26 Nisan 2024 Cuma

Vali Özkan Isparta’nın 2015 yılını meclise sundu

Vali Özkan Isparta’nın 2015 yılını meclise sundu

Isparta

Isparta’nın 2015 yılı faaliyet raporu dün Vali Vahdettin Özkan tarafından İl Genel Meclisi Mart ayı üçüncü birleşiminde açıklandı. Vali Özkan 2015 yılında yapılan bütün çalışmaları İl Genel Meclisi’ne kapsamlı olarak sundu.

 

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, İl Genel Meclisi’nde 2015 yılında Isparta genelinde yapılan bütün çalışmalarda İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin paylarının büyük olduğunu belirterek, Isparta için önümüzdeki 10 yıllık vizyon programı hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Vali Özkan’ın açıkladığı 10 yıllık vizyon programı içerisinde tarım, turizm, sanayi, ulaşım ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi projeleri yer alıyor.

 

YAPILAN HİZMETLERDE İL ÖZEL İDARESİ VE İL GENEL MECLİSİ’NİN PAYI BÜYÜK

Vali Vahdettin Özkan,Isparta’da 2015 yılı yapılan bütün güzel çalışmaların arkasında İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin büyük paylarının olduğunu belirterek, “Bizim genelde çözüm odaklı bir yaklaşım olarak bütün idareler olarak öyledir. Bütün arkadaşlarımın da bu hassasiyet içerisinde olmasını ben hep altını çizerek söyledim. Etkin takip ve izleme sistemi keza bizim yöntemde hizmetleri yaparken çok önemli. Biz bir işi doğal akışına bıraktığımız zaman tamam biz bu işi yazdık, çizdik veya ilgili bakanlığa bildirdik. Hiçbir zaman bunlar bizim açımızdan yeterli değil. Bunun için etkin bir izleme mekanizmasının kurulması,bütün idariler arasında önemli. Biz bunu dönem içerisinde maksimum düze yüzerinde uygulamaya çalıştık. Eğer bir nebze başarı varsa, bu alt yapıyı, bu sistemi, bu izleme sisteminin kurulmasının çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bunu artırarak devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu hizmetlerin yapımında dediğim gibi sadece Valiliğin değil, sizden katılımla oldu. Vatandaşımızın çok büyük katkısı vardır. Her şeyden önce vatandaş vergi veriyor. Vergi verdiği için biz bu işlerin finansmanını yapıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Parlamenterlerimize teşekkür ediyoruz.Gerçekten biz bir şeyi projelendirip gönderdiğimiz zaman ilgili bakanlıklar nezdinde parlamenterlerimiz bu noktada ciddi deste verdi bu dönem içerisinde”dedi.

 

ÖNÜMÜDEKİ 10 YILLIK VİZYON PLANIMIZ VAR

Vali Vahdettin Özkan Isparta’nın önümüzdeki 10 yıllık vizyon planının hazırlandığını belirterek, ilk olarak tarım ve kalkınmanın büyütülmesi konusunda çalışmaların yapılacağını söyledi.

Vali Özkan, “Biz bundan sonra İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi önünde önümüzdeki 10 yıllık yoğunlaşmamız gereken vizyonlar var. Bu vizyonların başında tarımda modernizasyon ve kırsal kalkınma konusunda çalışma faaliyetleri, turizm şekillendirilmesi ve 12 ay boyunca turizmin Isparta’da aktif hale getirilmesi, sanayi ve rekabet, ulaşım konusundaki çalışmalar ve yaşam kalitesinin daha iyi bir şekilde vatandaşlara aktarılması konusunda çalışmalardır. Bu çalışmaları biz önümüzdeki 10 yıllık vizyon sürecinde yapabilirsek Isparta çok güzel kaliteli bir şehir ortaya çıkarabileceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR