28 Mart 2024 Perşembe

Yardım Kampanyası Başlatıldı

Yardım Kampanyası Başlatıldı

Isparta

Geçtiğimiz aylarda çıkan yangında evleri yanan ve bu kazada çocuklarını kaybeden Ünal ailesi için yardım kampanyası başlatıldı

 

Özbayat köyünde Ağustos ayında meydana gelen yangın olayında evleri yanan Ünal ailesi için İl Özel İdare Müdürlüğü Valilik oluru ile yardım kampanyası başlattı.

 

Elektrik kontağından çıkan yangında saman balyalarının bulunduğu bölümde başlayan yangın kısa sürede büyümüş ve yangında 7 yaşındaki çocuk yaşamını yitirmişti. Özbayat Belediyesinin kapanması ile birlikte İl Özelİdare Müdürlüğünde çalışmaya başlayan Hasan Hüseyin Ünal’ın yaralarının sarılması için İl Müdürlüğü Valilikten onay alarak yardım kampanyası başlattı.

 

HALK BANKASINDA HESAP AÇILDI

Yalvaç Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada Hasan Hüseyin Ünal ve ailesinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Valilik oluru ile Halk Bankası’nda yardım hesabı açtırıldığı haber verildi. Aileye yardım etmek isteyen hayırseverlerin Halk Bankası Isparta Şubesi’nde açtırılan TR 85 00012009 5450 0007 0000 28 numaralı hesaba bağışta bulunabilecekleri bildirildi.

 

Ailenin evinin büyük bölümü yanmış ve yanan bölüm işmakineleri ile yıkılarak yeni bir inşaat yapımı için hazır hale getirilmişti.

 

Valilik, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Aydemir başkanlığında İsmail Kaya ve Sinan Altunay’dan oluşan komisyon sorumluluğunda 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 9. Maddesi gereğince Hasan Hüseyin Ünal’ın evinin yeniden yapılması amacıyla 3 ay süreyle Türkiye genelinde kampanya yapılmasına izin verildiğini açıkladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR