29 Mart 2024 Cuma

VE TAMAMLANIYOR!

Isparta’nın Sütçüler İlçesini Antalya Dereboğazı yoluna bağlayacak olan 380 metre uzunluğundaki Melikler Köprüsünün yüzde 75’i tamamlandı.Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleri ile yapımına başlanan Melikler Köprüsü bitme aşamasına geliyor

Isparta
Sütçüler'in cennet köşesi Yazılı Kanyon bölgesindeki Çandır, Melihler, Şehler ve çevresindeki yerleşim merkezlerinin Karacaören Göleti'ni köprü ile geçip kısa yoldan Dereboğazı Yoluna ulaşma hayalleri 40 yıl sonra gerçeğe dönüştü. Tıpkı Dereboğazı ruhunda olduğu gibi dernekleşip Melikler Köprüsü Projesi'nin hayata geçirilmesi için mücadele veren köylüler, şimdi hayalin gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyor.
YÖRE HALKI MUTLU
Çandır'da alabalık üretim faaliyetlerinde bulunan Alim Can, hayalin gerçeğe dönüşmesinden çok mutlu olduklarını söyledi. Devletin bu köprünün yapımı için yaptığı maliyeti 2 yılda alacağını iddia eden Can, "burada maden ocakları var, balık işleme tesisleri var. Turizm var. Sütçüler ve çevresi doğa harikası bir yerleşim. Günübirlik turizm faaliyetleri yoğunlukta. Ancak ulaşım bir sorun. 1 saatlik yoldan ve tehlikeli bir coğrafyadan buraya gelmek oldukça güç. Ama bu köprü yapıldıktan sonra Antalya'ya 45 dakikada, Isparta'ya 30 dakikada ulaşabileceğiz. 10 dakika sonra bu bölgeden Dereboğazı Karayolu'na çıkacağız" dedi.
TURİZM CANLANACAK
Turizm Derneği Başkanı İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir ise köprünün Adada Antik Kenti ve Yazılı Kanyon gibi doğa harikası yerlerin bulunduğu Sütçüler’de turizme büyük katkı sağlayacağını söyledi. Köprünün Isparta ve Burdur ili sınırları içerisinde inşa edildiğine dikkat çeken Özdemir, “Isparta Özel İdaresi kendi tarafından yol açımlarını tamamladı. Ancak Burdur bölgesinde henüz bir çalışma yok. Sonuçta köprü iki ili bağlıyor. Bu nedenle Burdur’un da bir an önce yol açımını yapması gerekiyor. Aksi halde proje gecikebilir” diye konuştu.
BU KÖPRÜ RÜYA İDİ
Yazılı Kanyon Tabiat Parkı İşletmecisi Bekir Acar ise Melikler Köprüsünün bölgenin turizm, ekonomik ve tarımsal açıdan gelişmesi adına vizyon proje olduğunu söyledi. Acar, “Projede 40 yıllık emek var. İnsanlar dernekler kurup organizasyon yaptı. Köprü artık yapılıyor. Antalya’ya çok yakın olmamıza rağmen turistleri buraya çekemiyorduk. Bu köprü bu turistleri getirecek. Mevcut potansiyeli 5’e katlayacak” diye konuştu.
YOLLAR AÇILIRSA MAYISTA BİTECEK
Köprü inşaatının şantiye şefi Sait Eker ise inşaatın yüzde 75’inin tamamlandığı söyledi. Mayıs ayı içerisinde köprüden geçişi planladıklarını kaydeden Eker, “Yolların durumundan dolayı kirişleri getiremiyoruz. Yolların açılması gerekiyor. Bu yollar açılırsa kirişler gelecek ve inşaatın yüzde 100’ü Mayısta bitmiş olacak” açıklamasında bulundu.
Sütçüler Kaymakamlığı tarafından 2015 baharında ihale edilen Melikler Köprüsü'nde şu an dolgu çalışmaları tamamlandı. Köprü projesinde en önemli aşamaya gelindi. 380 metre uzunluğundaki köprüye 128 kazık çakıldı. Özel olarak üretilen kazıklar gölün altında 320 metre derinliğe kadar yerleştirildi. Kazıkların içine 30 m3 beton döküldü. Yüklenici firma bu çalışma için şantiyede beton santrali kurdu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR