19 Nisan 2024 Cuma

VALİ ÖZKAN YARALILARIN YANINA KOŞTU

Hatay’ın İskenderun ilçesinden ilimizde düzenlenen yüzme şampiyonasına gelen öğrencileri taşıyan minibüs Şarkikaraağaç ilçemiz ile Konya’nın Beyşehir ilçesi sınırında tek taraflı olarak kazaya karıştı, kazada yaralanan 15 kişiden 12'sinisin tedavileri ayakta yapılarak tamamlanmıştır.Sadece ilimizdeki hastanelerde 3 kişinin tedavileri devam etmektedir. Herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Isparta

 Kaza sonrası Valilikte oluşturulan kriz merkezi, çoğunluğu çocuk olan yaralıların durumları hakkında ailelere hızlı bir şekilde bilgi vererek, hastanedeki durumlarını anlık olarak takip etti.  2 minibüs ile İskenderun’danyola çıkan kafilede kazaya karışmayan araçta bulunan öğrenciler ve refakatçileri ile ayakta tedavi edilerek taburcu olan yarılar misafir edilmek üzere Valilik tarafından Isparta’ya getirildi. Ayrıca tedavileri devam eden yaralılar için Valilik Kriz Merkezi tarafından refakatçi görevlendirilerek tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

 Vali Vahdettin Özkan, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Isparta Çocuk Hastanesi ile Isparta Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yarıları, beraberinde Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ile birlikte ziyaret etti.

 Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Özkan, hastane yetkililerinden yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

kazada yaralanan 15 kişiden 12'sinisin tedavileri ayakta yapılarak tamamlanırken ilimizdeki hastanelerde 3 kişinin tedavileri devam etmektedir. Herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

          Vali Özkan ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada, “Öncelikle öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Güne böyle üzücü bir kaza haberi ile başlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Kazada maalesef bir evladımızı kaybettik, ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.Yaralılarımızın genel durumları gayet iyi hekimlerimizle görüştük.Valiliğimizce oluşturulan Kriz Merkezince kaza sonrasında olaya derhal müdahale edilerek yaralılarımızın hastaneye sevk işlemleri tamamlanmıştır. Tedavileri biten öğrencilerimiz ile kazaya karışmayan diğer araçta bulunan öğrencilerimiz,refakatçileri ve ilimize ulaşan ailelerini misafir edeceğiz. Daha sonra ise ailelerimizin istekleri doğrultusunda misafirlerimizi yolcu edeceğiz.” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR