyormu bilinmez ama son iki yılda "Yurtdışındaki okul gezileri"yle dahabir alenileştiği biliniyor.

En yoğunlaştığı an ise 17-25 Aralık darbesi sonrası oldu...CHP o tarihten sonra adeta "paralel yapı"ya umudunu bağladı ve deyimyerindeyse yasadışı tapelerin yayın merkezi oldu. Böylece, siyasetle yenemediğiAK Parti'yi yasadışı tapelerle yenme hevesine kapıldı. Bu yüzden de sınır tanımadıve yasadışı yollarla elde edilen tapeleri Meclis kürsüsünden bile yayınladı.

İşi o kadar ileri götürdüler ve inandılar ki, 30 Mart öncesiMİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu üst düzey bürokratlarınulusal güvenliği ilgilendiren Suriye ile ilişkili görüşmelerinin seskayıtlarını yayınlamaktan çekinmediler.

Buna rağmen hiçbir öngörüleri tutmadı ve 30 Martseçimlerinde sonuç hüsran oldu. CHP yönetimi bu yenilgiye rağmen, Paralelyapıyla ilişkisini koparmadı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürdürdü. Parti içindenyükselen sesler de duymazlıktan gelindi ve ulusalcıların tasfiye edilmesinindüğmesine basıldı.

Şimdi yeni bir seçime doğru gidiyoruz.

Görünen o ki, CHP, 2015'in ortasında yapılacak seçimler içinde umudunu siyasete değil, "Paralel Yapı"ya bağlamış durumda. DünAkit gazetesinde "CHP'de sır görüşme" başlıklı bir haber yayınlandı.Bu haberde, sadece önümüzdeki sürecin değil, belki de başından bu yanaCHP-Cemaat ilişkisinin nasıl kurulduğunun ipuçları var. Çünkü CHP genel merkezindeKılıçdaroğlu ile görüştüğü ileri sürülen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü RecepGüven ve eski Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın Gülen Cemaati'ninönemli isimleri ve kanka oldukları biliniyor. Kamuoyu o isimlerden RecepGüven'i daha çok Diyarbakır Emniyet Müdürü'yken söylediği şu sözlerden tanıyor:"Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz." Çokeleştirilen ve çok desteklenen bu yaklaşım Güven'i anlatmaya yetmiyor. Güven'inasıl önemi, "istihbaratçılığı" nedeniyle devletin kılcal damarlarındaetkin olması. Onu tanıyanlardan bir emniyetçi şöyle diyor: "Sizi kapsamaalanına alsın yeter, idama kadar götürür."

Cemaatin Emniyetteki en etkili ismi olduğunu en azındanpolis teşkilatında bilmeyen yok. Kamuoyu onu Hrant Dink cinayeti öncesi, İstanbulEmniyet İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler'i görevden ayrılmaya zorlamasıylatanıyor.

Şimdi gelelim, bu ismin CHP Genel Merkezi'ndeki sırgörüşmesine... Habere göre paralel yapı nedeniyle görevden alınan, bu ikiemniyet müdürü, 27 Aralık 2014 Cumartesi günü CHP Genel Merkezi'ndeKılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşme hakkında bilgi yok. Görüşmenin olduğuna dairise sadece Gürkan'ın şu sözleri var: "Telefonu kapatmalıyım çekmiyor. CHPGenel Merkezi'ne bir milletvekili arkadaşımla görüşmek için gittim."

Görüşme gerçek mi değil mi zamanla ortaya çıkacak. Ama şutartışılmaz diye düşünüyorum: CHP'ye cemaatten bir bilgi akışı olduğu çok açık.Bu bilgiyi aktarabilecek en önemli isim ise hiç kuşkusuz Recep Güven...

Şimdi merak ediyorum, acaba 17-25 Aralık darbesinigölgelemek için sos olarak sunulan yolsuzlukların görüşüldüğü bugünlerde acabacemaat yeni bir atağa mı geçiyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu medyanın önüne çıkarsaşaşırmayalım.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bojuware 201

05 Ocak 2015 Pazartesi 15:08

kasıtlı taraflı habercilik nerde bizim yazdığımız yorum

GERÇEK

05 Ocak 2015 Pazartesi 13:46

Bu belediye operasyonunda yapılan yanlışların hepsini o dönem ıspartada bulunan MİT personeli rapor halinde ilgili makamlara aktarmış zaten.Hatta bu şahsı polis olarak adli makamlarda yargıladılar ancak personel ceza alınca ilgili mahkemeye kimliğini açıklayıp yeniden usul yönünden yargılanma talebinde bulundu.Ahmet Zekinin tüm yaptıgını aktarmışlar çünür arsalarından tutunda arif hocayla olan baglantılar bile var adli makamlarda

KİM BİLİYOR

05 Ocak 2015 Pazartesi 01:23

SABAH OLUNCA YENİ DALGA ALGI OPERASYONU YAPILACAK. algı operasyonunun adresi GAZİANTEP. BU sabah 6:00'dan itibaren GaziAntep İstihbarat Şube Polislerine operasyon yapılacak. Ispartadan haberi olan gaziantepte uyurmu? akp mutlu sona gittiğini mi sanıyor. her biri yolsuzluk ve hırsızlıktan yargılanacak. takipteyiz, uyumuyoruz.

vatandaş

05 Ocak 2015 Pazartesi 10:16

yıllarca oy attınız şimdi neyi paylaşamıyorsunuz?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR