25 Nisan 2024 Perşembe

VATANDAŞ BIKTI KENDİ ZEVKLERİ İÇİN ....

VATANDAŞ BIKTI KENDİ ZEVKLERİ İÇİN ....

Isparta

Şarkikaraağaç'lı bir vatandaş  gönderdiği şikayette araçlardan vemotorsikletlerden rahatsızlığını dile getirdi.

Cadde ve Sokaklardaki Aşırı Yüksek Egzoz SesleriVatandaşların Tepkisine Neden Oldu. Egzoz Seslerine Denetim Getirilmesini İsteyen Vatandaşlar Yüksek Cezaların Getirilmesini İstedi.

 

Öğrencilerin, bebeklerin ve yaşlıların egzoz seslerinden çok rahatsız olduğunu kaydeden vatandaşlar rahatsızlık verici nitelikteki egzoz seslerine ağır cezalar uygulanmasını istedi. Şikayetlerde egzoza takılan apartmanlar ile çıkartılan seslerin muayenelerde tespit edilmesi gerektiği belirtildi.

 

Kendi Zevkleri İçin Çevreye Zarar Veriyorlar

 

Motorun egzoza yansıyan seslerini susturmak için yapılan egzozlar otomobil kullanıcılar tarafından farklı amaçlarla kullanılınca tepkilere neden oldu.

 

Türkiye’nin Şikayet Platformu Şikayet var’a Şarkikaraağaç’ta yaşayan bir vatandaş tarafından gönderilen şikayetlerde trafikte gürültü kirliliğine neden olan egzoz seslerinin denetlenmesi istenildi. Vatandaşlar şikayetlerinde “ Şarkikaraağaç’ta Son günlerde trafikte aşırı egzoz sesleri egzoza takılan aparat ile gürültü kirliliğine neden oluyor. Şarkikaraağaç İlçe Emniyet görevlileri tarafından, müdahale edilip uyarılmasına ve ceza uygulamasına hiç şahit olmadık.

Bu husustan çoğu vatandaş şikayetçi ama kimi kime şikayet edeceğiz. Biz vatandaş olarak dile getirmek ve dikkatinize arz etmek istiyoruz.Bir zamanlar havalı kornolar; hastaları, ders çalışan öğrencileri, uyuyan bebek, çocuk ve kişileri yerinde hoplatarak rahatsızlık veriyordu.

Havalı korna kullanan araçlara ceza kesilerek ve muayene istasyonlarında kontrol ile önlenme başarısı gösterildi. Şimdi ise plakasız kros motosikletleri ve çoğu araçlarında egzozlarına yaptırdıkları işlem ile sanki ralli arabası gibi aşırı bir egzoz sesi ile kendi zevkleri için topluma ve çevreye rahatsızlık vermektedirler.”diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

Şarkikaraağaç Ekspres Gazetesi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

derdeniz

21 Kasım 2016 Pazartesi 10:40

Isparta çayboyunda plakasız motorlar cirit atıyor. bakın ne diyorum cirit atıyorlar. denetim falan hak getire. adam gece 12-12:30 arası 10 defa egzos patlata patlata geçiyor. trafiği arıyorum hiç bir şey yapılmıyor. plaka yok, kask yok ama egzos var.bakın ilgilenen varsa burdan tekrar ihbar ediyorum, çayboyu ve bahçeşehir köprüsü ile emre mah kahveleri arasındaki yol. motor gürültüsünden durulmuyor.yolda sisi yanan, camı filmli olan arabalar kimseyi rahatsız etmiyor, bunlar rahatsız edyr

Şevki Yılmaz GÜVEN

20 Kasım 2015 Cuma 20:03

Egzoz gürültüsünden dolayı, vatandaş çok rahatsız.Şehrin huzurunu bozuyorlar. Caddelerde çılgınca araç ve motor kullananlar var.Mobeseler ne güne duruyor ! Şahıslar tesbit edilmeli ve cezaları verilmelidir diye düşünüyorum.Allah, polislerimize sabır versin. Vatandaşların da polisimize yardımcı olmaları gerekiyor Cep telefonları ile araçlarının fotografları çekilir ve yetkili mercilere gönderilirse, mutlaka cezaları kesilir.

Öğretmen

20 Kasım 2015 Cuma 15:18

Öğrencileri rahatsız eden kişiler en kısa sürede tespit edilmez ise Isparta adına üzücü olacaktır. Caydırıcı cezalar verilmeli ve arabaları, ehliyetleri elinden alınmalıdır. Isparta'nın adını kötüye çıkarma hakları yok...

sengetli

20 Kasım 2015 Cuma 14:49

ısparta şehir merkezinde trafik polislerini göreve davet ediyorum.eksozu açık araba ve motosikletlere lütfen göz açtırmayınız.bu araçlara karşı denetimlerin artırmalarını rica ediyoruz.yapılan denetimlerle ağır cezalar ve men edilmesini istiyoruz.

yalvaçlı

21 Kasım 2015 Cumartesi 00:46

yalvaç,tada durum farklı değil polis görevini yapmıyor üniversitede okuyan kız öğrencileri okadar rahatsız ediyorlarki insan bazen soruyor bunların anası bacısı yokmu diye tüm bunlar motor ve abart eksoz takılan araçlarla çevreye verdikleri rahatsızlıkların yanında allah korusun çok büyük kazalarada davetiye çıkarıyorlar ayrıca öğrenci servisleride aynı bakan yok denetliyen yok ortam üç beş zibidinin eline kalmış

egzoz gürültü

20 Kasım 2015 Cuma 13:10

bir beyaz şahin bir de bordo doğan herhalde benzine yazık yabancıları (KIZ ÖĞRENCİLERİ) rahatsız edenler beirlenmeli

hasan mengüder

20 Kasım 2015 Cuma 11:53

Isparta merkezde aynı sorunla karşı karşıya 18-20 yaşlarındaki kişiler hem kendi hemde başkalarının canlarını hiçe sayıp spin atıyor insanların üzerine araç sürüyor motor ve egzoz sesleri de cabası,

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR