23 Nisan 2024 Salı

Vatan için ölüme koştu

Vatan için ölüme koştu

Isparta

Ispartalı Deniz Harp Okulu Öğrencisi Burak Kocabaş,ailesiyle birlikte mezuniyetini kutlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbecilere karşı sokaklara çıkılması çağrısı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne koydu.

 

15 Temmuz kanlı terörist darbe girişiminde Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polisini demokrasi mücadelesien şehit veren Isparta'nın bir de gazisi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işgal girişimine karşı polis ve halkın el ele  darbeci askerlere karşı verdiği mücadelede ölenler ve yalanananlar da oldu. Yaralananlar arasında Ispartalı Deniz Harp Okulu Öğrencisi Burak Kocabaş da bulunuyor. Mezun olduğu gün çıkan darbe olayına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak verip İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne koşan Burak Kocabaş, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucunda bacağından vuralarak ağır şekilde yaralandı. 15 gündür İstanbul Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Kocabaş,Isparta'nın gururu oldu.

            Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi önündeki olaylarda yaralanan Ispartalı Burak Kocabaş'ı tadevi gördüğü Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Terörist darbe girişimine karşı Burak Kocabaş'ın ortaya koyduğu mücadeleden ötürü teşekkür eden Bilgiç, hastanede bekleyen ailesiyle de sohbet etti.

            Akdeniz muhabirinin görüştüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, duygularını şöyle aktardı:

            "Alın size Ispartalı bir kahraman daha. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Burak Kocabaş.Deniz Lisesi mezunu. İstanbul Deniz Harp Okulu son sınıf öğrencisi.Mezuniyetini kutluyor. Annesi-babası Isparta'dan kalkmış gelmişler. Tüm akrabaları burada onun Deniz Harp Okulu'ni bitirmesini kutluyor. Ama şansız bir günde. Cumhurbaşkanımızın halkın sokağa çıkması çağrısı sonrasında hiç düşünmeden annesi-babası ve kardeşleriyle birlikte Saraçhane'ye koşmuş.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işgaline karşı verilen mücadeleye katılmış.Polisin yanında yer almış. Tankların, silahların önüne siper durmuş. Şansız birolay sonucu bacağından vurulmuş. 15 gündür Haseki Eğitim Hastanesi'nde tedavi altında tutuluyor. Kendisini ziyaret ettim teşekkür ettim. Yaşadığı kahramanlık olayını dinledim. Gazimizin sağlık durumu Allah'a şükür çok iyi. Babası Orhanbeyle sohbet ettik. Isparta TEİAŞ'ta çalışıyor. Kendisine böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ettim. Diğer kardeşleri de babası da Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak verip, darbecilere karşı durmuşlar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Dinlerken gözlerim yaşardı, Burak gibi birçok kahramanımız var. Kimisi şehit oldu, kimisi gazi, kimisi de Allah'a şükür hiçbir şey olmadan kurtuldu. Bir kez daha Gazimiz Burak Kocabaş ve ailesini kutluyorum, acil şifalar diliyorum."

            Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, dün İstanbul'dan Isparta'ya gazi Burak Kocabaş'ın TEİAŞ'ta çalışan babası Orhan Kocabaş ile birlikte geldi.Bilgiç ve Kocabaş, yol boyunca sohbet etti.

NE OLMUŞTU?

            İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Vezneciler'de bulunan binasını işgal eden bir grup asker ilepolis arasında saatler süren çatışma yaklaşık 5 saat sürdü.

                Bazı vatandaşların ağır yaralandığı çatışma sonrasında polis vatandaşlarla birlikte belediye binasına girdi. Vatandaşlar ele geçirdikleri bir askeri linç etmek istedi.

               İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) kapatan askerler ve polis arasında çıkan çatışma yaşandı.  Polis ekiplerinin teslim ol çağrısına askerlerin ateşle karşılık vermesi üzerine özel harekat ekipleri askerlerin olduğu yere yönelerek operasyon başlattı. Askerler tarafından vatandaşların ve polis ekiplerinin üzerine plastik mermi ve gaz bombası sıkıldı. Olay yerinde bulunan çok sayıda yaralı ambulanslarla hastanelere taşındı.

Akdeniz Gazetesi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR