26 Nisan 2024 Cuma

Vali Özkan Adım Adım Takip Ediyor

Vali Özkan Adım Adım Takip Ediyor

Isparta

Isparta Valiliğince öngörülen Zararlı MaddelerleMücadeleYerel Planı, bizzat Vali Vahdettin Özkan tarafından adım adım takipedilerek,Sivil Toplum ve gönüllülerle iş birliği yapılmakta. Bu çerçevedeUBAM(Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele) Derneği’ndetoplantıgerçekleştirildi.

 

Vali Vahdettin Özkan’ın başkanlığında üst düzeydekatılımlagerçekleştiren toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa KemalÇokdinç, ValiYardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albayİsmail Cömert, İlEmniyet Müdür Vekili Alper Aygün, İl Müftüsü Galip Akın, İlÖzle İdaresi, Aileve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, MilliParklar 6. Bölge veİş-Kur müdürlerinin yanı sıra UBAM Derneği üyeleri ilegönüllü gençler katıldı.

 

BAĞIMLILIKTAN ZARAR GÖREN AİLELER DERNEKLEŞTİ

 

Gönüllü gençler ve buna maruz kalan gönüllüailelerinoluşturdukları UBAM derneğininormanlık alan içerisinde bulunan veotantik biralana çevrilen merkezinde, çeşitli nedenlerden dolayı zararlı maddebağımlılığıoluşan gençler, gönüllük esasıyla eğitim görerek zararlı alışkanlıklarındankurtuluyor.

 

Merkezde çok sayıda genç bulunuyor. Ayrıca merkezde dahaöncebulunan ve eğitim alan gençler, yeni gelen arkadaşlarına aileleriylebirliktedestek oluyor. Gönüllü ailelerden oluşan üyelerde nöbetleşe olarakgençlerinyanında konaklıyor.

 

BİZ YAŞADIK BAŞKASI YAŞAMASIN

 

Vali Vahdettin Özkan tarafından adım adım takipedilenZararlı Maddelerle Mücadele Eylem planının bir parçası olanUBAM’ınbaşarısındaki en büyük etken, derneği oluşturanların bağımlılıktanbizzat zarargören aileler olması.

 

Toplantıda, zararlı maddelerle mücadelenin tüm kurumlarınişbirliği içerisinde yürütmesi gereken bir eylem olduğunu vurgulayanValiVahdettin Özkan, “Bu mücadele kamu birimlerimizin sorumluluğunda olduğugibitüm vatandaşlarımızın da destek vermesi gereken bir mücadele.Zararlımaddelerden zarar görmüş, bunun ıstırabını duymuş ve bu konularımüşahede etmişvatandaşlarımızın gönüllü olarak kendi aralarında bir dernekkurarakbaşkalarının da zarar görmesini engellemek, gençlere yardımcı olarakbuilletten kurtulmalarını sağlama amacı taşımaları takdire şayan” dedi.

 

HER PROJEYE DESTEK

 

Yürüttükleri çalışmalardan dolayı dernek başkanıveüyelerinitebrik ederek, dernek üyelerinin kendi çocuklarının yanındabaşkaailelerinin çocuklarını da kendi çocukları gibi algılaması ve korumaiçgüdüsügeliştirmelerinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Vali Özkan, “Busiviltoplum girişimini bizlerde oldukça önemsiyoruz. Bu gün daha öncedenplanlananbaşka resmi programlar, toplantılar vardı, ancak hepsini iptal edip,buprograma katılmayı uygun gördük. Resmi bir ortam yerinde daha kalıcıolsun,herkes müdahil olsun, herkesin aklında yer etsin diye bu toplantımızıyerindeyapmayı düşündük. Çocuklarımıza yardımcı olmak, onların normalbiryaşantılarına tutundurmak ve çocuklarımıza yardımcı olan ailelerin buişiyaptıkları yerde bulunmak bu toplantımızı daha verimli halegetirecektir.”dedi.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

 

Derneğinfaaliyetlerinin hukuksal ve kurumsal birzemindegerçekleştirebilmesi için yardımcı olunması gerektiğini aktaran ValiÖzkan, “Busebeple ilgili tüm birimlerimiz şu an burada, Valiliğimizkoordinasyonundayürütülen Zararlı Maddelerle Mücadele Yerel Eylem Planıçerçevesinde tümvatandaşlarımızın bu mücadelenin farkında olmasınıamaçlıyoruz.Vatandaşlarımızın kendi çocuklarını ve ailelerini muhafaza etmelerikonusundaneler yapmaları gerektiği ve öğrendikleri konuları başka ailelereanlatmalarıçok önemli.” dedi.

 

HER ALANDA DESTEK

 

Gönüllük esasıyla gerçekleştirilen dernekfaaliyetlerininZararlı Maddelerle Mücadele Yerel Eylem Planına ruh kattığınıaktaran ValiVahdettin Özkan, “Bazen küçük bir faaliyet tüm toplumu hareketegeçirenkvılcımdır. Sizlerin burada yaptığı çalışmalar kamunun icra ettiğifaaliyetleriteşvik edici bir unsur. Gençlerimize yönelik her proje bizim birnumaralıişimiz olacaktır, bu kapsamda gönüllü olarak yaptığınız bu mücadeledesizleredestek olmak bizim öncelikli görevimiz. Derneğin kendini idameettirebilmesiiçin gerekli her türlü çalışma toplantımızla sağlanmış olacaktır.ValiYardımcımız Sayın Bekir Sıtkı Hanlıoğlu koordinasyonunda sürdürülen bufaaliyetartarak devam ettirilecektir. Burada bulunan çocuklarımıza teşekküretmekistiyorum, kendileri bir şekilde bu illeti defettikten sonra bununşuurundaolarak aynı zaman başka arkadaşlarına da yardımcı olmaları önemli birkonu. Bukadirşinaslıklarından ve diğergâmlılıklarından dolayı gençlerimizitebrikediyorum.” dedi.

 

YÖNERGE OLUŞTURULACAK

 

Vali Özkan toplantıda dernekte uygulanan faaliyetlerindahasistemli, hukuksal zeminde ve kurumsal olarak yürütülmesi içinyönergehazırlanması talimatı verdi. Bu kapsamda UBAM derneği ile SağlıkMüdürlüğü,Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü,Milli EğitimMüdürlüğü ve ilgili tüm müdürlüklerin ortaklaşa çalışma yapmasınıistedi.Derneğin faaliyetlerini bilimsel, sağlık ve pedagojik kuralları iletakviyeedeceklerini ileten Vali Özkan, Bu sayede Dernek faaliyetleri dahasistemliolarak geniş kesimlere hitap edecek dedi. Vali Özkan toplantısonrasında,dernek gönüllüleri ve gençlerle bir süre sohbet ederek, eğitimcilereteşekküretti.

 

KENDİ ÇOCUĞUNU KURTARIP BAŞKALARINA YARDIM ETMEYE BAŞLADI

 Kendi çocuğu zararlımadde bağımlısı olduktan geçirdiğievreler sonrasında başarıya ulaşarak çocuğunukurtaran Dernek Başkanı babaİbrahim Uzunköprü, kendi çocuğu bağımlılıktankurtulduktan sonra edindiğitecrübeleri ve başka diğer gençleri kurtarmak içinbu işe başladıklarınıbelirterek amaçlarını gençlerimize balık vermek yerine oltaalmak olduğunubelirtti.

 

DOĞAYLA İLGİLENİYORLAR

 

Merkezde yeni eğitim görmeye başlayan genç,merkezdeyaptıkları faaliyetler hakkında bilgi vererek kısa süre içinde büyükbir yolkat ettiklerini açıkladı. Merkezde sabah sporuyla başlayan günde, gençlergönüllüeğitmenlerin derslerine katılıyor, köylülerin bağışladığı koyunlarıbesliyor vemerkezde bulunan atların bakımlarını yapıyorlar. Ayrıca IspartaValiliğitarafından sağlanan araçlarla çeşitli aktivitelere katılarak,düzenlenen meslekikurslara devam ediyorlar.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet boyacı

16 Aralık 2015 Çarşamba 16:47

sayın valim devamı olsun sizingibi ıspartanın öne gelen herkezin zizingibi duyarlı olmasını isteriz gercekten katkılarınızdan dolayı teşekkür

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR