26 Nisan 2024 Cuma

VEKİL ADAYLARIMIZ MEMNUN ETTİ Mİ?

VEKİL ADAYLARIMIZ MEMNUN ETTİ Mİ?

Isparta

2015 genel seçimleri için beklenen gün geldi. Partilerin listesi dün  YSK’ya verildi. Aday adaylığı heyecanı bitti. Isparta’da iddiası olan her üç partide de adaylar belli oldu. Ak Parti’de  Bilgiç, Özel, Özdemir beyler ve Isparta’nın tek bayan adayı Ayşe Usta hanım vekil adaylarımız. MHP’de Okutan, Bıçaklı, Nuhoğlu ve son dakika bir değişiklik olmazsa Bacak beyler var. Son dakika diyorum zira Mimar Hakan Demirtaş bey ile isim değişikliğine gittiler galiba. CHP’de ise Bakır, Dinçtürk, Ceyhan ve Beydoğan beyler var.

 

 Hazirandaki seçimlerin Ispartamıza, Ispartalılara ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olması öncelikli dileğim. Bu seçimin de vatandaş beklentileri açısından diğer eski seçimler gibi pek farklı olmayacağını biliyorum. Zira uzun yıllar içerisinde edindiğim siyasi tecrübem böyle söylüyor. Fark vekil adaylarımızın beklentilerinde olacak. 2011 seçimlerinde 2+1+1=4 olan vekil tablomuzu değiştirmek için her üç partimizin adayları canla başla çalışarak Ankara’ya gitmeye çalışacaklar. Nasipten ve takdirden ötesi de yok zaten.

 

Siyasette genel merkez ile taşra teşkilatının beklentileri çok farklı ve değişkendir. Genel merkezler ile teşkilatların satranç oyununa siyaset diyoruz. Halk yani oy veren seçmenler de işin propaganda boyutunda  bulunuyorlar.

 

Vekil seçilen şanslı arkadaşlar partileri için TBMM’de millet adına siyaset yapma ve hizmet etme mücadelesi verecekler. Acemilerdir.Meclisin şaşaalı ve şatafatlı ortamı büyüler onları. Seçilen arkadaşlar eğer iktidar vekili iseler yeni vekil olmalarından dolayı memleketi için hizmetler koparmayı ilk bir sene pek akıllarına getiremezler. İşi öğrenme safhasında olacaklardır. Tecrübeli vekiller iseler söylenecek söz yok. Muhalefet vekili iseler işleri zaten çok zor. Siyasetin kurallarını ve iş görme sanatını öğreninceye kadar iki seneleri geçer gider. Son iki sene de ayıkla pirincin taşını.Ankara’da genel merkezine iyi vekil olduğunu gösterip diğer seçimde yazılmanın yollarını mı arasın, taşraya gelip-gidip hizmet mi etsin? tasası sarar hepsini… 

Halk ise yani seçmenler, seçtiği vekili şehrinde yakalayıp kendi meramını anlatma derdindedir. Kızına-oğluna iş bulma derdindedir.Hastalandığında Ankara’da doktor bulma derdindedir. Seçimi kazandığında muhalif komşusuna ve muhalif seçmene hava atma derdindedir.

 

 Genel merkezler siyaseti yukarıda yazdıklarımız gibi mi okurlar? Elbette hayır. Hele muhalefet partisi iseniz seçimin arefesinde siyaseten kendisine yardımcı olacak, bürokrasiyi ve anayasayı bilen, meclis kürsüsünde veya komisyonlarda söz aldığında konuşurken rakip partiye vurdukça kamuoyuna ve özellikle kendi seçmenine keyif veren kaliteli vekiller beklersiniz. İktidar partisi iseniz vekillerden beklentiniz azıcık farklı olacaktır. Zira ülkeyi yönetmek adına ortaya enerjilerini ve birikimlerini koyacak vekiller ararsınız. Bulursunuz ama siyasetin doğası gereği bu işleri kanunlaştırma ve yürütme adına yardımınıza koşacak vekil profili de beklersiniz. Hemen genel başkan yardımcısı ve komisyon başkanı olmayı bekleyen vekiller değil… Aradığını bulamayınca küsen vekiller değil…

 

 İşin tam bu noktasında liderler işe girer. Muhalif liderler kendi partisini taşrada kazandıkları belediyelerle idare ederken, bir sonraki seçim için de taşranın gazlarını alacaklardır. Yine muhalif liderler TBMM’de parti grubunu yetiştirecek ve bir sonraki seçimler için projeler üretip,partilerini iktidara hazırlayacaktır. Görüldüğü gibi, kasap et derdinde, koyun ise can derdinde olacaktır. Taşrada kasap olan vekiller belki Ankara’da koyun olacaklardır. Bu da işin başka boyutu. Siyasetin cilvesidir.

 

Partimiz adına söylüyorum ama bu Isparta’daki diğer partileriçin de geçerli olacaktır. Ankara partimizden bu dört arkadaşla yarışma kararı almıştır. Benim tercihim bu arkadaşlardır, demiştir. Ben fayda/maliyet odaklı çalışıyorum ve bu arkadaşlardan verim alacağım, demiştir. Genel merkezlerin böyle bir beklenti içinde olmaları aday adayı olup da aday olamayan arkadaşların verimsiz ve yetersiz olduğu anlamına da hiç gelmez…

 

Bu arada elbette Aybatılı başkanın istifası gibi ani ve istenmeyen çıkışlar da olacaktır.Ankara’da aday olamayınca otel odasında intihar eden aday adayları da oldu.Bunlar siyasetin içinde ve doğasında zaten var. Ancak bildiğimiz bir şey dahavar. Siyaset çok uzun soluklu olduğu gibi aynı zamanda çok büyük bir nasip işidir. Mesela, rahmetli ÖZAL, rahmetli hocamız Erbakan’ın adayı olarak İzmir’den seçilseydi bu milletin başına cumhurreisi olabilir miydi? Sabretmek lazım. Sakin olmak lazım. Filmin öbür sahnelerini de düşünmek lazım. Ya nasip demek lazım…

 Bundan dolayı, büyük fotoğrafa iyi bakıp, kişisel beklentilerimizin gerçekleşmemesi durumunda, iktidarı kaybedersek ülke ve millet olarak kaybımızın boyutlarını görmek ve düşünmek de lazım. Hayırlı olsun adaylarımızın hepsine, hayırlı olsun hepimize…!

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ISPARTA

10 Nisan 2015 Cuma 12:48

YANLIS SORU AKP IKTIDARI ISPARTAYI MEMNUN ETTIMI OLMALIYDI!

UMUT

10 Nisan 2015 Cuma 11:53

SAYIN TANIŞMAN...TÜPLERİNİZİ ARABALARINIZI MOTORLARINIZI KALDIRIM İŞGALİ İÇİN KULLANMAYIN.YETER.DİĞER GÖRÜŞLERİNİZ BENİ İLGİLENDİRMİYOR.

Terbiyeli adam

10 Nisan 2015 Cuma 09:53

Terbiyesiz herif diye bir twiter hesabı var.Bu twiter hesabını takip edin.Müthiş ...;;;;;::::::)))))

Abuzittin Dalpen

10 Nisan 2015 Cuma 09:52

Kimlerin bu listeden tatmin olduğu belli.Felaket tatmin olmuşlar :::ha ha haaaaaaaa

ISPARTALI

10 Nisan 2015 Cuma 08:55

YAA MÜMKÜNSE ISPARTA BASININDAN RİCA EDİYORUM. KONUŞMASINI DAHİ BİLMEYEN ŞU ADAMI ÇIKARIP DURMAYIN. GÖRDÜKÇE MİDEM BULANIYOR.

Mehmet

10 Nisan 2015 Cuma 06:38

Bugünlere ıspartayı hep yalakalık yapıp bir Aybatılı gibi olamayanlar getirdi !!!Sende bu vekil adaylarına yapış !!!Seçimden 1 gün sonra görüşeceğiz bakalım

Mehmet kurt

09 Nisan 2015 Perşembe 20:52

ya arkadaşım tanıiman denilen zatın sıfatı , kimliği , nedir ki köşe yazısı yasıyor . Sdü den bir hocaya köşe vermezler , ama tüp kafaya yalakalık olsun diye köşe veriyorlar. Emirhan kardeşim köşe yazısı yazacak o kadar akademisyen varken diyorum ki bu tanışman denilen adamın ne işi var diyorum.. Anladın mı biraz ??

erkan demir

09 Nisan 2015 Perşembe 20:30

tüpcü sen hiç konuşma sen hayır denen birşey var seni varya çok kınıyorum allah sana öle vursunki ömrün boyunca belin dorulmasın sana adam diyenden şüpe kaparım

ali beceren

09 Nisan 2015 Perşembe 20:12

Eski müdür Mahmut altunay çok doğru yorum yapmış.kendisini kutluyorum.tanışman olmuş danışman.

Cüneyt

09 Nisan 2015 Perşembe 19:45

Bende bişey yazdın sanıp oturup okudum kardeş neyin yalakAlığı büne neyse o 4 aday hAyırlı olsun AKP seçmenine

Emirhan Türker

09 Nisan 2015 Perşembe 18:01

Tüpçü diyerek hangi sıfatla yorumluyosun diyerek aşşağılamaya çalışanlar olmuş.Asıl siz kimsiniz sizin sıfatınız ne anonim ismin arkasından atıp tutuyosunuz. Madem ismail tanışman bu işi yapamıyo boş konuşacağına sen yaz daha iyisini onu okuyalım. Beyninizin yetmediği yerde aşşağilamaya başlamayın

içi boş

09 Nisan 2015 Perşembe 17:22

yazdığı yazılar yaptığı işler tam bir cercüşlüğü temsil ediyor biri imralıda yazıyo biri tüpçü dükkanında sanırsın ikiz kardeşler.

Mahmut Altunay

09 Nisan 2015 Perşembe 15:06

Yazıyı baştan sona okudum... 5 dakikamı aldı. "İsmail Tanışman yazmışsa okumaya değer" diye düşündüm ama suya- sabuna, diş fırçasına- macuna dokunmayan bir yazı...Kardeşim illa yazmak zorunda mısın?Silah mı dayadılar başına, bir şeyler yaz diye?Sayın Tanışman, yazmadan önce edisyon kritik adı altında icazet mi alıyorsun?Tanışman değil DANIŞMAN olmuşsun...!

muharrem bayraktar

09 Nisan 2015 Perşembe 14:52

Herkesi kucaklayacak şahsiyete sahip olduğumuz kişi haklarına saygılı olduğumuz Allahın yarattığı kulları Allah için ötelemeden sevmeye başladığımız zaman başarılı olacağız

ısparta sevdalısı

09 Nisan 2015 Perşembe 14:24

ıspartanın ılerleyemeyecegını bıle bıle yusuf zıya gunaydına teslım ettınız. ben ıspartamı sevıyorum ama ıspartalılar ıspartayı sevmıyor. bunu herkes bılsın. evet bırlık olmalıyız.ben ve benım gıbı dusunenlerde vardır buna ınanıyorum. guzelım ıspartamı yaktınız beledıye secımlerınde barı sımdı yakmayın.

nuuuu

09 Nisan 2015 Perşembe 22:38

ıspartayı mhp yaktı degilmi. Beyni yıkanan insanlara göre bir tek akp iyi yapar bir tek dogru odur.tapmayın kardesim ya.ısparta sevdalısıymış acıkca söyle akp sevdalısıyım diye.

kaliteli

09 Nisan 2015 Perşembe 13:41

sen recep özel'e sana yalakalık yapar meclis üyeliğini kaparım dedin mi demedinmi ben kulaklarımla duydum ne beklenir senden yeter bu millet koyun değil senin gibilerde böyle siyasete de siysetçiyede diye insanı söylendiriyor yeter ayıp

Bojuware 201

09 Nisan 2015 Perşembe 13:05

Tüpcü sap saman imalatında kenefte sifonu çekin bu iş bitsin.

alettin

09 Nisan 2015 Perşembe 12:37

nasıl bi yalak çıktın sen arkadaş.bu kadar olur.bi sus ya

akar

09 Nisan 2015 Perşembe 12:35

sana ne be.çok mühim biri gibi çıkıp yazıyosun .7 haziranda görürsün .

özkurt

09 Nisan 2015 Perşembe 12:33

soru:biz ne zaman ve nasıl seçimlerde kazanırız?CEVAP:seçim zamanı veya başka bir zaman vekilin yanına gidip oğluma bir iş.torpil vs demeyip toplum için fabrika veya iş sahası istediğimiz zaman.ama nerde her zaman benciliz maalesef.

özkurt

09 Nisan 2015 Perşembe 12:25

Bundan dolayı, büyük fotoğrafa iyi bakıp, kişisel beklentilerimizin gerçekleşmemesi durumunda, iktidarı kaybedersek ülke ve millet olarak kaybımızın boyutlarını görmek ve düşünmek de lazımsoru:acaba kişisel beklentileri olan kişilerdenmisin sende?

Vatandaş

09 Nisan 2015 Perşembe 12:23

Isparta da Ak Parti intihar etmiştir. Kurulduğundan beri Ak Partiye oy verdim ve Büyük Usta'nın hayranıyım. Ancak bu adaylardan dolayı maalesef Ak Partiye oy veremeyeceğim. Recep Özel'in kaybetmesi için çalışacağım.

özkurt

09 Nisan 2015 Perşembe 12:23

. Görüldüğü gibi, kasap et derdinde, koyun ise can derdinde olacaktır. Taşrada kasap olan vekiller belki Ankara’da koyun olacaklardır. Bu da işin başka boyutu. Siyasetin cilvesidir.soru: acaba vekiller kendilerini koyun yerine koyduklarını biliyorlarmı?

ÖZKURT

09 Nisan 2015 Perşembe 12:21

--Siyasette genel merkez ile taşra teşkilatının beklentileri çok farklı ve değişkendir. Genel merkezler ile teşkilatların satranç oyununa siyaset diyoruz. Halk yani oy veren seçmenler de işin propaganda boyutunda bulunuyorlar.SORU :1-sen nasıl seçmeni propaganda malzemesi yaparsın.?2-genel merkez 2dönemdir acaba ne beklemiştir ve Isparta için ne uygulamıştır?3-belediye seçimlerinde propaganda malzemeleri yani(oy atan halk !!!) satrançta mat yaptığı halde neden aynı taktiğiuyguladıgenelmrk

ıspartalı rasim

09 Nisan 2015 Perşembe 12:13

ya recep ve diger vekil yeni yüz temiz dürüst insan kalmadımıda bunlar çıkıyor yazık ıspartaya bunlara oy verenlerede yazık yzık ne yazık ......

Türkçesi

09 Nisan 2015 Perşembe 11:55

Arkadaş diyorki adayları beğenmeyebilirsiniz, hizmet yapamamış oşabilirler, bundan sonrada yapmayabilirler ama iktidar bizde kalsın yeterki.

OKUR

09 Nisan 2015 Perşembe 11:03

""SECMENI CIKARCI , MUHALIF PARTILERI KASAP , IKTIDARI CAN DERDINDE !""" ILAN ETMISSIN. SEN AKP YE DOSTMUSUN DÜSMANMISIN ? ANLAMAK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR!

Biz

09 Nisan 2015 Perşembe 10:54

Sen kimsin de bu yorumları yapıyorsun sanırsın 40 yıllık siyasetçi. Birilerinin yalakası olma. Bu seçim AKP'ye oy yok Isparta'dan ki diğer Adayları değerlendirmek de sana düşmez. Tek bayan aday AKP'den demişsin peki SAADETİN listesini gördün mü? Kendini siyasetçi sanan tüpçü

SECMEN

09 Nisan 2015 Perşembe 10:26

ISI BILENLER ; TÜRGEVE PARAYI BASIYOR , IHALEYI KAPIYOR , ÜLKENIN VE MILLETIN A.... KOYUYOR , AKP LI VEKIL MAHKEMEYE BIREYSEL BASVURU YAPIP 8000TL TAZMINAT HAK EDEREK OLAYI TESCILLETIYOR ! DAHA HANGI SEVGIDEN BAHSEDIYORSUNUZ!

TÜPERMEN

09 Nisan 2015 Perşembe 10:23

Bİ LAF VARDIR SAP YEDİ SAMAN SI.TI DİYE

işgalci

09 Nisan 2015 Perşembe 09:51

tüpçü sen önce işgaliyeden vazgeç.inş. MHp Isparta da 4 de 4 yapacaktır.bekle gör.belediye seçimlerinde olduğu gibi

meçhul

09 Nisan 2015 Perşembe 20:20

ikiyi rüyanda görürsün

VATANDAŞ

09 Nisan 2015 Perşembe 09:17

Sizce sizi memnun etti mi açık yüreklilikle beyanat verin seçmen olarak beni memnun etmedi yeni yüzler görmeyi beklerdim. Hep aynı simalar şimdiden bütün vekil adaylarına hayırlı olsun hak eden kazansın

ders vermek

09 Nisan 2015 Perşembe 06:38

BELEDİYE SEÇİMİNDE DEDİKKİBİZ AK PARTİLİYİZ FAKAT BU ADAYIN ADAMI DEGİLİZCUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE İSE YİNE AK PARTİLİYİZ DEDİK 55.6 OY VERDİKSESİMİZ DUYULMADI DEMEKKİ BİZİ AK PARTİLİ SAYMIYORSUNUZ?ISPARTALI KUSURA BAKMA SAYIN CUMHUR BAŞKANIM BU SEFERDE ?ÜZGÜNÜM AK PARTİLİ DEGİL, KİMSEYİDE İNANDIRAMAYACAGIZ?VALLAHİ SENİ SEVİYORUZ. BU ADAY HATASI AK PARTİYİ ISPARTADAN SİLMİŞ GÖZÜKTÜ. SONUCA ÜZGÜNÜZ. ALLAH ISPARTALININ YARDIMCISI OLSUN. AYBATILIYI SEVMEYİZ FAKAT HAKLI DEDİK

HASAN

09 Nisan 2015 Perşembe 06:28

SEN MEMNUNMUSUN.HER ZAMAN ELEŞTİRDİN.RECEPİ.YA ŞİMDİ NE OLACAK.BENDEN OY YOK.HEMDE 16 TANE SİZ KENDİNİZE BAKIN.OYUM SAADETE.BELEDİYE SEÇİMLERİ SİZLERE DERS VERMEDİ.ŞİMDİ OSMANLI TOKADI YİYİN DE GÖRÜN.

Mutlu

09 Nisan 2015 Perşembe 05:23

Arkadaş gerçekten siyasi yorum ve yazı istiyorsanız bedavaya ben yazıvereyim. Bu adamın diğer sitelerde de yazısını görüyorum anlaşılan yayınlamak için üste para alıyorsunuz. Bunun ki yalakalıktan öteye geçmiş kendi hayal dünyasında bir şeyler kurgulayan birisi, birde esnaf olacak milletin nasıl küfrettiğini bilmiyormuş gibi yazıyor.

hayali yıkılan bir vatansever

09 Nisan 2015 Perşembe 01:41

ben akp ye üye ve buzaman kadar hep destekçisi oldum ama akp nin bu iş yapmaya 2 vekilinin hala ısrarla üzerinde durması son noktayı koydu sen %50 ile iktidar partisisin seni bu halk seçti birazda halkın sesini dinle yaaa birader bu adamlar iş yapmaz yapmıyo yoruldum artık bukadar kör olamazsınız nasıl olurda bu insanları yine ilk sıraya koyarsınız yazıkk gerçekten yazık çok üzüldüm ve canım çok sıkkın akp biliyorum yine iktidardasın olaccaksın ama beni kaybettin bu kişilerin ıspartamıza faydasa

demokrat

09 Nisan 2015 Perşembe 00:52

SANKI BIR DECCAL SANKI BIR HORTLAK KAOS ZAMANI HALKIN NABZINI TUTACAK KADAR YALAK BIRISI IKTIDARIN ISPARTA TEMSILCISI OLAMAZ KIM BU ADAMYA BU KADAR CANI GÖNULDEN SECMENI AŞAĞILAYARAK MENFAAT GIBI SEYLERDEN BAHSEDIYOR YA ADAM KALITESI DUSUK YADA YEREL MEDYA KALITESINDE SORUN VAR YADA IL T.... BU KADAR UCUZ OLMASAK UCUZLARIDA IKTIDAR PAZARINA ÇIKARMASAK HANI

Mehmet kurt

09 Nisan 2015 Perşembe 00:07

valla tebrikler , sen nasıl bir karaktersiz , nasıl bir seviyesiz insansın .. Ya arkadaş seniısparta sevmiyor , esnaf senin için deli dir , he he deyin diyor .. Etrafında sana selam veren lerin yarısı sana sövüyor ;ama sen hala akpyi , yada birilerini nasıl yalarım diye atıp tutuyosun. Artık bi sus allahını seviyosan . Senden nefret ettik , lütfen sus!!!!

KARAVELİ 32

08 Nisan 2015 Çarşamba 23:46

SENİ SATTIGIN TÜPLER 3 AY AY DAYANIYORDU DÜRÜSTLÜK TİMSALİ TÜPÇÜ. HE HE HE HE

müşteri

08 Nisan 2015 Çarşamba 22:37

müşteri nasıl kazıklanır o iş hakkında konuş bilgi ver.seçmen işlerine girme ilgi alanın degil.bu arada akp ye geçmiş olsun

YALNIZ KURT

08 Nisan 2015 Çarşamba 22:07

SEN KİMSİNDE MHP,ADAYLARINI KONUŞUYORSUN YALAMA TÜPCÜ...

ulen

08 Nisan 2015 Çarşamba 21:45

dükkanda akp adaylara atar savurursun medyada yalakalıkta taklalar atarsin söyle sen hangi kucakta oturursun.

SECMEN!

08 Nisan 2015 Çarşamba 21:12

1)SECMENI: OGLUNA IS KIZINA ES ISTER DIYE GENELLIYEMEZSIN VE SECMENI BÖYLE KÜCÜK GÖREMEZSIN ! 2) ESKI VEKILLER BU DÖNEM HEPTEN YATARLAR ARTIK; NASIL OLSA HALK KOYUNYA MEMLEKETI KALKINDIRSAKTA KALKINDIRMASAKTA BIZI SECTI DIYE!

filozof

08 Nisan 2015 Çarşamba 21:10

ıspartanın filozofu konuşmuş yine

hoca

08 Nisan 2015 Çarşamba 20:48

iktidarı kaybedersek demeye başlamışınyaaaa....korku bacayı sardı demktir....birde içinden böyle listemi olur derken buraya napalım yukarısı böle münasip görmüş yazman gerçeği kabullenmekmidir...yoksa yalakalığa devam mı demektir...tüpcü...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR