25 Nisan 2024 Perşembe

YABANCI ÖĞRENCİ KONTENJANI DOLMASI BEKLENİYOR

YÖK'ün yurt dışı merkezlerdeki sınav ayağını iptal eden SDÜ, Ankara, İstanbul ve Isparta sınav merkezleri ile diğer üniversitelerde yapılan sınavlarla 888 yabancı öğrenci kabul edecek.

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yabancı öğrenci pastasından pay alma noktasında ortaya koyduğu hedef bu dönemde devam ettiriliyor. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 2014-2015'de 865 olanyabancı öğrenci kontenjanı 2015-2016 dönemi için 888'e çıkarıldı. Mayıs ayındaiş başına gelen Prof. Dr. İlker Çarıkçı ve ekibinin Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı'nın yurt dışı merkezlerdeki sınavları iptal etmesi bu konuda herhangi bir olumsuzluğa sebep olmayacak. Zira SDÜ Türkiye'deki sınav merkezleri ilediğer üniversitelerin yaptığı sınavlar doğrultusunda yabancı öğrenci kontenjanını dolduracak. Yüksek öğrenim Kurumu'nun SDÜ'ye 2015-2016 Akademik Yılı için verdiği 888 yabancı öğrenci kontenjanı için kayıtlar cuma günü dolacak.Kayıt yaptırmayanların yerine yedek üsteden çağrı yapılacak. SDÜ'de 888 yabancıöğrenci kontenjanının tamamının dolmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KAYIT TAKVİMİ ERKEN BAŞLIYOR

Ote yandan YOK, ek yerleştirme ile üniversitelere giren öğrencilerin akademik yıl başlangıcına yetişmesi, derslerden geri kalmaması düşüncesiyle üniversitelerde kayıt takvimini geriye aldı. Bu doğrultuda SDÜ'dekayıtlar 3-7 Ağustos tarihinde yapılacak. 19 bin 890 yeni kontenjandan boşkalan yerler için ek yerleştirme dönemi beklenecek. 17-21 Ağustos'ta ekyerleştirme tercihleri yapılacak, 31 Ağustos-4 Eylül arasında da ek yerleştirmeyi kazananların kaydı gerçekleştirilecek. SDÜ'de Akademik Yıl 28 Eylül'de başlayacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR