25 Nisan 2024 Perşembe

VERDİĞİM PARAYA YANMIYORUM

VERDİĞİM PARAYA YANMIYORUM

Isparta

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde şehit Süleyman Kalkan'ın askerarkadaşı olduğunu söyleyerek ailesinden para istediği iddiasıyla yargılanan 23yaşındaki Hasan B., 2 yıl 6 ay hapis ve 1660 TL para cezasına mahkum oldu.

Yalvaç'a bağlı Sücüllü Köyü'nde oturan Süleyman Kalkan, 19Ekim 2011'de Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde vatani görevini yaptığı sıradaterör örgütünün saldırısı sonucu şehit oldu. 2014 yılı Mayıs ayında SücüllüKöyü'ne gelerek kendini şehit er Süleyman Kalkan'ın asker arkadaşı olaraktanıtan Hasan B., köylülerin yardımıyla ailenin evine gitti. Aileyle görüşenHasan B., Süleyman Kalkan'ın şehit düştüğü saldırıda kendisinin deyaralandığını öne sürdü. Oğlunun asker arkadaşı olduğunu anlatan Hasan B.'yigören anne Şerife Kalkan ise ne yapacağını şaşırdı.

AİLEDEN 700 LİRA ALDI

Çukurca'daki saldırıda yaralandığı için 2 yıldır tedavigördüğünü iddia eden Hasan B. aileye, "Süleyman her gece rüyama girmeyebaşladı. 'Anama neden gitmedin sen. Biz kardeş değil miydik? Benim nekötülüğümü gördün?' diye sorular soruyordu. 2 yıl hastanede yattığım içingelemedim" dedi. Gazi olmasına rağmen maddi sıkıntılar içerisindeyaşadığını belirten Hasan B., Tokat'tan Yalvaç'a otostop yaparak geldiğini,geceleri camilerde yattığını anlattı. Askerlik döneminde Süleyman Kalkan'ınkendisinden cep telefonu almak için 200 dolar borç istediğini savunan Hasan B.,aileden 700 TL aldı. Süleyman Kalkan'ın mezarını soran Hasan B., dayı İsmailKalkan ile birlikte mezara giderek dua etti, bir de fotoğraf çektirdi. Aile,başka bir şehit ailesini ziyaret edeceğini söyleyen B.'yi 1 gece misafirettikten sonra Samsun'a uğurladı.

ANNE ŞİKAYETÇİ OLDU

Durumdan şüphelenen 45 yaşındaki Şerife Kalkan, oğlununşehit düştüğü birliğin komutanını telefonla arayarak, durumu anlattı.Komutanın, birlikte o tarihte Hasan B. adında bir asker olmadığını söylemesiüzerine Şerife Kalkan önce jandarmaya, ardından da Cumhuriyet Savcılığı'nagiderek suç duyurusunda bulundu. Yapılan araştırmada, Hasan B.'nin Hakkari'ninÇukurca İlçesi'nde topçu birliğinde vatani görevini yaptığını ancak SüleymanKalkan ile hiçbir arada bulunmadığı belirlendi. Savcılık Hasan B. hakkında'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediği'gerekçesiyle dava açtı.

'VERDİĞİM PARAYA YANMIYORUM'

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalara katılmayanHasan B.'nin Kırıkkale'de oturduğu tespit edildi. Bunun üzerine, KırıkkaleAsliye Ceza Mahkemesi'nden Hasan B.'nin ifadesinin alınarak Yalvaç Ağır CezaMahkemesi'ne gönderilmesi talep edildi. Hasan B. ifadesinde iddiaların gerçeğiyansıtmadığını belirterek, Süleyman Kalkan'ın kendisinden aldığı borcuistediğini savundu. Şehit annesi Şerife Kalkan ise "Verdiğim parayaacımıyorum. Olsaydı daha fazla verirdim. Ancak sanki oğlum şehit olurkenyanındaymış gibi yalan ifadelerle benim acımı yeniden tazelediği için onuaffedemiyorum. Bu yüzden şikayetçiyim" dedi.

Davanın 10 Aralık'ta görülen son duruşmasında mahkemeheyeti, Hasan B.'nin 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyledolandırıcılık yapmak' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis ve 1660 TLpara cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR