19 Mart 2024 Salı

VATANDAŞI ŞOK EDEN CEVAP !

Gölcük Tabiat Parkı'nda özellikle kadınların namaz kılması için mescit yapılması istendi, Devlet Sidre Tepesi Muharrem Dede ile Gökçay Piri Efendi Türbesi'ni adres olarak gösterdi.

Isparta

Başbakanlık İletişim Merkezi, bir vatandaşın Gölcük TabiatParkı'nda mescit olmamasına yönelik şikayetine ilginç bir cevap verdi. GölcükTabiat Parkı'nda özellikle bayanlar için namaz kılınacak mescit yapılmasıyönündeki talebi değerlendiren BİMER, ilgili kurumun görüşünü başvuru sahibiile paylaştı. Kurum, Gölcük'te mescit isteyen vatandaşa kilometrelerceuzaklıktaki Sidre Tepesi'ndeki Muharrem Dede Türbesi'ni ve Gökçay'daki PiriEfendi Türbesi'ni gösterdi.

 

İsmi bizde saklı vatandaşın BİMER'e gönderdiği mesajında şutalepte bulundu:

 

"ISPARTA ili merkez Gölcük tabiat parkında bir çok ailepiknik yapmakta sporcular spor yapmakta il dışından bir çok turist gelmekte. Bugüzel doğa harikasına yazın günlük ortalama 800 araç giriş çıkış yapmaktadır.Ama koskoca milli parkta bir tane mescit yok.Yıllardır erkeklerin arasında,ağaçların arasında hayvan dışkılarının içinde kadınlar namaz kılmaktadır. Birçok kişide bu yüzdende namazını kılamamaktadır. Bu durum Ispartamızayakışmamaktadır. Gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve sonuçtan bilgi verilmesiniarz ederim."

 

BİMER'de ilgili kurumun görüşü doğrultusunda şu cevabıverdi:

 

"İlgi sayılı BİMER şikayet dilekçenizde; Isparta GölcükTabiat Parkında mescit bulunmadığı belirtilmektedir. Isparta Gölcük TabiatParkı 5925 hektar büyüklüğünde olup; tabiat parkı sınırları içerinde D.S.İ. Günübirlik KullanımAlanı içerisinde, Gökçay mevkiinde Piri Efendi Türbesi'nde, Sidre tepemevkiinde Muharrem Dede Türbesi'nde mescit bulunmaktadır. Ayrıca Gölcük TabiatParkına 600 metre mesafede bulunan Milas Mesireliğinde de mescit bulunmaktadır. Ayrıca alan 1.Derece Doğal Sit statüsünde olduğundan yapılaşmaya ve konaklamaya izinverilmemektedir. İlgili mevzuatlarda değişiklik olması durumunda yoğun ziyaretçialan günübirlik kullanım alanlarına mescit yapılması ile ilgili taleplerdeğerlendirilecektir. Bilgilerinize rica ederim. Hasan Hüseyin ÖLÇER ŞubeMüdürü 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet Boyan

17 Ekim 2014 Cuma 04:04

Önce Gölcük'e bir bakım yapın yolları düzeltin. Daha düzenli ağaç dikin. Daha da denetimli hale getirin. Sanki millet namaz kılmaktan yer bulamıyor. Namaz kılmak isteyen her yer de kılar. Orası tabiat parkı. Mescidin caminin ne işi var. Bana kalsa insan bile girmesin. Girdiğimiz heryeri mahvediyoruz.

bojuware 201

16 Ekim 2014 Perşembe 12:08

hadi ya ne ulvi boyuta geldik artık cennet dar gelir. Sen hırsıza arsıza karşılık alarak oy vericeksin idareci yapıcaksın. Deliliği kendini aşmış adamın anlandığı bedre vs yerde feyz alıcaksın. Allaha şık koşarcasına. İslam diye dede lere adak bez bağlıyacaksın. Olmayan beyninle islamı inancı itikatı fet ediceksin. Cahilliğin merkebi alim hırsızı yönetici zalim yap. Milasa mescit yap. Mescitler tepenize çöksün ulan zavallılar.

hasan

16 Ekim 2014 Perşembe 11:51

hayvan barınagı desen anında yaparlar hayvan kadar haysiyetimiz yok.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR