19 Mart 2024 Salı

VE KÖTÜ KOKU SORUNU BİTİYOR

Isparta Valisi Şehmus Günaydın Isparta’nın en önemli sorunlarından biri olan Kötü Koku Sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Isparta

Koku sorunu için çalışmaların devam ettiğine değinen Vali Günaydın, sorunun giderilmesi noktasında hafta başında Kalkınma Bakanlığı’nın 2018 yılı yatırım programına alınması için yazı gönderildiğini söyledi.  

Birçok mahallenin etkilendiği kötü kokunun giderilmesi noktasındaki çalışmaları Isparta Valisi Şehmus Günaydın anlattı. Koku sorununun giderilmesi noktasında çalışmaların devam ettiğine değinen Vali Şehmus Günaydın, hazırlanan projelerin Kalkınma Bakanlığı’nın 2018 yılı yatırım programına alınması için yazı gönderildiğini söyledi.

Pazartesi günü çok acil olarak kalkınma bakanlığının programına girmesi için biz valilik olarak yazımızı yazdık. Kredi kapsamına alınması için  2018 yılı yatırım programına alınması için yazımızı yazıp projemizi gönderdik. İnşallah projemiz kabul edilirse biz bu sene bu kokudan kurtulacağız inşallah. Hep ifade ediyorum bu konuda istediğimiz noktaya gelemedik, bunu itiraf ediyorum ama inşallah bu sene yıllardır Isparta’mızın gündeminde olan konuyu gündemimizden düşürmüş olacağız.

Proje için yaklaşık 3 milyon liralık bir ödeneğin olması gerektiğine dikkat çeken Vali Günaydın, yapılacak projeyi de anlattı.

Yaklaşık 3 milyon liralık bir proje bunu bu sene kredilendirebilirsek bu şekilde eğer bir olumsuzluk olursa alternatif çalışmalarımız var onları değerlendireceğiz. Bu havuzların üstünün kapatılmasıyla ilgili bir proje bu kokuyu da büyük oranda gideriyor. Bunun örnekleri var uşak ilinde yapılmış deri organize sanayi yöneticileri yerinde gördüler ona benzer bir proje yaptılar bakanlığa sunduk sonucu bekliyoruz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Haber okumaktan sıkılan okuyucu f

09 Şubat 2018 Cuma 02:56

Bomba 32 nin metinlerini kim yazıyorsa aynı kelimeleri dönüp dönüp yazmasın... haberin içine ediyor

Ayazmana Sakini

16 Ocak 2018 Salı 13:38

2018 yılı bütçesi mecliste onaylandı ve kesinleşti. Madem bir proje var bunu haziran temmuz ayında gönderceksiniz ki 2018 bütçesine alınabilsin. Şimdi yazı yazdık demek aslında biz bu işe sahip çıkmadık şimdi de göz boyamak için yazı yazdık diyorlar. Bu ödenek yerine deri organize sanayindeki böyük firmalar cebinden vermeli. Devlete mi yükleyecekler pis kokularının bedelini.

Engelli hizmetli

16 Ocak 2018 Salı 11:36

Yanlış anlaşılmasın rumuzlu arkadaş. Engelli demek şudur:Normal insanlara göre en az %40 kayıptır.Bunun çok ilerisi,az ilerisi olmaz.Kime göre çok ileri kime göre az ileri.Bunun yanlış bir uygulama olduğunu MEB farketti, son alımda bu kadro için alım yapmadı.Önemli olan geçmişte yaptıkları hatayı düzeltmek.Zaten eninde sonunda düzelecek ama zaman sıkıntısı var.Her geçengün engelliler için zaman kaybı.Bundan dolayı sayın valimiz bu konulara duyarlı ve devletin hızlı yüzü.Engelliden hizmetli olmaz

Hakan Yücesoy

16 Ocak 2018 Salı 10:49

Burda bir halksağlığı sorunu var, umarım önlem alınır

Yanlış anlaşılmasın

16 Ocak 2018 Salı 09:52

Yukarıdaki yorumda engelli vatandaşlarımız çok ileri düzeyde bir engeli yoksa herşey olabilir demek istedim. ..O sınırı da devlet personel başkanlığı belirler ...

Galip

16 Ocak 2018 Salı 09:30

Sn. Valim bu konu şehrin gündeminde çok uzun bir süredir vardı. Çözüm konusunda somut adımlar atılmış olması sevindirici. Ancak şimdiye kadar bu konuda kesin bir çözüm üretmek için epey bir zaman geçti. İnsanlar sadece kokudan değil sağlıksız ortamlarda çalışmaktan dolayı da mağduriyet yaşadı. Kaybolan zamanı telafi etmek için hızlı davranmak biraz da olsa teselli olacak. Belediye dahil bu konuda herkes taşın altına elini sonuna kadar koyarsa bu iş olur.

halk

16 Ocak 2018 Salı 08:57

Biz ayazmana halkı olarak gerçekten en kısa sürede ve kesin bir çözüm istiyoruz. yazın balkonumuzda oturup camları açamıyoruz kokudan.

Engelli hizmetli

15 Ocak 2018 Pazartesi 23:07

Okullarda çalışan engelli hizmetlilerin sorunlarına el atarmısınız sayın valim?Engelliden hizmetli olmuyor.

Vatandaş

15 Ocak 2018 Pazartesi 22:58

Projeyi anlatması 3 yıldır yapılacak. Biz ölüryoruz kokudan her gün

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR