24 Nisan 2024 Çarşamba

Veliler Bilgilendirildi

Isparta Ülkü Ortaokulunda 8. sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik olarak gerçekleştirilen “TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Bilgilendirme Semineri” büyük ilgi gördü.

Isparta

Isparta Ülkü Ortaokulu akademik alandaki başarılarının yanısıra toplumun bilinçlendirilmesi yönündeki çalışmalarını da büyük birtitizlikle sürdürmeye devam ediyor. Kısa adı TEOG olan Temel EğitimdenOrtaöğretime Geçiş hakkında düzenlenen bir seminerle geçtiğimiz yıllardabaşlanan ve bu yıl bazı düzenlemeler getirilen TEOG sınavlarıyla ilgili velilerbilgilendirildi.

 

Velilerin büyük ilgi gösterdiği seminerin 1. bölümünde,açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Halil YURTERİ, 2014 TEOG Sınavında Ülkü Ortaokulu öğrencilerinin gösterdiği üstün başarılar ve yerleşme sonuçlarıhakkında kısa bilgi verilerek, geçmiş yıllarda uygulanan ve bu yıl da devamedecek TEOG ’da yapılan güncellemeleri kısaca açıklandı.

 

Ülkü Orta okulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Hülya GÜLBAHAR tarafından sınavın takvim bilgileri, puan hesaplanması, başvuru koşulları, sınav öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgilikonular sunum eşliğinde dile getirildi.

 

İki bölüm halinde yapılan seminerin 2. bölümde ise Isparta Emniyet Müdürlüğü Personeli Ese AK tarafından güvenli okul konularında velilerimize bilgi verdi. Öğrencilerimizi okul dışındaki ortamlarda bekleyen tehlikeler ve tehditler hakkında bilgiler verdi. Okul çağı çocuklarımızın maddebağımlılığı konularında nasıl takip edileceği, bu tehditlerden nasıl korunacağıkonularında öğrenci velilerine sunu eşliğinde anlatıldı. Öğrenci velilerimizinbüyük bir katılımın olduğu seminer dikkat ve ilgi ile dinlendi.

 

Ülkü Ortaokulu Okul Müdürü Halil Yurteri, önümüzdekidönemlerde de bu tür bilgilendirme seminerlerinin yapılmaya devam edileceği açıklandı.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ADEM

20 Kasım 2014 Perşembe 11:12

Haberi okuyunca sanki bu rezil uygulama senelerdir yapılmış ve başarı elde edilmiş gibi lanse ediliyor. Zaten uygulama geçen sene başladı ve rezalet diz boyu. ya neden millet olarak doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemiyoruz? Çok mu zor? Birilerine yaranmak, kişilikten taviz vermek, acaba bir rant sağlar mıyım düşüncesinde olmak dahamı iyi? Yazık be....

zülküf

18 Kasım 2014 Salı 21:57

Teog yok artık, ORTAK SINAVLAR var.

isimsiz

18 Kasım 2014 Salı 17:24

öncelikle sizi gazetecilik adına tebrik ediyorum ıspartada sadece ülkü ve nazmiye demirel var ve sizde bunu haber diye yayınlıyorsunuz ama atladığınz bişey var diğer okullar bu bilgilendirme toplantıları yapalı epey oldu ülkü geç kaldı....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR