20 Nisan 2024 Cumartesi

VE SEÇİM BİTTİ PROF. DR. İLKER HÜSEYİN ÇARIKÇI KİMDİR?

PROF. DR. İLKER HÜSEYİN ÇARIKÇI KİMDİR?

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlük seçimleri bugünkullanılan oy işleminin ardından tamamlandı.

 

934 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimin galibi ise Prof.Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı oldu.

 

Yapılan seçimin ardından ilk 6 aday Yüksek Öğretim Kurulu'nateslim edilecek. YÖK ise belirleyeceği 3 adayı Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın onayına gönderecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise SDÜ'nün yeni rektörünüatayacak.

 

PROF. DR. İLKER HÜSEYİN ÇARIKÇI KİMDİR?

1970 Isparta doğumludur. Isparta Anadolu Lisesinin ikincidönem (1988) mezunlarındandır. 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesiİşletme Bölümünü bitirmiş ve aynı yılın Kasım ayında Süleyman DemirelÜniversitesi İşletme Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmayabaşlamıştır. 1996 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal BilimlerEnstitüsü İşletme Anabilim Dalında “Küçük İşletmelerde Stratejik Yönetim”konulu teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı yıl Marmara ÜniversitesiSosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında doktoraeğitimine başlamış ve 2001 yılında “İş ve Aile Rollerinin Çatışması” isimliteziyle doktor ünvanını almaya hak kazanmıştır. 2003 yılında Süleyman DemirelÜniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne yardımcıdoçent olarak atanmıştır. 2005 yılına kadar İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi dekan yardımcısı ve Stratejik Araştırmalar Merkezi müdürü olarakgörev yapmıştır. 2005-2008 yılları arasında Girişimci İşbirliği koordinatörü verektör danışmanı olarak çalışmıştır. 2006 yılında doçent ünvanı almıştır. 2008ve 2009 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulunda (YÖK) başkan danışmanı ve BolognaUlusal Takım üyesi olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Süleyman DemirelÜniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne müdür olarak atanmış, 2011 yılınakadar bu görevini sürdürmüştür. 2012 yılının Ocak ayında profesör olmuştur.2012 Ocak ayında Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesine kurucudekan olarak atanmış, 15 ay görev yaptıktan sonra kendi isteğiyle istifasınıvermiştir. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi İşletme Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta, aynı zamandaTÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanlığında danışma kurulu üyesiolarak görev yapmaktadır. EURODITE (Regional Trajectories To The KnowledgeEconomy - AB-FP6 Projesi), ECOLAB (Economy and Labour World - Sokrates Comenius2.1. Projesi) ve CISMS - II (Collaborative International Study of ManagerialStress-Phase II) isimli uluslararası projelerde proje yürütücüsü ve uzmanolarak görev almıştır. Yönetiminde 14 yüksek lisans ve 12 doktora tezitamamlanmıştır. Birçok uluslararası ve ulusal kongre ve sempozyumda yürütmekurulu ve bilim kurulu üyeliği; İletişim ve Diplomasi, Atatürk ÜniversitesiİİBF, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler, Çanakkale 18 MartÜniversitesi Girişimcilik ve Kalkınma, SDÜ İİBF, SDÜ Sosyal Bilimler gibi dergilerdeeditör yardımcılığı ve hakemlik gibi görevler yapmıştır. Yönetim Psikolojisi,Örgütsel Davranış, Stratejik Yönetim, Yönetim ve Organizasyon, İletişim veÇatışma Yönetimi alanlarında lisans ve lisansüstü programlarda dersler veKOSGEB akredite eğitmeni olarak da İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odaları, KalkınmaAjansları bünyesinde eğitimler vermektedir. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.








 



 







YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hikmet

23 Nisan 2015 Perşembe 21:42

Paralele hayır derken paralelin adayın kucağına düştüğünüzün farkındamısınız? Paralel ile öncesinde işbirliği yapanın paralelden ayrılma gibi bir şansı yoktur. Siz paralel oyun nedir bilirmisiniz.

ali solmaz

21 Nisan 2015 Salı 10:16

ilker hocam hayırlı olsun. o makamı en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphemiz yok.

ISPARTALI

21 Nisan 2015 Salı 08:47

MEVCUT REKTÖR İBİCİOĞLUNUN SON ALIMLARDA ALMIŞ OLDUĞU 271 PARALELCİ YRD. DOÇ. VAR.ÜNİVERSİTEDE AKTİF OLAN VE GEÇMİŞTEN BU TARAFA HİZMET VEREN 280 KİŞİ PARELELCİLER VAR.TOPLAMDA BU OYLAR: 550. BU PARELELCİLERİN OYU NEREYE GİTTİ?. HANGİ ADAYLARA ANLAŞMALI OLARAK BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE PAZARLIKLAR SONUCUNDA DAĞITILDI? YORUMLARI SİZE BIRAKIYORUM. HESABI SİZ YAPIN.

açık olsa

21 Nisan 2015 Salı 01:14

Buradaki yorumlarda İlker Hoca`ya hayırlı olsun diyenler isimlerini açık açık yazsa da biz de Hoca`da bilse iyi dileklerini iletenleri. Diğer türlü farklı yorumlanacak :)

Ayşe Toker

20 Nisan 2015 Pazartesi 23:13

Siz güzel işler yapacaksınız, Biz iyi ki varsınız Allah razı olsun diye dua edeceğiz inş. .. Sizin hakkıyla Rektörlük görevini yapacağınızı düşündüğüm için, çok mutluyum. Allah yolunuzu açık etsin.

esnaf

20 Nisan 2015 Pazartesi 22:53

yök neder cumhurbaşkanı onarmı acaba

A.K.

20 Nisan 2015 Pazartesi 20:41

Hak eden galip geldi. Yolunuz açık olsun hocam . Size dua etmeye, destek vermeye devam edeceğiz. Güzel günler görecek bu üniversite inşallah!

Selim Sessiz

20 Nisan 2015 Pazartesi 20:29

Hayırlısı olsun

derya32

20 Nisan 2015 Pazartesi 19:30

Hocam tebrikler Allah yolunu açık etsin..

Ali Bilir

20 Nisan 2015 Pazartesi 19:00

Hayırlı olsun ilker hocam

Ak gençlik

20 Nisan 2015 Pazartesi 18:23

ıspartaya ıspartalı rektör yakısır yolun acık olsun ilker hocam

akteşkilat

20 Nisan 2015 Pazartesi 18:56

akp yönetimini böyle saçma işleri karıştırıp sansür yapmayın. önemli olan yök ve cumhurbaşkanı hala ögrenemediniz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR