20 Nisan 2024 Cumartesi

YAR SAÇLARIN LÜLE LÜLE

YAR SAÇLARIN LÜLE LÜLE

Isparta

Ne güzel bir şarkımızdır o. Rahmetli bestekarımız Yesari Asım ARSOY'un türkü formatında hicaz makamında bestelediği bu eser. Biz bu şarkımızı, genellikle sporda karşı takımı yenerek elediğimizde coşkumuzu ortaya koymak anlamında söyleriz.

Kaymakkapı meydanındaki zafer kutlamalarında “cumhura hürmeten” bu şarkıyı belki hep bir ağızdan söylemedik ama bu şarkı gönlümüzde ve dilimizde üç-dört gündür pelesenk oldu desek yalan olmaz. Zira Isparta'ya gelen belli, giden bellidir...

Evet, 31 Mart seçimleri geldi ve geçti. Sonuçlar vatana, millete ve dünyaya da hayırlı ve uğurlu olsun. Partimiz AK PARTİ her zaman olduğu gibi yine kahir ekseriyet ile seçimleri önde tamamladı. İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde de sonuçlar YSK marifetiyle değerlendirilecek ama sonuç ne olursa olsun kazanan Cumhur ittifakıdır, kazanan AK PARTİ'dir ve kazanan kadirşinas büyük Türk milletidir.

Ispartamızda da bir gerçek var. Seçimin kaybedenleri GÖKMENOĞLU ve GÜNAYDIN beylerdir. Kazananı ise Başkanımız Sayın BAŞDEĞİRMEN beydir.

Gökmenoğlu siyasi arenaya çiçeği burnunda yeni girmiş bir aday olarak kaybetse de en az mevcut başkan Yusuf Ziya GÜNAYDIN kadar oy alabildiği için bir anlamda kaybetse de kazanmıştır. GÜNAYDIN ise iki dönemdir belediye başkanı olduğu bir ilde, seçimde belediye imkanlarını da kullandığı halde başkanlığı kazanamadığı için nihayetinde kaybedenin ta kendisidir, kaybedenlerin birincisidir.

Günaydın başkan, iki dönemdir arka arkaya, toplamda da üç dönemdir belediye başkanlığı yapmış bir başkan olarak, kendine çok güvendiği için, şehrini ittifaka ihtiyaç duymamış bir başkan olarak zaten kaybetmeye mahkumdu.

Buna rağmen de, onca olumsuz propaganda yaptı, kendi il ve ilçe teşkilatını keyfince değiştirdi. Şehrin yaralarına merhem olacak akla uygun bir proje ortaya koymak yerine kendi yüksek komplekslerini tatmin için keyfi projeleriyle uğraştı.

Seçim sonuçlarının olası vehametini farkedince, bir umut vatandaş arazisi üzerine toplu konut başvuruları açtı. Dede Korkut müzesi dedi. Heykeller ve taşlar dedi. Gökkubbe dedi. Güreş alanı dedi. Her şeyin en büyüğü, en yükseği, en mükemmeli, en güzeli bende dedi.

Ama her nedense elinin altındaki tüm Isparta’nın kanayan yarası ve acil ihtiyacı olan ITKM'yi bitirmek üzere bir iradeyi ortaya koymadı, koyamadı.  Fabrikalar doğuran fabrikaları ve bu fabrikaların kar ve zararlarını bilerek kamuoyundan gizledi. Yakınlarının müellifi olduğu projelerin imardaki rahatlığının hesabını veremedi. Refüjlere gül fidanları dikerken yakınlarının etrafında dönen şaibelere cevap veremedi. Edindiği mal varlığının on yıl içinde bu seviyelere nasıl geldiğini açıklayamadı. Sonuçta, saçlarının yavaş yavaş lüle lüle olduğunu farkedemedi.

Seçilebilme telaşıyla belediye meclisine yazdığı sosyal demokrat isimleri milliyetçi tabanına anlatamadı. Yakın çevresinin belediye işlerine müdahalelerini uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Daha neler neler. Bunlar sokakta konuşulanların aynısı ve tıpkısı. Ben sadece duyduklarımı aktarıyorum.

Gelelim Başkanımız BAŞDEĞİRMEN beye. Bu seçimin en büyük kazananı kendisidir. Yaklaşık yüz günlük bir seçim maratonunda gecesini gündüzüne katmış, doğallığı, samimiyeti ve mütevazılığı ile hemşerilerimizi gönlüyle kucaklamayı başarmıştır. Daha önce de yazdım. Başdeğirmen bey, kendince yeterli maddi sermaye sahibidir ama bir hayli sosyal sermayesinin olduğunu da hepimize ispat etmiştir. ITSO'daki ve ticari hayatındaki 50 yıllık birikimlerini seçim meydanlarına da yansıtabilmiş ve seçimi yüreğinin hakkıyla kazanabilmiştir.

Sonuç olarak AK PARTİ, son yerel seçimde şehrimizde yıllardır esnaf ve tüccar olarak, siyaseten sağ kesimde duran Şükrü beyi görerek akıllı bir davranışla doğru adayı bularak seçimi kazanmayı başarmıştır. Bu anlamda Şükrü beyi düşünüp siyaset sahnesine taşıyanlara, Şükrü beyi siyaset arenasına gelmeye ikna edenlere Ak Parti teşkilatları ve seçmenleri olarak teşekkür ediyoruz.

Bugünden tezi yok, Şükrü başkanımızın da bu şehir için canla başla çalışıp öncelikle ailesine, akrabalarına, bu şehirdeki bütün hemşerilerimize ve en başta Allah'a mahcup olmamak üzere elinden gelenin en iyisini yapacağına olan inancımız tamdır. Çünkü elinde meclisi vardır, bürokratları vardır, yetkisi vardır, zamanı vardır. Her şeyden önemlisi başında dünya lideri Recep Tayyip ERDOĞAN vardır. Artık bundan sonrası helva yapma zamanı. Allah yolumuzu açık eylesin. Benden söylemesi...

İsmail TANIŞMAN

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sayın yazar

04 Nisan 2019 Perşembe 16:12

İsmail Bey; AK Parti İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya , Adana , Mersin gibi Büyükşehir(gerçek) belediyeleri kaybedip; nasıl seçimin galibi sayılıyor ? Cumhur ittifakının 2 tarafından biri olan Mhp, rakibinin Ak Parti olduğu her yerde il belediyelerini kazanıyorsa;Cumhur ittifakı nasıl kazanan oluyor ? Bu seçimin 2 kazanını, muhalefet ve Mhpdir. Çünkü Mhp ;AK Parti tabanından istediği oyu almış ama kendi tabanını AK partiye oy vermeye ikna etmemiştir.

ıspartalı

04 Nisan 2019 Perşembe 12:15

dam başında saksığan vur beline kazmayı

3232

04 Nisan 2019 Perşembe 10:42

Du bi daa bakiyimm valla ........

Türk

04 Nisan 2019 Perşembe 10:38

sence Isparta ne kazanacak Isparta KAYBETTİ beyler kuru siyaset den başka bildiğiniz hiç bir şey yok Akp kazansın isterse ortalık yangın yerine dönsün önemli değil zihniyeti.. Bu adam Ispartaya hiç bir şey veremez verdirtmezsiniz Isparta belediyesini sağılır inek gibi halledin bakalım 1- akmasa ne zaman kurulacak paralar ak partiye nezaman aktarılmaya başlayacak

daimi

04 Nisan 2019 Perşembe 10:33

tüpcü Bir yazma yahu işgal etme köşeyi yayınlamyın şunu ya kendini yazar zannediyor adam......

seçmen.

04 Nisan 2019 Perşembe 09:36

Sav Belediye Başkanı Sayın İPEKÇİ. mazbatayı aldığınız gün yazı işlerini, fen işlerini, muhasebe işlerini, personel işlerini, işçi çavuşunu çağırarak kendilerine teşekkür ederek hepsini temizlik işlerine emekliliği gelmiş olanlara da birer teşekkür şilti vererek emekli olmaları istenmelidir. Yeni yüzlerle güvenilir liyakat sahipleri ile çalışmak başarıyı getirecektir yoksa 5 sene çabuk geliyor eyvah dememek lazım.

Konyalı

04 Nisan 2019 Perşembe 08:24

Eğer bu adamın resmini bir daha görürsem bomba 32 yi hayatta açmam

Ali cetinkaya

04 Nisan 2019 Perşembe 02:27

Seni yazar yapanı kınıyorum her halde uyku semesi yazar die koymuslar yada ADAM YETMEZLIGINDEN SEN ADAM DEGILSIN NAKÔRSÚN SADECE SENN GÍBI KÍSILER YÙZÙNDEN INSANLAR BIRBIRINE DÙSÚYOR BIRAK O KALEMI SEN

Nankör ve saygısız deği Isparta halkı!

03 Nisan 2019 Çarşamba 22:48

Ne Sizin, nede kimsenin gücü, Ülkeden Süleyman Demirel'in ismini, nede Ispartadan Yusuf Ziya Günaydının ismini nede gönüllerden silmeye gücünüz yetmiyecek biiznilleh hep dualarımızda olacak! Her gün kapımızdan çıkınca her şey ama her şey bize Yusuf Ziya Günaydın diyor! Kapımızın önündeki kaldırımlardaki binlerce ağaçlar, şehrin altı üstü her yeri Yusuf Ziya Günaydın diyor bize! Ve içimiz mutluluk doluyor Ispartaya verdiği eserlerle!

Isparta lı fatih

03 Nisan 2019 Çarşamba 21:52

Tüpcü burda agzını ayırcana tüp dagıt bak benim tüp saat kac oldu hala tüp gelmedi

Varandaş

03 Nisan 2019 Çarşamba 21:45

Bu adamı susuturun ya gitsin tüpünü satsın yazık daha düne kadar günaydın cok iyi şöyle böyle diyordu bugün ne oldu kaypaklıktan başka bişey değil

ahlak lazım

03 Nisan 2019 Çarşamba 21:17

Fitne ve kin tohumlarını kendi bahçenize serpin.Söylemleriniz Cumhurbaşkanının söylemiyle uyuşmuyor.MHP lileri kışkırtmayın ,siz Ak partili olduğunuzu söylüyorsunuz da,iyi partiyi savunmak size düşmez,milliyetçiler birgün birleşir sizin niyetiniz ne?

Mustafa

03 Nisan 2019 Çarşamba 21:06

Sayın site yöneticileri: Köşe yazarlarınızda belli standartları , kültür seviyelerini arayınız bence.. Kişiler , yazılar olduğunca boş. Ucuz kelime oyunları ve yalakalıkla dolu. Karikatür gibi Komik , kalitesiz ve değersiz.. Siteniz güzel fakat seçici olursanız sevinirim. Malum herkesin zamanı kıymetli.

Esnaf

03 Nisan 2019 Çarşamba 20:43

Bu adama yazı yazdığı için bir de para veriyorsanız yazıklar olsun. 3 dönem yaşadığı şehire hizmet etmiş bi başkana bu şekilde atıfta bulunmak ayıptır günahtır. Şükrü beyin çevresi de başına iş açacaktır 5 sene sonra göreceğiz.

vatandaş rıza

03 Nisan 2019 Çarşamba 20:31

ah bu tüpçü evlat olsa sevilmez

Salihh

03 Nisan 2019 Çarşamba 20:26

Sen sus

Liyakat???

03 Nisan 2019 Çarşamba 19:51

İşi bilen yönetir Yusuf Ziya Günaydın dönemi gibi!!! İş bilmiyeni ise herkes yönetir ve hiç bir başarıya ulaşamaz ?????

vatandaş

03 Nisan 2019 Çarşamba 19:51

Abi kurban olayım bıyıklarını kes ya da şu resmini değiştir.

YZG Ispartada eserleri ile ölümsüzleşti!

03 Nisan 2019 Çarşamba 19:49

Şükrü parti gücüyle seçilmiştir! Partiler her zaman bir aday bulur! Ama biz millet olarak Yusuf Ziya Günaydın gibi; millet memleket hizmet sevdalısı liyakatli bir beyin bulamayız! Şükrü birilerinin desteği ve kayırması ile bu gün buralarda, YZG geldiği her noktaya liyakat ve dürüstlüğüyle gelip, Ispartanın heryerinde gerçekten güzel hizmetler ve elinin beyninin izini bırakmıştır! Yusuf Ziya Günaydın belediye başkanlığına veda etmiştir fakat Ispartada her yerde eserleri bize her gün Yzg diyecek!

GÜLDÜR GÜLDÜR

03 Nisan 2019 Çarşamba 19:43

Güldür güldür skecini izliyorum sanki

Mide bulantısı

03 Nisan 2019 Çarşamba 19:07

Karanlığın sesi ve büyük çirkinlik : tanışment!

Sosyalist

03 Nisan 2019 Çarşamba 18:49

Inşallah geçmiş donemlerdeki akp belediye başkanı egosuna burunmez

Hali32

03 Nisan 2019 Çarşamba 18:49

Tüpçü fikret değil mi bu pirimehmet mahallesindeki

Neyin şımarıklığı?

03 Nisan 2019 Çarşamba 18:08

Büyük şehirlede sizi Mhp ittifakı bile kurtaramadı!

Mehmet

03 Nisan 2019 Çarşamba 18:01

işte cumhur ittifakı okuyun yazıklar olsun 3. vekil benim oylarım sayesinde çıktı bir daha n.h alırsınız tüpçü böyle devam

Memet

03 Nisan 2019 Çarşamba 18:01

Sıra kaldırımları gerçek sahiplerine vermeye geldi.bsşta senden başlanacak tüpçü egendi.yolun ortasına su tüp v.b koyuyorsun

Mevlüt

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:37

Çoluk çocuk falan girer resmî görür allah muhafaza , yayınlamayın şu adamı ya .

Gene aynı olduğunuzu ispatlıyorsunuz!

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:37

Yzg 15 yılı huzur, barış , nezaket, hizmet, adaletle yad olunuyor ve olunacak! Sizin geçmişte olan 5 yılınız adam dövmek, adam kayırmak, Ispartayı yandaşa peşkeş çekmek , bir ceketle gelip servet edinmek , zulümle ve gidişiniz halk tarafından develer kurban ederek şükürler edilmekle anılıyor! Yusuf Ziya iktidar gücünün şımarıklığıyla değil, dürüstlüğün ve sevginin gücüyle yâd edilecek tarih boyunca!!!

bahar

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:37

YALAKA

Saat kaç

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:32

Mimar Sinan camii DeFacto mağazası yanındaki seyyar saatçiler ne ayak, kaldırıma çökmüşler resmen.Vatandas geçemiyor. Çevre esnafı Geçen kaldıramadı bunları bakalım yeni başkan söz geçirebilecek mi diye merak ediyor.

???

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:31

Bu adam Receb vekil olunca yamaya başlaması tesadüfmü! Yoksa Recebmi yazıyor bu yazıları!

Bakalım

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:29

Bakalım Başdeğirmen ITKM yi tamamlayacak mı, hiç zannetmiyorum malûm marketler zinciri kesinlikle tamamlatmaz başkana bu işi yapabilirse bravo.

Ömrü olana 5 yıl kısa oda geçer!

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:29

Büyüklenme padişahım senden büyük Allah var!Diyerek sürekli hatırlatmaları için maaşlı adam tutarmış Osmanlı padişahları!

lamba

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:18

abı bu yazan arkadaşlar akp akıl hocaları mı. kabacada bu akıl sayılan adamlar vardı 4 adet kabacada vardı. partıyı bıtırdıler

Fırat aksakallı

03 Nisan 2019 Çarşamba 17:03

Bu tüpçü yazar mı olmuş

selçuk

03 Nisan 2019 Çarşamba 16:50

bak tüpçü bey sen yalancının tekisin SİYASETİ OKUYAMIYORSUN BİLE.Senin dünya liderin Aşkım dediği istanbulu kaybetti bu ülkenin başkentini kaybetti.Bak şimdi senin okuma yazman kıt belli ben sana nereleri chp ye kaptırdınızsayayım:Antalya,Ankara,Ardahan,Artvin,Bilecik,sinop,Burdur,Bolu,Kırşehir, haaa birde mhp nin kaptırdığı Adana,Mersin var. Bunların içinde İSTANBUL Yeni gelin.Tüpçü bey buraların nüfusunu sen hesaplat öğren kaç milyonluk nüfusa hükmediyorlar. bu kez atı alan üsküdarı geçemedi.

ısparta

03 Nisan 2019 Çarşamba 16:37

selamlarla sayın başkan 1.2.3.derece yakınlmarını kesinlikle belediyeden uzak tutmalıdır.belediye ile ticari ilişkiye girmemeli meclis üyeleri hatırına mütahidler çadına rant getirici işylemleri yapmamalı hayatını bağladığı taşınmazlara habersiz el uzatmamalıdır.sayın başkan luzumsuz harcama yapmamalı yitem hakkını düşünmelidir.başkan kendisi olmalı birilerine iradeyi teslim etmemelidir.şayet sayın başkan bunlara uyarsa ömür boyu BAŞKAN KALABİLECEKTİR. birder YZG bu seçimi özel kalemi sebebiy

Osman Balcı

03 Nisan 2019 Çarşamba 16:32

Çok lüzumsuz bir adam. Bu adama falan yazı yazdırıyorsunuz..

d

03 Nisan 2019 Çarşamba 16:30

sen dört kollluya binince, millet ne diyecek hiç düşündün mü tüpçü izmayılll

Ispartalı

03 Nisan 2019 Çarşamba 16:26

Basit insanların basit yorumları 5 yaşında bir çocuğun ağzından yazılmış sanki elbette bir kazanan bir kaybeden olacaktır bu dönem basdegirmen bey kazanmış 3 dönem yusuf ziya günaydın bey kazanmış bunu mantıkla yorumlamak olgun karşılamak yakışır bize uydurma şarkılar değil

.

03 Nisan 2019 Çarşamba 16:10

Bu adamın taraflı yazılarını sürekli yayınladığınız için bir daha bomba32 sitesine girmeyeceğim.

Şehir emin

03 Nisan 2019 Çarşamba 16:07

Bu kadar güzel özetlenemezdi

uğur

03 Nisan 2019 Çarşamba 16:04

Güzel sade bir yazı olmuş teşekkür ederim.

Mülayim Sert

03 Nisan 2019 Çarşamba 15:58

BİŞEY DİCEMDE GÜNAH

gereksiz tüp

03 Nisan 2019 Çarşamba 15:56

insan müsvettesi konuşmuş la birgün patlayacan beee lüzümsuz sus da adamdan sayalım

Genç AKP li

03 Nisan 2019 Çarşamba 15:42

Sayın başkanımız şükrü beyin söz verdiği projeleri yapacağından diğerleri gibi seçildikten sonra unutmayacağından ve hatta ıspartamız için daha nice hizmetler yapacağından şüpheniz olmasın

Boşuna

03 Nisan 2019 Çarşamba 15:39

Bu yazıyı secimden önce yazamazdın tüpçü çünkü kaldırımları işgal edemezdin dimi. Çıkarcılar dünyası bitecek Allahın izniyle.ayrica dünya lideri yalakaligida bosa

Ispartalı

03 Nisan 2019 Çarşamba 15:34

YA BIRAK BU İŞLERİ TÜPÇÜ SEN ÖNCE İŞGALİYELERDEN BAHSET. KALDIRIMIN ÖNÜ SALI PAZARI GİBİ.

ali fuat

03 Nisan 2019 Çarşamba 15:31

Herkes bu haber sitesinde yazı yazabilir mi? Yoksa bu adam para karşılığı mı bu sitede köşe yazısı yazmakta. Site yöneticileri lütfen cevap yazsın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR