20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Özkan; 'Otistik bireylerin toplumda özel bir yeri var'

Vali Özkan; 'Otistik bireylerin toplumda özel bir yeri var'

Isparta
“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği tarafından Vali Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan’ın katılımıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

         Yürüyüşe otistik bireyler ve ailelerinin yanı sıra öğrenciler, engelliler ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanında yapılan konuşmalar ve anaokulu öğrencilerinin uçan balonlarını havaya bırakmasıyla son buldu.

Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından Vali Vahdettin Özkan, Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği yönetim kurlu üyeleri ve özel çocuklarla makamında bir araya geldi.

Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Uysal, Vali Özkan’a dernek hakkında bilgi verdi, günlük hayatta yaşadıkları sorunları da ileten Hayriye Uysal, Vali Özkan’dan bazı isteklerde bulundu.

Otistik bireylerin toplumda özel bir yerinin olduğunu belirten Vali Vahdettin Özkan ise; dernek binası ihtiyacı, Atatürk Parkı yanında bulunan engelli parkının otistik bireylere uygun hale getirilmesi, Ailelerle ilgili çalışma yapılması ve Otizmli bireyler için özel poliklinik konuları hakkında, daire müdürleri ve ilgili kuruluşlara, çalışma yapılması talimatını verdi.



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR