18 Nisan 2024 Perşembe

YALVAÇLI GENEL BAŞKAN

YALVAÇLI GENEL BAŞKAN

Isparta

Belçika'da Yeşiller Partisi'nin gerçekleştirdiği Genel Kongre'de oyların çoğunluğunu alan Türk asıllı siyasetçi ve Isparta'nın Yalvaç ilçesinden olan Meyrem Almacı partinin genel başkanı oldu. Yaklaşık 1000 delegenin oy kullandığı kongrede Almacı oyların yüzde 60'nı aldı.

Bir önceki kongrede de parti başkanlığı teklifi alan Almacı,çocuklarının yaşı küçük olmasından dolayı bu teklifi kabul etmemişti. İki gündür devam eden kongrede adaylar Almacı ve Van Den Brandt birçok kez üyelerin önüne çıkarak konuşma yaparken, yine üyelerden gelen sorulara cevap verdiler.Almacı'nın verdiği cevapların daha çok alkış aldığı görüldü.

MEYREM ALMACI KİMDİR

Almacı aktif siyasete 2000 bin yılında Yeşiller Partisi'ne bağlı olarak Sint-Gillis Waas bölgesinde belediye meclis üyesi olarak başladı.2006 yılına kadar bu görevi sürdüren Almacı, 2007 yılında Federal Milletvekili olmayı başlardı. Almacı, Anvers bölgesinde en çok oy alan siyasetçi olarak önplana çıkarken, Yeşiller Partisinin de ekrandaki yüzü olarak biliniyordu. 1976 Belçika doğumlu olan Almacı 2 çocuk annesi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kra dere

01 Eylül 2023 Cuma 10:58

Aslen Kozluçay lıdır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR