25 Nisan 2024 Perşembe

VALİ ÖZKAN'I ZİYARET ETTİ

VALİ ÖZKAN'I ZİYARET ETTİ

Isparta

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 24 saatsüreyle durdurulan Tel Aviv seferlerinin akıbeti konusunda, bundan sonra neolacağını kendisinin de bilmediğini söyledi. Şu an ikinci 24 saat içerisinegirildiğini belirten Kotil, "Biz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nüntalimatları doğrultusunda gideriz" dedi.

Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın davetlisiolarak bugün Isparta'ya gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, Vali VahdettinÖzkan'ı makamında ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 24 saat süreyledurdurulan İsrail/Tel Aviv seferleri konusunda ikinci 24 saate girildiğinisöyledi.

THY'nin İstanbul- Tel Aviv seferini yapan 2 uçağı Ben GurionHavalimanı'ndaki güvensiz ortam nedeniyle geri dönmüş uçuşlarda 24 saatdurdurulup izlemeye alınmıştı. Kotil, yaptığı açıklamada da, şöyle dedi: "TelAviv konusunda bütün dünya seferleri kesti. Takip ettiyseniz birçok grup bunuyaptı. ABD'deki hava yolları yaptı. Tabii Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüeksenli gidiyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki talimatlarıile gideriz. Şu anda yine kesik. İkinci 24 saat içerisindeyiz. Bundan sonra neolacağını ben bilemem. Gazze'deki üzüntüm çok derin. Herkes gibi biz de oradakiduruma vatandaş olarak çok üzülüyoruz."

HEDEF 60 MİLYON YOLCU

Kotil THY'nin genel durumunun iyi durumda olduğunu ifadeederek, şöyle devam etti: "Allah nasip etti 4'üncü defa Avrupa'da en iyihavayolu seçildik. Bu da marka oluşturuyor. Yolcu sayımız bu sene 60 milyonayakın gelecek. Türkiye'nin bahtı çok açık. Asya ekonomisi çok hızlı büyüyor.Avrupa ekonomisi de güçlü bir ekonomi. Türkiye bu yönden çok şanslı. Türkiyehem Asya hem de Avrupa'da var olduğu için, bundan çok gelir elde edilecek. Bizde havayolu olarak bunu yaşıyoruz." İstanbul'dan en çok yurt dışı hizmetveren havayolunun THY olduğunu belirten Kotil, "İstanbul dünyada en kolayulaşılan şehirlerden biri oldu. Bu yıl İstanbul 13 milyon turist alıyor. Geçenyıl 11 milyon gibi turist almıştı. Biz elimizden geleni yapacağız. Öz işimiziyapıyoruz" diye konuştu.

THY ZARAR ETMİYOR

THY'nin zarar ettiği ve maaşlarını krediyle ödediğine dairhaberlerin doğru olmadığını ifade eden Kotil, şunları söyledi: "Biz deaynı gün borsaya KAP'a bildirdik. Borsada bir şirketiz sonuçta. Bu haberin aslıyok. Şirketimizin Mali durumu şöyle. 2002 yılında kar ettik, ondan sonraki heryıl kar ederek geliyoruz. Allah'a şükür bugüne kadar zarar etiğimiz yılımızyok. Biz bu 2002'den günümüze 3 milyar dolardan fazla da nakit biriktirdik.Bunun bir kısmını yatırımlarda kullanıyoruz. 2 milyar dolarlık kısmı da halakasamızda duruyor. Bunu uçakların ön ödemesinde kullanıyoruz. Filomuz 260'aneredeyse geldi. En sıhhatli şirketlerden biriyiz. 2008-2009 krizinde dünyadaen güçlü şirket ilan edilmiştik. Kar oranında zaten birinciyiz. 70 yurt dışıuçuş noktası 215 noktaya kadar geldi. O kadar seferleri artırdık. Her yıl 15yeni hat koyarak devam ettik. Büyümeye devam. Ülke sayısında uçulan ülkesayısında dünyadaki en büyük hava yoluyuz. Yurt dışı şehir sayısında en büyükhavayoluyuz. Toplam yurt içi yurt dışında da 4'ncüyüz. Bu senede inşallah 3'eçıkarız"

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR