23 Nisan 2024 Salı

VALİ ÖZKAN ANTİK KENTTE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Vahdettin Özkan Yalvaç ilçesinde bulunan ve Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Pisidia Antiocheia antik kentinde incelemelerde bulunarak kazı başkanı SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’dan bilgiler aldı.

Isparta

Vali Özkan bunun yanında yine Yalvaçilçesinde bulunan Antik Men tapınağında da incelemelerde bulundu.

 ValiÖzkan, kazı çalışmalılarının 45 kişilik bir ekiple yürütüldüğü caddealanlarında gün yüzüne çıkarılması ve geçtiğimiz hafta ortaya çıkarılan 7 ’nciYüzyıl’a ait olduğu tahmin edilenambarda, büyük küpler içerisinde stoklanmış buğday, arpa, nohut, fasulye,haşhaş ve mercimek türü tahılların bulunduğu kazı alanlarını da yerindeinceledi ve karargâhbinasını da gezen Vali Özkan Özhanlı’dan bina hakkında bilgileraldı.

 Vali Özkan ayrıca Yalvaç ilçesine 5 kilometreuzaklıktakiGemenKorusunda bulunan Men tapınağında incelemelerde bulunarak kazıbaşkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’dan bilgi aldı.

 Yalvaç ilçesinin dünya medeniyet tarihiaçısından çok önemli bir alan olduğunun altını çizen Vali Vahdettin ÖzkanPisidia Antiocheia ile ilgili bir takip sitemihazırlama çalışması yapacaklarını belirterek desteklerinin süreceğini belirtti.

 Arkeolojik kazıları 45 kişilik bir ekiple sürdürdüklerini belirtenProf.Dr Mehmet Özhanlı çalışmalarına verdiği destek ve ziyaretten dolayı Vali VahdettinÖzkan’a teşekkür ederek, yürütülen Kazı Çalışmalarınınekim ayına kadar sürdürüleceği açıklandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR