26 Nisan 2024 Cuma

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI DOĞA İÇİN ÇÖP TOPLADI

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI DOĞA İÇİN ÇÖP TOPLADI

Isparta

ISPARTA Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında daha temiz bir çevre sloganıyla, şehrin oksijen deposu olarak bilinen Kent Ormanı, Sidre Tepesi ve Öküz Battı bölgesinde yüzlerce kişinin katılımıyla temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Etkinliği katılan Vali Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ellerine poşet alıp çöp topladı.

‘Temiz Çevre İçin Belediye Halk El Ele Yürüyoruz’ etkinliği kapsamında sırtındaki bebeğinden, çocuğuna, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden, doğa yürüyüşçülerine yüzlerce kişi gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak adına temizlik çalışması gerçekleştirdi. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşleri ile yüzlerce vatandaş sabah 09.00’da Gökçay Mesirelik alanında buluştu.

Katılımcılara doğa yürüyüşü ve temizlik öncesinde sabah kahvaltısı olarak simit, peynir ikramında bulunulurken, vatandaşlar yürüyüş güzergahında bulunan ve bilinçsizce doğaya atılan çöpleri ellerindeki çöp poşetlerinde topladı. Kent Ormanı, Sidre Tepesi ve Öküz Battı yol güzergâhı üzerinde bulunan çöpler toplandı.

Beraberinde misafirleri ve eşi ile birlikte çevre temizliğine katılan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Ispartalıların çevre dostu olduğu vurgusu yaptı. Çevreye duyarlı olan Isparta halkının yoğun katılımıyla programın gerçekleştiğini aktaran Vali Ömer Seymenoğlu, “Belediye Başkanımıza ve şahsında belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Isparta ilimiz genel anlamda zaten temiz. Çok fazla bir sorunu yok. Belediyemizde imkanları dahilinde gayet iyi çalışıyor. Bizde hemşehrilerimizle beraber bugün bir katkı sunalım dedik. Pazar günü vatandaşlarımızla birlikte alana çıktık. Elbirliği ile çevre bilincini ve farkındalığı ortaya koyabilmek için bir temizlik çalışması yaptık. Bu bir başlangıç. Bunu bütün vatandaşlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın sahiplenmesi lazım” derken projeden dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Programa sadece vatandaşların değil, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığını belirten Vali Seymenoğlu, “Demek ki, Isparta olarak bunun zaten farkındayız. İnşallah şehrimiz için hayırlı uğurlu olur temennilerinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, ülkenin en büyük sorunlarından birisinin atıklar olduğunu dile getirdi. Geri dönüşümde kullanılmayan, araziye bırakılan yıllarca doğada erimeyen, bertaraf olamayan atıklar konusuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Burada bu farkındalığı ortaya koyabilmek için belediye olarak Sayın Valimiz ve hemşehrilerimizle beraber toplandık. Şehrimiz bizim, ülkemiz bizim o halde biz buraları çok temiz tutmak zorundayız. Bu konuda hassas olmayan vatandaşlarımızda olabiliyor. Onlara da bu farkındalığı göstermek istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği, doğamızın güzelliği için mutlaka bu temizliği yapmak zorundayız. Bizlerde bugün bu bölgemizdeki atıkları toplayarak, bertaraf için gerekli yerlere gönderme amacındayız. İnşallah amacımıza ulaşarak, bunun devamını sağlayarak tertemiz bir Isparta olsun istiyoruz. Isparta’mız temiz bir şehir. Dışardan gelen vatandaşlarımız tarafından şehrimizin temizliği takdirle karşılanıyor. Ancak vatandaşlarımızın piknik yaptığı, vakit geçirdiği, dinlendiği yerlerde zaman zaman kirlilikler oluyor. Bugün buraya gelerek, ellerine çöp poşetlerini alarak çevre temizliğine katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin de aramızda olması bizi çok mutlu etmiştir, teşekkür ediyorum” dedi.

Gökçay’dan başlayarak Kent Ormanı, Sidre Tepesinden devam eden ve Öküz Battı Mesireliğinde son bulan etkinlik sonrasında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gülkentli

22 Temmuz 2019 Pazartesi 20:19

yollara şişe atanlara ve izmarit atanlara kaldırimlara izmarit atanlara ve çöp atanlara çeza olmadiktan sonra ne kadar temizlik yaparsan yap temizlik olmaz halk biliçli olmadiktan sonra saygılar

çevreci baba

22 Temmuz 2019 Pazartesi 14:34

nihayet güzel ve faydalı bir etkinlik organize etmişsiniz tebrikler. Bir öneri : okullar açıldığında okulların doğa kulüpleri bir plan dahilinde bütün mesire yerlerinde bunu yapabilir.yaşlıları durduramayız belki ama okuyanları duyarlı hale getirebiliriz.

Zekeriya

22 Temmuz 2019 Pazartesi 12:47

vatandaş oturduğu yere çekirdeğin kabuğunu atıyor.Bunlara **** takiple anın da ciddi cezalar yazılsın .

avukat

22 Temmuz 2019 Pazartesi 12:02

şehir içindeki çöp koyteynırların verdiği pis koku ve tere saçılan çöpleri temizleyin önce.o konteynırlar pis pis koku salıyor.

dikkat

22 Temmuz 2019 Pazartesi 11:50

Şov yapacağınıza ısparta yı adam edin

Ispartalıdırkendisi

22 Temmuz 2019 Pazartesi 11:29

Her yeriniz hava , her yeriniz şov (haberim yokmuş gibi çek evladım)

ISPARTA lı

22 Temmuz 2019 Pazartesi 11:20

vatantaş biliçli olmadiktan sonra her gün temizlik yapsanda vatantaşa yaranamazsın araba dan izmaritı ve çöpünü atar yer farketmez ormon olur şehir içi olur doğa olur tirafik işiklarında araba küllüklerinı yola boşaltanlarla dolu ülke hatırlatma

SADASD

22 Temmuz 2019 Pazartesi 08:57

birazda sayın vali ve belediye başkanı kafeler caddesine, yedişehitler mahallesine el atsın. bira şişeleri izmaritler, pavyonlar, holiganlar, psikopatlar, kaldırım işgalleri cirit atıyor. daha faydalı olur bence

temizlikk

22 Temmuz 2019 Pazartesi 08:38

komiksin başkan, temizliğe önce kendi çevrenden başlasaydın keşke...

Gurbetçi

21 Temmuz 2019 Pazar 20:46

Papağan ve kuşların gıpta ettiği şehir İSPARTA HER TARAF AY ÇİÇEĞİ KABUĞU İSPARTA BİRAZ KENDİNE GEL ŞEHRİ REZİL HALE GETİRMİŞ SİNİZ

Isparta.

21 Temmuz 2019 Pazar 17:47

Yani tam tribünlük hareketler Sever sayın başkan bu işleri.

moonlight

21 Temmuz 2019 Pazar 16:41

bu arada geçen gün otobüs duraklarınin çevresinde saatlerce çöp aradım 1 tane ufak çöp zor buldum bir el atılmalı oraya.Bir de büyük geri dönüşüm konmalı.Otobüs duraklarından da herkes sigara fırlatıp duruyor yola

moonlight

21 Temmuz 2019 Pazar 16:38

Olay çöp toplamakta değil, attırmamakta. Artık devletin her plastik şiseye depozito alması lazım geri getirene makineden iade versin.

En büyük benim

21 Temmuz 2019 Pazar 16:23

Çok Güzel Hareketler Bunlar Zıba laba lap bap baapp

aa

21 Temmuz 2019 Pazar 16:20

guzel bir etkinlik..toplanan copler valilik onunde sergilenirse cevreye duyarli olunmasi konusunda bilincli bir calisma yapilmis olur

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR