18 Nisan 2024 Perşembe

YARGITAY CUMHURİYET SAVCISI ISPARTA’DA KONUŞTU

YARGITAY CUMHURİYET SAVCISI ISPARTA’DA KONUŞTU

Isparta

YARGIDA Birlik Derneği Başkanı ve Yargıtay CumhuriyetSavcısı Dr. Birol Kırmaz, Tunceli Ovacık İlçesi’nde PKK’lı terörislertarafından adliye lojmanları önünde düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı. BaşkanKırmaz, teröre karşı devletin yanında olduklarını söyledi.

ISPARTA’da Yargıda Birlik Derneği tarafından üyelere iftaryemeği verildi. Barida Otel’de düzenlenen iftar yemeğine Yargıda Birlik DerneğiBaşkanlık Divanı üyesi ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, YBDkurucu üyesi ve HSYK Birinci Dairesi Başkanı Halil Koç ile Antalya,Afyonkarahisar, Burdur Isparta’dan yaklaşık 250 hakim ve savcı katıldı.

YBD Derneği Başkanı Dr. Birol Kırmaz, Tunceli'nin Ovacıkilçesinde PKK’li teröristler tarafından adliye lojmanlarına yönelik saldırıyıkınadı. Başkan Kırmaz, teröre karşı her zaman devletin yanında olduklarınıkaydeden Dr. Kırmaz, daha önce bunu söylediklerinde bu sözleri akıl tutulmasıolarak nitelendiren meslektaşlarının olduğunu belirtti. Dr. Kırmazaçıklamasında ise; “Biz kendilerine şunu söylemek istiyoruz. Yargı mensuplarıolarak hukukun üstünlüğü mücadelesinden yapmış olduğumuz daima adaletmücadelesinde başarılı olabilmemiz için ülkemizin güven içerisinde bulunmasıgerekir.  Bunun içinde teröre hiçbirşekilde meydan vermemek öncelikli görevlerimizin arasındadır. Bu çerçevede ilkgün söylediğimizin gibi teröre karşı mücadelede güvenlik güçlerimiz bizim herzaman önceliğimiz olacaktır” dedi.

Mücadeleki amaçlarının bu ülkede yaşayan vatandaşlarınkendisini hukuki güvenlik içerisinde hissetmeleri olduğunu söyleyen Dr. Kırmaz,adına hüküm kurdukları milletin hizmetine talip olmak yerine başkalarındanaldıkları talimatlara başka yerlerin hizmetinde olan yargı mensuplarının buülkeye verecek hiçbir şeylerinin olmadığını düşünüyoruz. Bu yüzden milletimizinhizmetine tabiyiz. Derneğimiz, ülkemizin uluslararası alanda yanlış algılarasebebiyet verecek manipülatif söylemlerle zor durumda bırakılmasını önleyecekhamleler yapmaktadır. Yapmış olduğumuz yurt dışı ziyaretlerinde ülkemizişikayet eden ve kendi içinden çıktığı milletini zor durumda bırakan yargımensuplarının oluşturduğu yanlış algıları ortadan kaldıracak çabalariçerisindeyiz" ifadesini kullandı.

GENÇ HAKİM VE SAVCILARA SESLENDİ

Konuşmasında genç hakim ve savcılara seslenen Yargıda BirlikDerneği Başkanı Dr. Birol Kırmaz, sizler bizim istikbalimizsiniz. Sizlerbaşarılı olduğunuz zaman yargı teşkilatımız içinde bulunduğu güven bunalımındançıkacaktır.  Yargı hiçbir grubunhakimiyetini bırakılamayacak kadar önemli bir kurumdur. Bizim ortak paydamızadalettir. Biz bunu sağlamanın mücadelesi içerisindeyiz. El birliği ile bumücadeleye destek olmanız gerekiyor. Maalesef adına hüküm kurduğumuzmilletimiz,  son günlerde yargıyı maşaolarak kullanan bazı meslektaş olarak tanımlayan kimseler nedeniyle yargıyaolan güvenini kaybetti. Yüzden 70’lerden yüzde 20’lere düşen bir güven bunalımıyaşıyoruz. Bunun sebebi elbette gecesini gündüzüne katarak çalışan sizlerdeğilsiniz. Bunun sebebi kendisini hakim savcı olarak tanımlayan ama dosyayıinceleyerek ve vicdanına göre karar vermek yerine başkalarından aldıklarıtalimatlarla karar veren bazı yargı mensuplarıdır. Bu sebeple bizler genç hakimve savcı meslektaşlarımızdan sadece adalet için eşitlik için ve hukukunüstünlüğü yolunda mücadele etmelerini istiyoruz" diyerek sözlerinitamamladı.

Daha sonra ise iftar programına katılanlara hediyelerverildi.

HABER: ALİ ÇEVİKBAŞ ISPARTA-DHA 

FOTO: YARGIDA BİRLİK DERNEĞİ BAŞKANI BİROL KIRMAZ, İFTARYEMEĞİNDEN FOTOLAR

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR