20 Nisan 2024 Cumartesi

VE START VERİLDİ….!

START SDÜ’DEN VERİLDİ….!

Isparta

Seçimlere yaklaşık 50 gün kaldı. Kronometre hızla geri sayıma başlamasına rağmen Isparta’da henüz hummalı bir seçim havası yok. Ancak ilk şovu geçtiğimiz Pazar günü AK PARTİ dört milletvekili adayını, büyük ve coşkulu bir kalabalık ve uçsuz bucaksız araç konvoyu ile üniversite önünde karşılayarak yaptı ve seçim startını verdi.

 

Seçimi kazanmanın ve kaybetmenin sonuçlarının ne anlama geldiğini en iyi bilen Ankara, her zaman olduğu gibi seçim nabzını en iyi tutan taraf olma özelliğini de koruyor. Zira genel merkezler, her şehri satranç oyununu dışarıdan seyreden biri gibi şehir adına siyasi hamleleri daha net görüyor ve siyaset oyununu da bu kurala göre oynuyor.

 

7 Nisan’da aday listelerinin belirlenmesinden sonra “istifa” çıkışı ile dikkatleri üzerine çeken AYBATILI bey, Ak Parti tarafından listeye alınmamakla genel merkezin tercihinin ne kadar doğru olduğunu da kendi kendine kanıtlamış oldu. Zira, AK PARTİ politikasını kişilere göre değil, misyona göre belirleyen bir siyasi anlayıştır, birlikteliktir. Şehrine ve insanına hizmet etmeyi kendisinin seçilip seçilmeme tercihine göre değerlendiren ve kişiliğini misyondan öne çıkaran şahıslar, bu özelliklerinin aday belirlenmede aranan kriterlerden olmadığı bir kez daha görüldü.

 

Adayların belli olmasıyla, her seçimde olduğu gibi sokaktaki vatandaşlar arasında her partinin listelerinden dolayı rahatsızlık dedikoduları ortalıkta dolaşıyor. Herkes kendi gönül verdiği adayları listelerin başında göremiyor ve genel merkezlerin belirlediği listeleri içine sindiremiyorsa, ortada bir yanlış anlaşılma var demektir. Oturup düşünmek lazımdır. Ama her şeye rağmen bu durumda yapılacak en makul davranış, bu şartlarda “bu şehre en iyi ve en doğru katkı nasıl yapılır?” bunun hesabının yapılmasıdır. Zira vekil sıralamasına bağlı kalıp dedikodu yapmak, her zaman olduğu gibi bu şehre bir değer kazandırmıyor, aksine kaybettiriyor.

 

Ankara’dan ziyarete gelen Ispartalı siyasi bir dostumun ifadesine göre şehrimiz Isparta; ortaya koyduğu vekil aritmetiği ile Ankara’dan bakınca dağınık bir görüntü sergiliyor. 2+1+1 olan vekil sayımız iktidar partisi dâhil hiçbir parti genel merkezini memnun etmiyormuş. İktidardan şehrimize hizmet beklerken ve hizmetin az geldiğinden yakınırken, bu şehrin hizmet talep etme profiline hiç dikkat etmediğimiz ayan beyan ortadaymış. Ayrıca Isparta’nın sorunları akla geldiğinde de, iktidarı ve muhalefeti ile bu şehir için ortak akıl bulma adına birlikte aynı masaya dahi oturamıyormuşuz. Oturduğumuzda ise net ve bağlayıcı kararlar veremiyor ve bir Burdur örneği, bir Burdur dayanışması bile sergileyemiyormuşuz.

 

Siyasi seçim süreci böyle devam ederken SDÜ rektörlük seçimleri sonuçlandı bile. Nihayet bir Isparta evladı, İlker ÇARIKÇI hocamız ilk sırada ve en yakın rakibine 44 oy fark atarak ipi göğüsledi. Yani üniversitemiz Cumhurbaşkanımızın da onaylamakta beis görmeyeceği bir isim üzerinde anlaştı. Yani bu şehre değer anlamında çok şey katmalarını beklediğimiz ama bu katkılarını şehir olarak bir türlü hissedemediğimiz çok değerli hocalarımız, en sonunda bir araya geldiler ve Ankara’ya uygun gelebilecek bir isim üzerinde mutabık kaldılar. Üniversitemiz bu güzelliği sergilemişken, şehirde siyaset yapanlar neden bu güzelliği ve kurnazlığı (!) sergilemezler. Sonra da neden şikâyet ederler? Üniversitemiz bu şehre son seçimle örnek olmaya çalıştı. Darısı siyasetin başına…!

 

İsmail TANIŞMAN

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Doğruya Doğru

24 Nisan 2015 Cuma 20:56

Lütfü Çakmakçı'nın Ispartalı olduğunu ne çabuk unuttunuz. Olursa İlker Çarıkçı ikinci Ispartalı rektör olacak. Küçük olsun, benim olsun. Ispartalı olmayanlar Isparta'dan kovulsun! Böylece Isparta'mız daha çok gelişir! Kasabalı politikasına devam.

Ispartalı

24 Nisan 2015 Cuma 12:36

Milletvekilleri Adayları isi gücü bırakmış sdu''ye takmış, Yapacakları tek siyaset universite üzerinden yazık bu İspartaliya yine Öğrenciden ve ev satmaktan başka is yok Isparta'ya. Bir de Hersey Isparta için mis güya, sadece üniversiteye tanıdık ****kla siyaset olmaz. Isparta olmaz, kalkınmaz. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Ispartalı da Kucuk seylere kandirilir. Zaten zengin olan zenginliğine zenginlik katar. Gerisi de oturur izler.

Ispartalı

24 Nisan 2015 Cuma 12:32

Milletvekilleri Adayları isi gücü bırakmış sdu''ye takmış, Yapacakları tek siyaset universite üzerinden yazık bu İspartaliya yine Öğrenciden ve ev satmaktan başka is yok Isparta'ya. Bir de Hersey Isparta için mis güya, sadece üniversiteye tanıdık ****kla siyaset olmaz. Isparta olmaz, kalkınmaz. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Ispartalı da Kucuk seylere kandirilir. Zaten zengin olan zenginliğine zenginlik katar. Gerisi de oturur izler.

ISPARTA

24 Nisan 2015 Cuma 09:27

AAllahınız aşkına sizin misyonunuz ve vizyonunuz nedir sseçmen olarak bizde bilelim seçmen olarak neler yapmak iistediğinizi duymak istiyoruz. Isparta ne kazanacak ne kaybeder bunları söyleyin kısır siyaset duymak istemiyoruz.

Bir dost

24 Nisan 2015 Cuma 08:59

İsmail kardeşim hislerime tercüman olmuşsun.Eline gönlüne sağlık.

basketcii

24 Nisan 2015 Cuma 08:47

İsmail abi ne güzel olmuş. İlk defa Ispartalıları çözmüşsün. Ama bir de çaere söylemen lazım. Kuru kuruya problemi söylemek tamam iyi ama...

HAKKI SÜHA

24 Nisan 2015 Cuma 00:13

OY YOK

Analizci

23 Nisan 2015 Perşembe 20:46

Rektörlük seçimlerinde İlker Çarıkçı 315 oyla birinci olmuştur. Basit bir ****iz yapacak olursak;Üniversitede 150 civarı sol görüşlü oy bulunmaktadır.Raşit hoca=90Hasan hoca (Nilay)=20İlker hoca(Dulupçu) =40ilker hocanın çevresi=60Geriye kalan 215 oy nerden geldi.son gece kimler pazarlık masasındaydı.

İnsanları anlayamıyorum

23 Nisan 2015 Perşembe 20:30

Yav insanları anlamak mümkün değil herkes biliyorki Akp yine tek başına hükümet olacak ve yine herkes biliyorki Türkiye'de henüz bir ak parti'ye alternatif parti yok .Neden gidip muhalefetten medet umar bu millet bu zamana kadar chp veya mhp vekilleri ne yapmış Isparta'ya veya ne yapabilir?Bundan önceki vekiller gibi bişey yapmadılar ve yapamazlar.AÇIK VE NET

gameover

23 Nisan 2015 Perşembe 18:03

Akp ye oy yok. Bi ton arabayla gezip ortaligi birbirine katiyolar.o konvoydaki araclar neyle yapiyor konvoyu.saglam bir muhalefetde yok.sastik kaldik

oyu görürsün sen

24 Nisan 2015 Cuma 09:36

gaz bizim araba bizim sanane a .... m ... k

Ne diyosun densiz

23 Nisan 2015 Perşembe 19:11

herkes kendi isteğiyle geliyor ama siz bunu anlayamazsınız sizde o kapasite yok gönüllü olmadan bu kadar insan bir araya toplanırmı ama yokk.. siz bunu anlayamazsınız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR