29 Mart 2024 Cuma

VALİ GÜNAYDIN: ORMAN OLUŞTURMAK KADAR, KORUMAK DA ÖNEMLİ

VALİ GÜNAYDIN: ORMAN OLUŞTURMAK KADAR, KORUMAK DA ÖNEMLİ

Isparta

Vali Şehmus Günaydın Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen fidan dikim programına katıldı. Çok sayıda minik öğrencinin katıldığı programda fidanlar özenle toprakla buluşturuldu. Halk oyunu gösterisinin de yapıldığı törende “Orman Sevgisi” konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Günaydın tarafından verildi.

Törendeki konuşmasına “Elinizde bir fidan varken, kıyametin kopacağını anlasınız dahi, o fidanı dikin.” Hadis-i Şerifiyle başlayan Vali Günaydın inancımızınağaç dikmeye verdiği önemi vurguladı.

Vali Günaydın konuşmasında özetle, “Bizde hayatımızın her aşamasında bu emir doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Sevgili öğrenciler ağaç dikmek sadece erozyonu önlemiyor. Ormanlar oluşturmak aynı zamanda çok önemli bir ekonomik unsur haline geldi. Birçok ailemiz ormanlardan geçimini temin ediyor. Bu nedenle fidan dikmek çok önemli.” dedi.

Ormanların yetişmesi için yıllar gerektiğini hatırlatan ve ormanları korumanında çok önemli olduğunun altını çizen Vali Günaydın öğrencilere ormanları korumaları için tavsiyelerde bulundu.

Vali Günaydın “ Isparta’da da orman varlığını arttırmak için ciddi çalışmalar yapılıyor. Davraz Dağı’na 2 Milyon Ağaç projemiz için fidan dikim çalışmaları devam ediyor. 2  Milyon ağaçlı bir ormanın oluşması hem ekonomik olarak  hem de turizmin gelişmesi için çok önemli. Ormanlarımızdan çok yönlü fayda görüyoruz. Bunun için fidan dikimi konusunda, çocuklarımızın ve gençlerimizin okullardan başlayarak eğitim almaları büyük önem arz ediyor. Öğretmenlerimize bu konuda önemli görevler düşüyor.” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Acaba

24 Mart 2018 Cumartesi 00:17

Devlet millet işbirliğiyle ve yasalarla korunmazsa !Millet tek başına nasıl korur ormanları!

zekii

23 Mart 2018 Cuma 17:22

Sayın validen mermer ocaklarının sütçülerin köylerine verdiği zararı görmesini diliyor hatta rica ediyoruz. Dağ kalmadı. Her taraf talan. Sürekli yenileri açılmakta. Ayetten hadisten bahsetmek kolaycılık. İcraat lazımmm. Ne doğa kaldı, ne su ne de orman. Doğa bu mermer katliamlarının hesabını elbet soracaktır.Ama büyük ihtimalle çocuklarımızdan."Son ırmak kuruduğunda son ağaç yok olduğunda son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak" demiş kızılderili. İnş. bir an

mehmet

23 Mart 2018 Cuma 11:47

eğirdir aşağı gökdere köyünde dere kenarındaki,(devletten araziyi kiralayıp) yetişmiş bir çok ağaç türünü (çınar, çam, kara kavak vb...) kesiyorlar sayın valim, önlem alımasını istiyoruz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR