19 Mart 2024 Salı

VALİLİK KARARINI VERDİ

VALİLİK KARARINI VERDİ

Isparta

ISPARTA Davraz Kayak Merkezi’nde snowtubing yaparken çarpışarak hayatını kaybeden sınıfı öğretmeni 36 yaşındaki Gülhan Ulutaş’ın ardından Isparta Valiliği, snowtubing, zin-line gibi aktivitelerinin yapılamasını geçici olarak durdurdu.

ISPARTA Valiliği İl İdari Kurulu, Davraz Kayak Merkezi'nde snowtubing ve zip-line gibi aktiviteleri geçici olarak durdurdu.

Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman imzasıyla alınan İlİdari Kurul kararı gereğince Davraz Kayak Merkezinde, snow tubing  (şişme bot üzerinde kayak) ve zip-line gibiaktiviteler durduruldu. Alınan kararda teleksi, telesiyej tesislerinde ve kayak pistlerinde güvenlik ağlarının yapılması, kayak pistlerinin işaretlenmesi,mekanik tesislerin taşıma direklerinin minderlerle kaplanması, sporcuların kask, dizlik ve dirseklik gibi gerekli tedbirleri alınarak antrenörler eşliğinde pistlere çıkması gerektiği belirtildi.

Kararda son günlerde yaşanan istenmeyen ölümcül kazalardan dolayı belirtilen tedbirlerin ivedi şekilde alınmasının gerektiğine dikkat çekilerek “Valiliğimiz tarafından yeni bir yönerge yayımlanana kadar özel müteşebbislere sağlanan snowtubing ve zip-line gibi aktivitelerin yapılanması geçici olarak durdurulmuştur” denildi. 

AİLESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Snowtubing kazasında yaşamını yitiren öğretmen Gülhan Ulutaş'ın ailesinin, kazada ihmal olduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR