20 Nisan 2024 Cumartesi

YALVAÇ BELEDİYESİNDEN DEV ADIM

YALVAÇ BELEDİYESİNDEN DEV ADIM

Isparta

Yalvaç Belediyesi tarafından Salur Mahallesi 470 ada17 parsel üzerine 999 kilovatlık arazi üzeri güneş enerjisinden elektrik üretim sistemi yaptırılacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Yalvaç Belediye başkanı Halil Hilmi Tütüncü; “Belediyelerin sabit en önemli gider kalemlerinden birisi de elektrik giderleridir. Bizim belediye olarak aylık ortalama 200 bin lira elektrik sarfiyatımız var.

Bu para her ay bütçemizden çıkan bir harcama kalemi. 1 megavatlık güneş enerji santralimizi kısa sürede tamamlayarak 200 bin liranın belediye bütçesinde kalmasını sağlayacağız. Bu proje hem ülkemiz açısından hem de Yalvaç açısından önemli bir proje. Ülkemizde yenilenebilir enerjiye çok ihtiyaç var” diye konuştu.

1 megavatlık güneş enerji santralinin tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla yapılacağına dikkate çeken Başkan Tütüncü; “Birçok belediye yatırım yapmak için borçlanırken biz tüm yatırımlarımızı kendi bütçe imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz.

Güneş enerji santrali için ne bir kuruş kredi kullanacağız ne de başka bir kalemden borçlanma yapmayacağız. Tamamen bütçe imkanlarımızla yapacağız. Belediye olarak hem tasarruf yapacağız hem de ülke ekonomisine katkı sunacağız. Şimdiden Yalvaç halkımıza hayırlı olsun” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

FjdbskkdnfndnJsnd

17 Haziran 2021 Perşembe 02:47

Pelitalti dugun salonuna da bir tane kuaralim

Ne hizmet

26 Eylül 2020 Cumartesi 20:31

yaptın be başkan ? Toplu konut istiyoruz artık. yapmıyorsanız bırakın toki yapsın yeter.

bekir

26 Eylül 2020 Cumartesi 14:21

alt yapı yapılacak diye yıllardır beklerken araçlarda ön düzen kalmadı yamalar da yamaolsa. yamada tümsegege veya çukura denk gelmemek imkansız

Sahipsiz Yalvaç

26 Eylül 2020 Cumartesi 09:02

İcrat yok Yalvaç a ne yaptın alt yapımı yaptın , yollarımı yaptın , fabrika mı yaptın , çarşıda kaldırımlar esnaf masa sandalyesi ile kapatmış çarşı içi yolları daraltmış sen ne yapabildin bunaAma makam aracını sıfır aldınGelip giden hiç bir vekil yalvaca yatırım getirmiyor

Mustafa musa AKBAŞ ylvc

26 Eylül 2020 Cumartesi 05:34

VE BU KURDUĞUNUZ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNE @KŪTEYBEY@ADINI VERİRSENİZ BİR GERÇEK YALVAC SEVDALI ÖNERİ BU SAYEDE DİĞER İLLER VE MERKEZ İL SİZİN SAYENİZDE BİR ADIM ATARLAR UMARIM.

Mustafa musa AKBAŞ ylvc

26 Eylül 2020 Cumartesi 05:14

YALVAC HALKINA VE YALVAC A HAYIRLI OLSUN.GÜNEŞ OLDUĞU SÜRECE O SİSTEM KALICIDIR.TEBRIK

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR