19 Nisan 2024 Cuma

VE BEKLENEN O HABER GELDİ

VE BEKLENEN O HABER GELDİ

Isparta

- AK Parti olarak son nefesimize kadar milletimizin hukukunu koruyacağız. Milletimizin hukukunu koruma gayreti içierisindeyiz. Bir yandan İstiklal mücadelemiz devam ediyor.  Medya üzerinden hükümeti dizayn etmeye çalışıyorlar. Geçti o günler. Kimse AK Parti'yi basın üzerinden dizayn etmeye çalışmasın. Biz buradayız ve sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. AK Parti'nin başarı öyküsünü anlamayanlar kardeşliğimizi hazmedemiyor.

Her bir milletvekilimize tek tek teşekkür ediyorum.

Bulunduğumuz makamların yüce milletin bize emaneti olduğunu unutmadık. AK Parti grubu anonim bir ruhtur ve bu ruha sahip çıkacağız.

Birileri hakaret ile uğraşırken biz işlerimize bakıyoruz.

Türkiye terör belasından kurtulana dek mücadelemiz devam edecek. Kilis'e atılan bombalar kirli bir planın parçasıdır. Buradan bir kez daha Kilis'te hayatını kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Saldırılarla zarara uğrayan esnafımızın zararını gidereceğiz. Kilis için ilave askeri önlemler alınıyor. İlave sağlık elemanlarıda göndereceğiz.Zırhlı ambulanslar da Kilis'te göreve başlayacak. Bu terör ve terör destekçileri hak ettikleri cevabı alacaklar.

Bu terör ve terör destekçileri hak ettikleri cevabı alacaktır. Uluslarararası toplum imtihanını doğru veremiyor. Avrupa başkentlerine terör örgütü çadırları açılabiliyor, terör liderleriyle röportaj yapılabiliyor. Bu faaliyetin adı gazetecilik olamaz. Kimse bunu hoşgörü ile karşılamamızı beklemesin.

Terör saldırılarına rağmen, Türkiye'yi daha iyi bir yere taşımak için çalışan iktidar var. Türkiye'yi sığ gündemlere hapsetmeye çalışıyorlar. Kendilerinin bile inanmadığı karamsar tablolarla milletimizi umutsuzluğa boğmak istiyorlar. Biz bunlara takılmayacağız, bizi yavaşlatmalarına izin vermeyeceğiz.

19 Nisan'da Strasbourg'da bir dizi görüşmelerde bulundum.Fransa'da bir ilk yaşadık. Türkçe hitap eden ilk başbakan olma gururu yaşadım.Bizim dilimiz Avrupa dilleri arasında yer alan aziz bir dildir. Avrupalı ülkelere terör örgütünün iyisi ve kötüsünün olmadığını, PKK ve DAEŞ'in hain birrer terör örgütü olduğunu hatırlattık. .

18 Nisan'da gençlerimizin merakla beklediği çeyiz hesabını başlattık.

STRASBOURG'DA TÜRKÇE KONUŞAN İLK BAŞBAKAN OLDUK

Biz şehitlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Şehitlerimizin eşleri, çocukları ömürlerin sonuna kadar AK Partililere ve millete emanettir.Şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına halel gelmesine asla müsaade etmeyiz.19 Nisan'da Strasbourg'TA bir toplantı gerçekleştirdik. O gün Strasbourg'ta Türkçe'nin Avrupa'nın bütün renklerinin temsil olmanın platformunda genelkurula hitap eden ilk Türk Başbakanı olmanın gururunu yaşadım, sizler adına bu gururu yaşadım. Bizim dilimiz Avrupa dillerinin en asli dilleri arasında yer alanaziz bir dildir. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde yaptığımız konuşmada Avrupa ülkelerine kendileriyle yüzleşme çağrısında bulundum. Ayrıca Avrupalı ülkelere terör örgütlerinin iyisi ve kötüsü olamadığını hatırlattım. Bazı Avrupalı ülkelerinin PKK ve PYD'ye destek vermesinin büyük bir ikiyüzlülük olduğunu söyledim. Biz her yerde bu ülkenin diliyle, duygularıyla bu milletin hissiyatıyla konuşuruz.

SELÇUKLU, OSMANLI, CUMHURİYETİ OTOYOLLARLA BİRLEŞTİRECEĞİZ

Tiyatro sahnesi olmayan illerimize sahne kazandıracağız. GENÇDES programına 50 milyon lira kaynak aktarıyoruz. Belli dönemlerde SGK primlerini yatıramayan sanatçılarımıza ödeme kolaylığı getireceğiz. 5846 fikir ve sanat eserleri kanununu TBMM'Ye sunacağız. 21 Nisan'da sayın Cumhurbaşkanımızla dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü olan Osman Gazi Köprüsü'nün son tabliyesini yerleştirdik. Başkaları Ankara'dan dışarı çıkmazken sayın Cumhurbaşkanımızla gurur duyduk. İstanbul'dan biri kalkacak ya Boğaziçi Köprüsü'nden ya da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçecek. Körfeze geldiğinde onların cedleri olan Osman Gazi Köprüsü'nden geçecek. Yolda Akçakoca'ya selam edecek. Şehzadeler diyarı Manisa'dan geçip, cumhuriyetin ve istiklalimizin sembolü olan İzmir'e 3 saatte ulaşacak. Tarihten nasipsizler var ya, Cumhuriyet'i anlatırken Osmanlı'yı unutanlar. Onların aksine biz Selçuklu'yu, Osmanlı'yı,Cumhuriyet'i birbirinden ayrılmaz olarak köprülerle, otoyollarla birleştirip nakış nakış işleyeceğiz.

SAYIN KILIÇDAROĞLU O KÖPRÜDEN GEÇİNCE NE DÜŞÜNECEK?

Bizim bu hizmetlerimizi anlamayanlar 7 ilimizi birbirine bağlayan bu hizmetleri anlamayanlar. Bu hizmetlere karşı çıkanlar. Sayın Kılıçdaroğlu Yalova'ya geldiğinde 1,5 saat dolaşıp öyle mi gidecek yoksaköprüden mi geçecek. Köprünün her adımında ne hissedecek. Tabii onun vakti bol,belki de inadına dolaşmayı tercih edebilir. Vaktini öyle geçirebilir. Ama bizim milletimizin vakti yok. Türkiye'den Pakistan'a bir heyet gider. Orada cumanamazını çabuk bir şekilde eda ederler. Arkadaki Hint müslümanları mırıldanırlar; Türkler Cuma'yı hızlı çıkıp gittiler. Muhammed İkbal de şöyle der onlara 'O senin gibi değil ki, namazı kılacak yola revan olacak. Türk'ün işi çok'. Bizim işimiz çok. İstanbul'dan İzmir'e 3 saatte varacağız, işimize bakacağız. Dün gece 02.30'da Bakanlar Kurulu'nun bitiminde Çankaya Köşkü'nden ayrılırken arkadaşlara "Bizim işimiz çok, kaybedecek 1 saniyemiz daha yok" dedim. Kim ki, arkadaşlarımızdan 1 saniyesini dahi dedikoduyla kaybedersek bizim aramızda yeri yoktur.

SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN NİYETİ YOK AMA ÇOCUKLARIN VAR

Çocuklarımızın hedefleri artık küçük değil. 23 Nisan'da çocuklara kucaklaştım. Birisine sordum ne olacaksın 'Başbakan olacağım' dedi.Biri yanıma yaklaştı 'Başbakan olmak için en çok hangi derse çalışmalıyım'dedi. Bir tanesine Anıtkabir'de yine aynı soruyu sordum 'Abim başbakan olacak'dedi. Peki sen ne olacaksın diye sordum, 'Cumhurbaşkanı olacağım' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun başbakan olma iddiası yok ama bizim çocuklarımızın var. Allah bu çocukların yüzündeki tebessümü hiç eksik etmesin. Bu çocukların geleceği dışında başka herhangi bir şey gönlümüze yer ederse secdeye kapanır tövbe-iistiğğfar ederiz. 1 Kasım'dan bu yana en önemli gelişmelerden biri AB ile ilişkilerdir. 3 kez Türkiye AB zirvesi gerçekleşti. Sayın Merkel 4 ayda 4 kez Türkiye'ye geldi. AB'yle mutabakatı yaptığımızda 'Türkiye'de kriz çıkacak' diye el ovuşturanlar çıktı ama Türkiye bu anlaşmayla kaybetmedi. Kasım ayında Ege'deki günlük kaçak sayısı 6 bin 882'y di. Bunları kademeli bir şekilde indirdik. Artık hiç batan mülteci botlarından, kıyıya vuran çocuk bedenlerinde bahseden var mı? Elhümdülillah yok.

HAZİRAN AYINDA 30'NCU FASLI AÇIYORUZ

AB'ye üyelik sürecinin hızlanması için haziran ayında 30'uncu faslı açıyoruz. Pazartesi günü Türkiye ve AB yetkilileri arasında Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesi için görüşmeler yapılacak. Vize muafiyeti çerçevesinde yasal düzenlemelerin büyük bir kısmını gerçekleştirdik.AB tarafından gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Bu bizim taahhütümüzdür ve mutlaka gerçekleşecektir.

TAŞERONA KADRO MÜJDESİ

Dün Bakanlar Kurulu'nda ele aldık. 720 bin çalışanın kamuya geçiş esaslarını belirledik. Kamu güvencesi altına alıncakların tamamı 1 Kasım'dan önce kamuda taşeron çalışanlardan olacak. Kıdem tazminatları, yıllık izinleri bakımından hepsi devlet güvencesinde olacak.

FENERBAHÇE TRABZONSPOR MAÇI

Spor müsabakalarında bir daha böyle görüntülerin yaşanmamas ıiçin ne gerekirse yapacağız.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR