26 Nisan 2024 Cuma

VALİ ÖZKAN KADINLARLA BİRLİKTE ŞİDDETE DUR DEDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Isparta’da kadına yönelik şiddetin önlenmesine dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş, Tren Garı önünde başladı. Yürüyüşe katılan kadınlara karanfil ve beyaz kaşkol dağıtıldı.

Isparta

Yürüyüşe Vali Vahdettin Özkan, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Yürüyüş Halk Eğitim Merkezi önünde son buldu. Ardından Halk Eğitim Merkezi’nde şiddet ve şiddetin önlenmesi konulu konferans düzenlendi.  Burada konuşma yapan Vali Vahdettin Özkan,aslında bu tür günlerin hiç olmaması gerektiğini belirterek, “ Bu şu anlama geliyor. Kadına yönelik sorunların olmadığı bir dünya. Yaşlılara, çocuklara, dezavantajlı gruplara ilişkin sorunların olmadığı bir dünya özlemini hepimizin vicdanında hissetmesi gerekiyor. Yaşam mücadelesinde toplumun belli kesimleri hep mağdur olmuşlardır.Ortak aklın harekete geçmesiyle bunu nasıl iyileştirebiliriz arayışları başlamıştır” dedi.



Dezavantajlı gruplara, kadına yönelik  olumsuzlukların hem insan tabiatıyla hem de medeniyetimizi besleyen temel değerlerle bağdaşmadığını aktaran Özkan, “Bu durum hem insani olarak hem toplumsal olarak üzerinde düşünmemiz,iyileştirmemiz gereken bir alan olarak karşımıza çıkıyor. İşte Isparta’da   kurumlar, sivil toplum örgütleri bu konuda hassasiyet olan başta hanımefendiler bu sorunu analiz etmek,  çare bulmak için bu tür faaliyetler çok önemli.  Bu sadece bir güne sığmaması gereken faaliyetler dizaynı olmalı.   Hem aile, hem eğitim hem de toplumun diğer kesimlerinde çalışmaların yapılması gerekiyor. Bunlara formel toplantılar olarak bakmamak yani belli günlerde ‘bu işi düzeltmemiz lazım’  diyerek  değil, öncelikle kendi vicdanımıza sormamız lazım. Herkes başta erkekler olmak üzere kendi üzerine düşeni yapması gerekir”diye konuştu.

Konferans fedakar çalışmaları ile topluma örnek olan üçkişiye Yılın Kadını plaketi verilmesiyle son buldu.  



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR