20 Nisan 2024 Cumartesi

VALİ ÖZKAN'A DESTEK!

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal’da Vali Özkan’a destek mesajı verdi. Vali Özkan’ın yayımladığı genelgenin görevi gereği olduğunu söyleyen Ersal “ülkenin cumhurbaşkanı kim olursa olsun anayasal güvence ile korunur. Genelgeyi eleştirenler Cumhurbaşkanına hakaret edilmesini mi savunuyor?” dedi.

Isparta

Vali Vahdettin Özkan’ın birkaç hafta önce kamu kurumlarına gönderdiği ‘devlet büyüklerine hakaret uyarısı’ genelgesi ulusal ve uluslararası basında çarpıtılmış ve geniş yankı bulmuştu. Bu haberlerden sonra sivil toplum kuruluşlarından Vali Özkan’a büyük destek gelmişti. Son olarak Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal da, Vali Özkan’a destek verdi ve yaptığının doğru olduğunu söyledi.

Vali Özkan tarafından yayımlanan genelgede yanlış bir taraf olmadığını söyleyen Ersal “Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlettir ve Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişi kim olursa olsun anayasal güvence ile korunmalıdır. Doğal olarak kimse cumhurbaşkanımıza hakaret etme hakkına sahip değildir. Isparta Valimizde bu noktada doğru olanı yapmıştır. Birileri Valimizin genelgesini eleştirerek cumhurbaşkanımıza hakaret edilmesini mi savunuyor?” diye sordu.
Dünyanın hiçbir yerinde seçilmiş bir Cumhurbaşkanına hakaret edilmesine göz yumulmayacağını söyleyen Ersal “Isparta’da olan bu hadisede valimiz görevinin gereğini yapmıştır” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR