25 Nisan 2024 Perşembe

VE MİGROS KAVŞAĞI'NDA İNŞAAT BAŞLIYOR

VE MİGROS KAVŞAĞI'NDA İNŞAAT BAŞLIYOR

Isparta

Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü, eylül ayında yaptığı ihaleyi nihayet sonuçlandırdı. 22 milyon 287 bin TL ihale bedelli alt geçit çözümlemeli kavşak projesi 650 günde tamamlanacak.

BELEDİYEYE JEST

AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile MHP'li Yusuf Ziya Günaydın arasındaki yakınlaşma Isparta Belediyesi'ne 300 bin TL'lik kazanç sağladı. Belediyenin sorumluluğundaki altyapı deplase işleri de bu ihale kapsamında değerlendirildi. Karayolları'nın Isparta için geliştirdiği en önemli projeler arasında yer alan Migros Kavşağı geçişinde ihale süreci tamamlandı. Eylül ayında yapılan ihalenin sonucu belli oldu. 21 firmanın kıyasıya yarıştığı ihale Ankara merkezli Ohitan isimli firmada kaldı. Karayolları ile yüklenici firma arasında Migros Kavşağı işi için 22 miloyn 287 bin TL'lik sözleşme imzalanacak.

Proje, yer tesliminden sonra 650 günde tamamlanacak. Isparta'nın yıllardır hayalini kurduğu, trafik kazaları açısından kara nokta olarak tanımlanan eski adıyla Köy Hizmetleri Kavşağı'nda alt geçit çözümlemeli bir kavşak projesi yapılacak. Isparta'dan Eğirdir istikametinde ve Eğirdir'den Isparta istikametinde 2 yönlü alt geçit yapılacak. Isparta'dan Antalya istikameti ile Eğirdir Yolu'ndan üniversite yolu istikametine çıkmak isteyenler için yan kollardan çıkış düzenlemesi yapılacak. Sav-Çevre Yolu- üniversite yolu (kolçelik kavşağı) istikametinde ise üstten direk geçiş sağlanacak. Migros Kavşağı Projesi kapsamında devletten Isparta Belediyesi'ne 300 bin TL'lik jest yapılıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'intalebi ve girişimleri üzerine Karayolları Bölge Müdürlüğü, Isparta Belediyesi'nin sorumluluğundaki altyapı sistemlerinin deplase işlerini de üstlendi. Karayolları, altyapı deplase işlerini de ihale kapsamına alarak Belediye açısından büyük bir mali yükü ortadan kaldırdı. Müteahhit firma Belediyeye ait altyapı işlerini de kavşak projesi kapsamında tamamlayacak. Migros Kavşağı inşaatı yer tesliminden itibaren 650 günde tamamlanacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Meltem

04 Şubat 2017 Cumartesi 01:04

Gerçekten alt geçitle iyileştirilebilecek bir kavşak. Bununla birlikte önemli bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum: ısparta eğirdir istikameti alttan direk geçiş sonucu bir sonraki demiryolu geçişine yakın dsi kavşağında gecikme ve tıkanıklara sebep olacaktır. Zaten problemli olan Dsi dönel kavşağındaki problem artabilir. Bunun yerine yapılacak migros katlı kavşağında Antalya -kolçelik kavşağı istikameti kolları alt geçit ısparta eğirdir istikameti üstten geçişolsa daha sağlıklı olur.

Kavşak

26 Ocak 2017 Perşembe 08:57

Dsi kavşağinin da acilen yapılması lazım. Kış aylarında trafik dayanılmaz oluyor.

SÜLEYMAN

25 Ocak 2017 Çarşamba 20:50

ZORAKİ DOSTLUK BİR ZAMANLAR HOUSTON VARDI BÖLGE HASTANESİ HANGİ ŞARTLARDA YAPILDI İNSANLAR BU GEÇMİŞİ UNUTMADI

ceren

25 Ocak 2017 Çarşamba 19:11

Antalya da heryer altgeçit sabah öğle akşam oktay petrol kavşağı sıkışıyor burayada etrafı dolmadan altgeçit şart acil

İlker İbrahim KÖSE

25 Ocak 2017 Çarşamba 10:48

ŞU KOLÇELİK KAVŞAĞINA SIRA NE ZAMAN GELECEK

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR