27 Nisan 2024 Cumartesi

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN’DAN İZMARİT ATMAYIN UYARISI

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN’DAN İZMARİT ATMAYIN UYARISI

Isparta

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, dün Valilik Göl Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlardan sorunların çözümü noktasında  acele etmelerini isteyen Vali Şehmus Günaydın "Muhtarlarımızı bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız.Köylerde mahallelerde tespit ettiğiniz hususları ilgi birimlere aktarırsanız sorunların çözümü o kadar kolay olur. Sorunları geciktirmeyecek, hızlı bir şekilde ilgili birime ileteceğiz. Kış yaklaşıyor. Muhtarlarımız bize gelemeyen,ihtiyaç sahibi  vatandaşları tespit edip mutlaka bize bildirsin" dedi.

İZMARİT ATMAYIN

Isparta'da geçen hafta yurt içi ve yurtdışı turizm potansiyelinden gerekli payı alması için çalıştay düzenlendiğini anımsatan Vali Şehmus Günaydın, " Şehrimizin eksikliklerini gidermek zorundayız.Bunlardan biri yere sigara izmariti atılması. Bu ciddi rahatsızlık veriyor. Tüm vatandaşlarımıza ve sigara içenlere sesleniyorum. Lütfen sigara izmaritini çöp kutularına atalım. Yeri kirletme konusunda hassas davranalım. Özen gösterelim.  Çünkü temiz şehir hepimizin ortak arzusu. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Bu tür davranış içinde olanları ikaz edelim. Kendimiz yapıyorsak vazgeçelim. Turizmin gelişmesi için öncelikle bizim  üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bunları yapmazsak bu sefer beklentiler gerçekleşmez.Çevre temizliğine gayret gösterirsek netice alırız" dedi.

SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Isparta'da çok sık trafik kazaları meydana geldiğine dikkat çeken Vali Günaydın, "Herkes dikkat etmek, eksikliklerini tamamlamak zorunda. Şehir içinde çok süratli gidiyor sürücülerimiz. Geçen gün konağın önünde karşı tarafta bir kaza oluyor. Kazaya karışan araç karşı tarafageçip  kaldırımdaki vatandaşı az kalsın yaralıyordu. İstasyon  Caddesi gibi yayaların yoğun olduğu bir caddede dikkat etmiyoruz. Herkesin can ve mal güvenliği için trafik kurallarına riayet etmemiz gerekiyor" diye  konuştu.

KÖTÜ TEZAHÜRATA GEÇİT YOK

Hafta sonu Isparta'da Bölgesel Amatör Ligde aynı grupta mücadele eden Isparta Davrazspor ve Eğirdirspor maçı olacağını kaydeden Vali Günaydın, "Biz her iki takımda bizim anlayışıyla hareket ediyoruz.Eğirdirspor da Isparta Davrazspor'da bizim. Bize yakışan taşkınlıktan uzak birmaç olsun istiyorum.    Geçen maçlarda taraftar gruplarımızı toplamış ikaz etmiştim. Biz centilmenliğimizle ön planaçıkalım dedim. Kötü tezahürat olması diye toplantı yaptık. Büyük ölçüde buna uyuluyor. ama uymayan küçük bir azanlık var. Onları da tespit ettik. Bu maça küfür ettiği tespit edilen taraftarlar alınmayacak.  Bundan sonra da kötü tezahürat yapanlar tespit edilecek. Tespit edilenler hiç bir şekilde maçlara alınmayacak. Önemlibir maç var. Isparat'nın derbisidir. Bu güzel iki takım bir araya gelecek.Sonuç ne olursa olsun biz Isparta'yız hepimiz biriz. Yenilen yeneni tebrik etsin. Kazanan Isparta olacak. Biz her iki takımı da destekliyoruz"  açıklamasında bulundu.

HAVA KİRLİLİĞİNİN YOĞUN OLDUĞU MAHALLELERDE DENETİM ARTACAK

Isparta'da kış şartlarıyla birlikte özellikle Çevre yolu mevkiinde belirgin şekilde görülen hava kirliliği konusunda ne tür tedbirler alınacağına ilişkin soruya Vali Günaydın, "Bununla ilgili toplantılar yapıldı.  Kararlar alındı. Kötü kömür kullanılması yasak. Mahalli Çevre Kurulu da karar alındı. Çevre Müdürlüğü ve Belediye'nin denetimlerini sıklaştırmaları konusunda talimatları verelim.Arkadaşlar o bölgelerde denetimlerini sıklaştırsınlar" açıklamasında bulundu.

ÇALIŞMALARI KARAYOLLARI TAKİP EDECEK

Onarım çalışmaları devam eden Eğirdir yolundaki çalışmaların bir an evvel bitirilmesi için gerekli talimatı verdikten sonra Karayolları Bölge Müdürü ile toplantı yapıldığını ileten Vali Günaydın, " Orada yapılan tüm çalışmalar bundan sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bizzat takibinde olacak.  Orada yapılanı takip edeceğiz. Yapmadığı takdirde gereken müeyyideyi uygulayacağız. Hepimize görev düşüyor. Vatandaşlarımızın canı bize emanettir. İlgili kurumlara ve müteahhide söylenmesi gereken her şeyi söyledik. Talimatları verdik. Bu  yolun bir an evvel bitmesi için gereken talimat verildi. Ama bizim de trafik kurallarına uymamız gerekiyor"  dedi.     

MİGROS KAVŞAĞI İHALESİ YAPILDI

Migros Kavşağı düzenleme projesi ihalesinin yapıldığını ve Karayolları Bölge Müdürlügü'nce değerlendirdiğini  söyleyen Vali Günaydın, "İhale yapıldı.Sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Önemli bir ihaleydi. Kamu İhale Kurumu'na bir itiraz olmuş. İnşallah en kısa sürede bu itiraz neticelenir  ve burada çalışmaya hızlı bir şekilde başlayıp vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gereken tüm çalışmaları yaparız" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kira mağduru

24 Kasım 2016 Perşembe 21:13

Vali bey sigara izmaritini bırakın da ıspartadaki şu uçuk kiralara kaçak apartlara kira vergisi ödememek için zorla 800 liralık kira sözlemesinin yanında 100 liralık kira sözleşmesi imzalatanlara bir çözüm bulun sigaradan daha çok bozuyor sağlığımızı

DEMET

24 Kasım 2016 Perşembe 09:46

SAYIN VALİM HAVA KİRLİ ÇEVRE KİRLİ MAHALLE ARALARINA YAPILAN VE AÇILMASINA MÜSAADE EDİLEN DÜĞÜN SALONLARI VE KIR BAHÇELERİ YÜZÜNDEN SES KİRLİLİĞİ DE VAR OH NE ALA MEMLEKET ...

Mehmet

24 Kasım 2016 Perşembe 08:05

Ispartanın en büyük sorunu hava kirliliği denetimle falanda geçmez

Navigasyon

24 Kasım 2016 Perşembe 00:08

İzmarite gelinceye kadar...

mehmet boyacı

23 Kasım 2016 Çarşamba 16:32

sayın valım okul kenarları denetlensın otobus durakları sıgarakar saglıgımıza zarar inşallah halk tesdekler tüm iş halk ve beyınde bıtırılmesı lazım hem cebe hem saglıgımıza

halk

23 Kasım 2016 Çarşamba 14:07

Sayın valim halka hizmet ne güzel ıspartamızın eksikliklerini hepberaber fikirlerimizle kalkınacak inşallah benim gördüğüm tuhafiyeciler sitesi önü otobüs duraklarında oturulacak bank yok yaşlısı var hastası var

bghjn

23 Kasım 2016 Çarşamba 12:49

Sadece izmaritmi? Sehir merkezinde yuruyecek kaldirim yok var olan kaldirimlarda ya arac ya agac yada copluk mevcut.engelli veya cocuk arabasi na yer yok bu sehirde

KURAL

23 Kasım 2016 Çarşamba 12:03

Okulların çevreleride denetime alınırsa memnun oluruz. O MASUM EVLATLARIMIZ DENETİMSİZLİK VEDE ÖZENTİ KURBANI OLUYORLAR .

sayın valim sağlıkta ihraçlar

23 Kasım 2016 Çarşamba 11:59

sayın valim arz ederim. anlayan varsa anlatsın. tek ve aynı kriterden Isparta da ihraç var, göreve iade var sağlıkta. acaba başka illerde de oldumu. açığa alınmayanda oldu editöre isim verebilirim. saygılar. devletimize güveniyoruz . farklı uygulama yapanları mutlaka bulacaktır. Isparta sağlık böyle. valilik onayıyla açığa alınmıştır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR