29 Mart 2024 Cuma

VALİLİK GENELGESİ

İSMAİL TANIŞMAN yazıyor.....

Isparta

Geçen hafta, ulusal basına Isparta Valiliği tarafından,Valilik emri altında çalışan kurumlara, “kurum çalışanlarının kullandığı bilgisayarlarında Cumhurbaşkanı ve devlet görevlilerine hakaret sayılacak paylaşım, bilgi, belge ve resimlerin olmaması, aksi takdirde ilgili şahısların öncelikle idari, daha sonra da adli kurumlara sevk olunacağı” bilgisi düştü.

Isparta Vali Yardımcımız Fevzi GÜNEŞ bey imzalı yayınlanan bu genelgeyle, kamu görevinde çalışıp maaş alanlar, “iş” ortamlarında devlet büyüklerine karşı hakaret sayılacak belge ve paylaşımlardan kaçınmaları hususunda uyarıldı.

Konuyu biraz daha açacak olursak genelgede devlet emrinde çalışanlar, iş dışındaki kendi özel hayatlarında elbette özgürdürler. Ayrıcazaten TCK’nın 125. ve 299. Maddeleri mezkûr bu suçu işleyenler hakkında gerekli düzenlemeyi getirmiştir. Yani Sayın Valimiz devlet olarak, baba olarak, büyük olarak  çalışanlarının üzücü bir durumla karşılaşmamalarını istediğinden uyarma ihtiyacı duymuştur.

Ama bu genelge, devletin başının kamuoyu nezdinde yıpratılmasından fayda uman solcu ve Atatürkçü geçinen medya tarafından ulusal bazda günlerce dillendirilmiştir. Aynı medya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı“eleştirmenin” (!)  ağır suç sayılmasınıda kabul edemiyorlarmış. Bu yönüyle devleti ve devletin valilerini diktatoryal bir çizgide görmekte olduklarını sekiz sütuna manşet medyada kullandılar.

Aynı medyaya sormak lazım. Kanunlarda devlet büyüklerine karşı işlenecek suçlar hakkında hükümler ta Atatürk’ten beri kendileri kanunlaştırıldığı belli iken, bu tür suç işleyenleri TC devletinin mazur görülmesi mi bekleniyor? Çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde insanlar dilediği gibi hareket ediyorlar. İstedikleri bilgi ve belgeyi paylaşıyorlar. Buna birşey diyen yok. Ama ortada kanunla çerçevesi çizilmiş bir suç varken, bu suçu devletin size sunduğu imkânlarla yapmanın gereği ne olacak? Bunu da özgürlük müsayacaksınız, demokrasi mi sayacaksınız?

İnsanın sorulara devam edesi geliyor. Böyle bir özgürlükhevesiniz, neden Atatürk döneminde ve Milli Şef İnönü döneminde yoktu? 1960 ve 1980 darbesi dönemlerinde o özgürlükçü sesiniz nerelerdeydi? Askerin jakoben yüzüne karşı neden özgürlük ve demokrasi naraları atılmadı? Galiba sadece ucuzkahramanlık peşinde gibisiniz.  Ya da tek derdiniz on üç yıldır iktidara sizi yaklaştırmayan uzun adam.

Feryadınızdan anlaşılan o ki, Ak Parti iktidarda. Başkanlıksistemi de gelecek. Ve artık sol olarak iktidarı ancak rüyalarınızda görebileceğinizi anladınız. Bu milletin sizin çizginizden bir başkanı aslaseçmeyeceği de belli oldu. Bu nedenle iktidar nimetleri ile neler kaçırdığınızı 15 senedir iliklerinize kadar hissettiniz. Bütün agresifliğiniz de bu yüzden.Biz sizi gayet iyi anlıyoruz. Ama biz sizin şifrelerinizi Sümela’dan önceçözdük. Artık siz Niğde’yi ve Bor’u haritadan bulun ve yerlerini iyice ezberleyin.

Çünkü, kaçacaklar, gidecekler, muhtar bile olamayacaklar,memleketi satacaklar dediğiniz iktidarımız çok şükür hala ülkesi ve milleti için hizmet üstüne hizmet sevdasında ve dimdik ayakta. Daha yapacak çok işimizvar. İstanbul’a kanal, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, dünyanın en yüksek barajları, her şeyini yüzde yüz kendimizin üreteceği askeri teçhizatlar milletimizin hizmetine sunulmak üzere.

O kadar ki, iktidarımızın yatırımları neticesinde şehrimiz Isparta yaşanabilirlikte ülkemizde ilk sıraya yerleşmiştir. Ayrıca;hizmetlerimiz durmaksızın devam edecektir. Kimse merak buyurmasın, bu coğrafyada bizi savaşların, çatışmaların ve kargaşanın içine çekmeye çalışanlar, yatırımlarını bir bir tamamlayan Türkiye karşısında hayretler içinde kalmaya devam edecekler.

 

Sayın Valimiz Vahdettin bey, etnik kimlik olarak güneydoğutandanslı bir vatandaşımız olmasına rağmen, halihazırda güneydoğuda devlete karşı sürdürülen gerilla savaşının bu ülkenin kalbine vurulacak bir hançer olduğunu hepimizden daha iyi bildiği için yukarıdaki uyarıyı yapma ihtiyacı duymuştur. Bu nedenle eleştirilmek yerine bilakis övgüyü ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir.

Sayın Valim biz Ispartalılar olarak sizin değerinizi biliyoruz, hizmetlerinizi de takdir ediyoruz. Bu eleştiriler yüzünden kişiliğiniz ve inancınız gereği kırılmayacağınızı da gayet iyi biliyoruz.Isparta olarak her daim yanınızdayız. Allah yar ve yardımcınız olsun.

İsmail TANIŞMAN—Ak Parti Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gülder

11 Şubat 2016 Perşembe 23:06

keşke yazdıklarını kendine tatbik edebilsende haramla helali ayıra bilsen senin tek bildiğin dua helal haram ver allahım ver unuttuğun tek şey toprağın alttı senin o sattığın yangın tüpleri bile seni söndürmeye yetmeyecek tüpçü güzeli.

a.o.y.

11 Şubat 2016 Perşembe 22:13

İso döktürmüşün. . Topla!

demokrasi? hukuk?

11 Şubat 2016 Perşembe 21:33

adalet? ve kalkınma? palavrası. kopenaktan kopuş? ey mursi? ey vaşinkton? kaç tonsun? zavallı obama, gel burda başkan gör.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR