29 Mart 2024 Cuma

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN'A MEKTUBU KİM YAZDI?

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN'A MEKTUBU KİM YAZDI?

Isparta

Basın yer alan Vali Şehmus Günaydın’a yazılan mektubun kime ait olduğu henüz öğrenilemedi. Mektupta 80 Bin üniversite öğrencisinin birleştirecek bir kampanya başlatılması istenilen mektubun kime ait olduğu belli değil.

Bizde Bomba 32 olarak buradan soruyoruz:

Mektubu kaleme alan öğrenci kim?

İŞTE O MEKTUP

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN’A ÇOK ANLAMLI MEKTUP

Yurt içi ve dışındaki dramadik hayatlardan etkilenen birgrup üniversite öğrencisi, Vali Günaydın'a 50 TL'lik bağış ve bir mektup gönderdi. Mektupta 80 bin üniversite öğrnecisini birleştirecek bir kampanya başlatılması istendi.

Bir grup üniversite öğrencisinin, Vali Şehmus Günaydın'a gönderdiği mektup kamuoyuna yansıdı. Yurt içindeki ve dışında yaşanan dramatik olaylardan etkilenen öğrenciler, Vali'den 80 bin üniversite öğrencisini içine alan bir yardım kampanyası başlatılmasını istedi. İşte o mektup:

"Sayın Valim, Biz bir ışık gördük, Tek bir vatan, Tekbir Bayrak bildik. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ya siz? Bizler Sakallı, sakalsız, Türbanlı, türbansız, Tipli, tipsiz Sdülü gençleriz. Bizleri dış görünüşümüzle yargılamayın. Sizler bizleri sadece sokaklardaki şeklimizle tanıyorsunuz.

Size; kendimizi anlatan, anlatmak isteyen biz bu değiliz diye haykırırken bizi anlamayan, göremeyen sizler bu sefer bu sese kulak verin.Çünkü bizler güzel, duygusal hareketlerimizle, tavırlarımızla, sizleri şaşırtmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımız dara düştüğünde türbanlı, türbansız,sakallı veya sakalsız yardımına koşmaya, gönlümüze, yüreğimize siyaset bulaştırmadan İnsanlarımızın umudu olmaya, sizlerin gözünüzde tuhaf, tuhaf olduğumuz kadar da tatlı, tatlı olduğumuz kadar da cana yakın gençler olmaya devam edeceğiz. Kısacası sizleri şaşırtmaya devam edeceğiz.

Ülkemiz uçurumun kenarından geçiyor. Bizim bu kervanın dışında kalmamız beklenemez. Bizler soğuktan annesinin kucağında ölen Ereğli'deki ayaz bebeği, Ermenek'de ölen işçilerimizin yırtık kara lastikli babalarını,yaralı haliyle ambulansa binerken bacım çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin diyen işçi kardeşimizi, şehitlerimizin çilekeş evlerini,ayakkabısız ailelerini, Astsubayımız Ömer Halis demiri unutamıyoruz.

Bizler 80000 kişilik çok büyük bir aileyiz. Gücümüzün farkındayız. Sadece bizlerin uzattığımız elimizi tutacak, bizleri birleştirecek bir el lazım. Bu da siz siniz sayın valim. Birleştirin bizi. Tutun elimizden. Sdü öğrenciler adına bir yardım kampanyası başlatın. Varsın bizler kafeler de bir bardak çay eksik içelim.

Gerekirse o gün hiç içmeyelim.. Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri olarak (SDÜ) bize öncülük edin. Hemen vakit kaybetmeden bir yardım kampanyası düzenleyin. 80000 ne yaklaşan sayımızla sadece 1.-TL bağışlasak 80.000.-TL eder. Diyelim ki başaramadık. Korkmayın Mehmet Akif, Akdeniz, Boğaziçi, Orta doğu, Gazi, Harran, Tunceli adını sayamadığımız üniversitelerimiz bu sese kulak verecek, bu yardıma koşacaktır.

KOCATEPE 2'nciliği kimseye kaptırmayacak yeri göğü inletecektir. Yeter ki birleştirin bizleri. Yeter ki siz bu mektubu kanal32tv.da ve sdü konferans salonunda tüm SDÜ'lere okuyun. Yeter ki Sdü öğrencilerine ulaşın ve güvenin. Bizlere Basın ile beraber destek verin.Bizleri aramayın, bulmaya çalışmayın.

BİZLER AYŞE YİZ, CEREN İZ, AHMET İZ, YAŞAR IZ, BİZLER SEYİT ONBAŞILAR, NENE HATUNLAR, ÖMER HALİS DEMİRLERİZ.

Saygılarımızla.

NOT: Sayın Valim, Bu mektupla size göndermiş olduğumuz 50.-TL. çok küçük bir meblağ. Ama siz bu ışığı alevlendirebilecek güçtesiniz.Sayın valim biz hiç kafeye gidip çay içmedik. O yüzden bu 50 TL' yi az görmeyin.

Bir çay 3 tl, bir kahve 8 tl bir tatlı 13 tlymiş.) Bu karagünde kararmış vicdanlarımızı yüreğimizi aydınlatan, Kendileri karanlığa gömülürken bizleri aydınlığa kavuşturan, bizlere insan olduğumuzu,değerlerimizi tekrar hatırlatan, Kışın soğuğunda bizlerin ocakları, sobaları yansın diye kazarken, kendi ocaklarını söndüren, Bizlere unuttuğumuz,kaybettiğimiz değerlerimizi, insanlığımızı, yaşadığımızı tekrar htiren, Ömer Halisdemirlere, Şehitlerimize bu insanlara bir faydamız olsun.

YALVARIYORUZ DUYUN SESİMİZİ, BİRLEŞTİRİN BİZLERİ.

Sizlerden tek isteğimiz yardım kampanyası amacına ulaşırsa öncelik ayaz bebeğin ailesine bir ev almak olsun.

IŞIĞI BÜYÜTÜP TÜM TÜRKİYEYİ AYDINLATMAK SİZİN ELİNİZDE.

Hepimizin özlediği bu tabloyu tamamlayın. Bizlere bir adım yaklaşınca neler yapabileceğimizi görün. Aradığımız sadece güvenli bir el ve biraz ilgi, sevgi ve anlayış…"

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hakan kayacan

27 Aralık 2016 Salı 19:19

Son derece milliyetperver vatan sever okurken duygu yükü bırakan bir mektup.Allah razı olsun bu düşünceler bizim gençliğimizde varsa olay bbbitmiştir.sayın vali duyarsız kalacak bir kişiliğe sahip değildir.

Adam

27 Aralık 2016 Salı 13:01

Varolunun bee yiğitlerin. İşte gelecek nesilde ne cevahir adam gibi adamlar geliyo..Hakiki gerçek saf kan Türk evladı bu

fakir

27 Aralık 2016 Salı 11:00

şehitlerimiz bu vatan için seve seve kanlarını döküp canlarını verdiyse siz öğrencilerde bugün kan verin yarın belki can verip şehit olursunuz.hadi kan verme kampanyası yapın.50 tl işinide organize edin 1 haftalık cigara parası.içmiyverin şu zıkkımı

ali

27 Aralık 2016 Salı 10:28

Misal; 100 kişilik sınıfta en az 16 kanka gurubu vardırdır, 16 kanka gurubunun içinde "hakiki kanka" gurubu vardır, hakiki kanka gurbunun içinde "en has hakiki kanka" gurubu vardır, yıllar itibarıyla değişir. dördüncü sınıf olup sınıf arkadaşını tanımayan olabilir.

Ispartalı

27 Aralık 2016 Salı 08:56

Bir Ispartalı olarak takkemizi önümüze alıp düşünme zamanıdır.Bu öğrenciler hepimizin evlatları.Bu sıcacık samimi bir yazı olmuş.Helal olsun düşünceleri için.Ya biz ne yapıyoruz onlar için?Hepimizin evlatları var.Elimizden geldiğince evlatlarımızı okutmaya çalışıyoruz.Bir öğrenci okutmak ne kadar zordur bilir misiniz?Hem maddi, hem manevi olarak başka bir şehirde olan evladımıza yetebilmek?? Bu çocuklara sahip çıkalım.Onlara hayatı zorlaştırmayalım.Ev kiraları? Apartlar? Düşünelim,destek olalım.

Ali

27 Aralık 2016 Salı 08:55

1-DÜŞÜNCE GÜZELDE, BASKASINA YIKMADAN KENDİNİZ YAPACAKSINIZ. Vali yaptıktan sonra sizinki gaz vermekten baska bisey degil. 2-Ben kafelerde 3 TL cayı bırak evde zor iciyorum, yiyecek ekmegi zor buluyorum. (SDÜ öğrencisiyim)3-Devlete kat kat vergi veriyoruz, ihtiyacı olmayanlara beleş odun-kömür-yiyecek dağıtacaklarına gercek ihtiyac sahiplerine yardım yapsınlar 4-Siz önce SDÜ'deki ihtiyac sahibi öğrencilere yardım kampanyası yapsanız cok daha sevaba girersiniz

NEYİ ANLAMIYORUZ

27 Aralık 2016 Salı 10:29

Anladığım kadarı ile sadece öncülük edecek bir el aranıyor. bu vali olmuş rektör olmuş farketmez. sizinkide güzel bir düşünce. tabiiki sdü de ihtiyacı olan öğrenciler bulunup onlara yardım edilebilir. keşke sizler kendi aranızda bu öğrencileri bulup yardım etseydiniz. ve burada toplanacak yardım paraları ile düşünün insanlara nasıl da süprizler yapılabilir. siz sdü öğrencisi hayal etsenize arkadaşınızın hiç haberi yok ve siz yardımına koşuyorsunuz... sizdeRektörü sıkıştırın yardım kampanyasıiçin

Erol TÜRKÖZMEN

26 Aralık 2016 Pazartesi 17:13

Mektubu okurken tüylerim diken diken oldu.Bizler; Isparta'da yaşayanlar, sizleri kılık-kıyafetinizle değerlendirmiyoruz. Sizler bu şehrin nadide çiçeklerisiniz. Türbanlı, türbansız,sakallı, sakalsız, küpeli, taytlı hepinizi gönülden seviyoruz. Aklınıza gelen bu ulvi düşünce; gelecekten kaygılı olan bir babayı tekrar umutlandırdı.Büyüklerimiz; teklifinizi dikkate almalı, hemen harekete geçmeli, gerekirse bir vakıf kurularak SDÜ ve öğrencileri Türkiye'ye örnek olmalıdır.Kalbim sizinle.

Vatandaş

26 Aralık 2016 Pazartesi 16:19

Böyle güzel mesajları es geçip kimin yazdığına takılıp kalmak ne kadar doğru acaba? Allah razı olsun yazan her kim ya da kimler ise, hepsinin alınlarından öpüyorum. Maalesef Ispartalı olarak kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Neden mi? Böyle pırlanta gibi üniversitelileri görmeyip, arasından(her toplumda olabilecek) 3-5 zibidiyi göstererek bütün üniversite gençliğini ahlaksızlık/namussuzlukla suçladığımız için.Aferim gençler, varolun siz emi...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR